תערובות שמנים

yacobih

New member
תערובות שמנים

שלום , אני חדש בפורום --- יש פה מי שמבין ויכול לעזור באופן השימוש ( בעיקר כמויות וסוגים) בשמנים.??? אני מעונין ליצור תרכובת שמנים לעיסוי פנים ,לכאבי ראש , לכאבי מחזור , כאבי בטן לילדים (4-12) וכאבי שרירים. תודה .

pumiki8

New member
קשה לי להאמין שמישהו יוכל

להעביר אותך "קורס מזורז" בדפי הפורום, או אפילו לקחת אחריות על התוצאות שיהיו אם תטעה בהכנת תערובות השמנים. עם זאת, בלי ייאוש, מה שאני יכול להציע לך זה פשוט לקנות ספר על ארומתרפיה, שידריך אותך מא' ועד ת', במקרה ואתה מחסידי האוטודידקטיה ובתקווה שזה יהיה ספר מספיק טוב. אמנם אין לי ניסיון בספרים הללו, היחיד שעיינתי בו ומציע המון פתרונות להמון בעיות, בין היתר לאלו שאתה ציינת, הוא "ניחוחות מרפא" של ואלרי אן וורווד - http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=800-190002. אני מניח שאם תחקור יותר ספרים אולי תמצא כאלה שיותר יתאימו לך, או שיסבירו בצורה שיותר נוחה לך - בכל מקרה, אתה מוזמן ללכת לחנות בה יש חומרי קריאה על ארומתרפיה (חנות טבע או מקום עם לימודי רפואה משלימה ויש לו חנות). נראה שיש הרבה דברים שאתה רוצה לדעת, אולי תשקול ללכת וללמוד קורס על ארומתרפיה?

הי

ראשית, אני מחזקת את עמית. שילוב השמנים האתריים בשמני בסיס משתנה משמן לשמן מבחינת הכמות המותרת לשימוש, הבעיה עצמה בה אתה מעונין לטפל וגיל המטופלים שלך (לצורך העניין, טיפול בילדים מצריך דיוק רב וזהירות מרובה). שמן עיסוי לפנים פחות "מסוכן" משמן לכאבי בטן לילדים, וברוב המקרים שילוב שמן אתרי בכמות של בין 1%-2% לא יהווה סכנה, חשוב שתתאים את סוג השמנים האתריים לסוג העור בו אתה מטפל. הספר עליו המליץ עמית שימש אותי המון בתחילת דרכי, חשוב גם ללמוד על כל שמן בנפרד מהם המרכיבים הפעילים שבו, אינדיקציות לשימוש, קונטרה אינדיקציות (אם יש כאלה), שילובים מומלצים עם שמנים אחרים ועוד. זהו תחום נפלא ומרתק, אך חשוב לזכור שגם צמחים / שמנים עלולים לגרום נזק בשימוש לא נכון. בהצלחה

0 אור 0

New member
כמי שעוסקת בצמחי מרפא כבר שנים רבות

ובשמנים מספר שנים, אני עדיין לא אוהבת "לשחק" עם תערובות שמנים בקלות דעת. לשמנים אתריים עוצמה רבה, וכדאי להיעזר בהם אם יודעים מה עושים. ועד שתלמד את הנושא לעומק מציעה להיעזר רק בשמנים הבסיסים ביותר: לעיסוי פנים: שמן חוחובה טהור (שמעתי שגם שמן גזר ו/או זרעי אפרסק טובים - לא ניסיתי, אז אני לא מכירה את התחושה) לאבי ראש: לשתות הרבה, להניח עיגולי מלפפון על עיניים עצומות ולנוח, לכאבי מחזור ולכאבי בטן אצל ילדים: לעסות את הבטן עם שמן זית מחומם קלות, לשתות תה קמומיל לכאבי שרירים: שמן זית מחומם קלות ובתוכו מספר טיפות של שמן יפני או סיני

למעלה