תערוכה על ילדים בשואה נפתחה באו"ם

מוזיאון על השואה יוקם בברלין

מתוך "חדשות תפוז": 25/01/2006 22:41:00 עיריית ברלין תקים מוזיאון על חורבות מפקדת המשטרה הנאצית ערב יום השואה הבינלאומי, מדווחת עיריית ברלין כי היא עומדת להקים מוזיאון שיסקור את פשעי הנאצים בתקופת השואה, על חורבות מפקדת המשטרה הנאצית בברלין, בהשקעה של 20 מיליון אירו.
 
גילוי בונקר נאצי לאחר 62 שנה

הבונקר הנאצי "הסתתר" 62 שנה מתחת לשדה תירס "כזה דבר לא מוצאים כל יום: היסטוריון בריטי מצא בחופי נורמנדי בונקר גרמני ענק שלא נחשף עד כה ונותר בדיוק כפי שהיה ביוני 1944 - לפני 62 שנה. המבנה התת-קרקעי, בגודל של כ-15 מגרשי כדורגל, שימש כבסיס צבאי מרכזי של הכוחות הנאצים שהיו מחופרים במקום כדי להדוף את בעלות הברית ביום הפלישה. הבונקר היה מוסתר כל השנים על ידי שדה תירס, ונחשף רק בזכות מפה ישנה ועקשנותו של החוקר, ג'רי סטרן."
 
"פפיצ'ק - הוא לא ידע את שמו"

"יוסי שריד מגולל את סיפורו של פטר (פפיצ'ק), שהיה בן 4 כשהגיע למחנה ההשמדה לידיו של ד"ר מנגלה, מלאך המוות מאושוויץ-בירקנאו. קטע מתוך הספר, שמתאר את מסעו אחר זהותו, לרגל יום השואה הבינלאומי שיחל מחר."
 
כל הכתבה הזאת על המסע לםפולין...

כל כך לא מדגישה את מה שהיה שם.. רואים שהיא לא הייתה במסע... אז כן חזרתי עם רגש אדיר למדינה ושם למדתי לאעריך אותה.. מה רע בזה? וכל הטענות שלה לגבי שטיפת מוח לנערים בשביל שילכו לקרבי... הייתי רוצה לראות אותה כאן בלי אותם נערים שילכו לקרבי מה היא הייתה עושה... אני בטוח שהמראות לא היו רחוקים מאותם מראות של האושוויץ. אם לא יותר גרועים. השואה למדה אותנו המון דבירם ובין היתר שאנחנו כאן כדי להגן על עצמנו. ובקשר לכיבושים שהיא טענה שם כדי להגן עלינו. חלק מההגנה זה גם הצורך לכבוש. אז יש פגיעות באנשים וזה לא צריך לעשות.. אבל שוב פעם אנחנו זקוקים להגנה הזאת אנחנו לא יכולים לוותר שוב. הכתבה שלה פגע בי אישית, היא הציגה את המסע שחשוב נורא בעייני, כדבר שלילי. וראתה בכל התוצאות שלו דברים שלילים. שתצא למסע ושתחזור היא תהיה יהודיה טובה יותר!
 
פוטין סובר שתפקיד יום השואה הבינ"ל

לחנך את הדורות הבאים שמעשים כאלו לא ישובו........ אז למה הוא מוכר לאיראן אמל"ח ואורניום?!
 
"מעשה זכרון" בהוצאת רסלינג

"מעשה זיכרון" חברה, אדם ואלוהים לאחר אושוויץ מאת: אפרים מאיר "ההיסטוריוגרפיה של השואה תופסת מקום מרכזי בשני העשורים האחרונים, אך מעטים הספרים אשר עוסקים בשאלות עומק הנוגעות לטיב השואה ולעיצוב הזיכרון – כאן טמונה תרומתו הייחודית של הספר הנוכחי. הספר מעשה זיכרון מהווה הרהור על השואה כפשע נגד האנושות: אין בו רק ניתוח של מה שקדם לשואה, כגון האנטישמיות הנוצרית והגזענית, אלא הוא גם ובעיקר מכיל מסקנות לקראת העתיד. המחבר דן בקשת רחבה של נקודות מבט פילוסופיות ותיאולוגיות, ומציע עיצוב יצירתי ופורה של הזיכרון האינדיווידואלי והקולקטיבי".
 
למעלה