תערוכה

carnivores

New member
תערוכה

יונתן, אולי תפעל לארגון תערוכה, אני בטוח שיש לך את הקשרים. אני אהיה מוכן לעזור כמובן ובטוחני שגם רבים אחרים. תחשוב על זה........................... כמובן, שאם משהו אחר מוכן לקחת את הפרוייקט אז.........................

בנוגע לתערוכה

תערוכות זה נחמד וכייף אבל זה לא הדבר הכי טוב לזוחלים עצמם, במיוחד לא בחורף. כרגע הפורום עדיין לא ממש מגובש ויש לי הרגשה שאם ננסה לארגן משהו יבואו שלושה ארבעה אנשים. יתכן מאוד שלקראת הקיץ ננסה לארגן איזה מפגש עם הרצאות או משהו בסיגנון אבל יש עוד זמן וכרגע זה סתם דיבורים.

carnivores

New member
תערוכות

הצדק איתך אין בכלל ספק שתערוכה זה לא דבר טוב לנחשים קל וחומר בחורף. אבל, השנאה/הפחד מחיה נפלאה זו כל כך חזק וטמוע בנו שחייבים לעשות משהו בנידון. בראשית דרכנו אנו לומדים איך אדם וחוה גורשו מגן העדן, וכל הצרות והקשיים שירדו לנו ממשיכים עד היום , בגלל... הנחש!. חוסר הידע לגבי חיה זו כמו בהרבה תחומים מביא אותנו לפחד מחיה זו והרי "הבא להורגך השכם להורגו" וחז"ל אף הוסיפו "הטוב בנחשים- רצוץ את ראשו!". כך שאומנם מבחינה פיזית ומיידית אולי הנזק גדול מהתועלת אך בטווח הארוך התועלת תהיה גדולה מאשר הנזק. בתערוכות יש את האפשרות ללמד אנשים כי חיה זו מועילה ותורמת יותר מאשר הורסת. אם נציל נפש אחת כאילו הצלנו אלפים. תערוכה זה אחד האמצעים היעילים ביותר לנסות ולהרחיק את השנאה מלב ההמון. תרחיק אותה מאחד ותרחיק אותה לדורות. ובעניין המשתתפים. אני חושב שיגיעו הרבה אנשים (בעזרת פרסום טוב), לראיה לתערוכות הזוחלים שהיו בעבר הגיעו המונים. כמו כן, היום אנשים מחפשים שינויים מחפשים דברים שונים, מה שOUT הופך מהר מאוד לIN כך שתערוכה זו, יוצאת דופן, יכולה מהסיבה הזו ממש להיות מעניינת להרבה אנשים. סמוך ובטוח אני שרבים ממשתתפי התערוכה יהיו בני נוער (במיוחד מהסיבה האחרונה) שהם הדור שיהיה אחראי לחינוך העתיד (משפט מפחיד). התערוכה שאני חשבתי עליה היא תערוכה הכוללת הרצאות ותצוגות (רבים בפורום זה בעלי ידע נרחב מאוד). אישית אני לא יודע אם אוכל לעזור בפאן הקשור במידע אך אוכל לעזור בהרבה דברים אחרים. אני מקווה שיש באתר זה מספיק אנשים שמוכנים לתרום מזמנם למען מטרה נעלה זו ושכרם יהיה הידע שיעבור הלאה, ידע שיאפשר לזוחלי ארץ ישראל ואולי אף לחיות נוספות לחיות בשלום עם בעלי החיים (אנשים) שפלשו לטריטוריה שלהם. אני יודע שזה עניין קשה ומסובך ולכן לוקח זמן (כך שבטוח שאני לא מתכוון לחורף) אבל אולי מישהו עם יכולת ניהולית וקשרים נכונים יהיה מוכן להרים את הכפפה. האם יש עוד מישהו בפורום שתמים דעים איתי או שמא אני נאיבי מידי?

naja

New member
אני מסכים איתך.

בדיוק היום דיברתי עם יונתן לגבי הצורך של הענף באיזו תערוכה שתעיר אותו. הבעיה היא למצא את הקונספט המתאים לתערוכה הזו. אפשר ללכת על תערוכה מהכיוון הביולוגי\שמירת הטבע. משהוא בדומה ליום העיון שהוזכר פה ובנוסף להביא תצוגת זוחלים מהארץ. יום עיון כזה יכול להיות בחסות החברה להגנת הטבע או אחת האוניברסיטאות. אפשרות אחרת היא על תערוכה מהכיוון של גידול זוחלים כתחביב, ז"א תצוגת זוחלים אקזוטיים ובנוסף תצוגת ציוד ואביזרים ואת כל היום הזה אפשר ללוות בהרצאות של וטרינרים,מגדלים,יבואנים וכו'. הבעיה העיקרית בתערוכות זה המפיק... כל גוף שיקח על עצמו להפיק כזה דבר ירצה להרוויח וכמה שיותר ואני לא מאמין שמישהו ירצה להסתכן יותר מדיי ולכן אני מאמין שכדי להקים תערוכה כזו צריך לחכות לאיזו תערוכת בע"ח ושם למצא את הנישה שלנו ואם זה יצליח אז לנסות גם משהו עצמאי. אני חושב שתערוכה קטנה ומוצלחת בתוך אירוע גדול תתן למשתתפים\מפרסמים\מפיקים פוטנציאלים את המוטיבציה הדרושה להקמת תערוכת זוחלים עצמאית.

carnivores

New member
אשרי המאמין

כן לצערי, שוב, זה המניע את האנושות ואכן נראה לי כי הצדק איתך (לצערי). כאשר אני מנסה לחשוב על תערוכות של בעלי חיים אני נזכר בתערוכות אשר רצות בפסח ושם כיום יש בעיקר כלבים וחתולים. בתחילה בתערוכות אלו היו היו המון זוחלים, דו חיים ועוד כהנה וכהנה חסרי חוליות אקזוטיים. כמו כן היו הרצאות ונוכחות מגדלים מכל הארץ והכי חשוב היו המוני מבקרים. משום מה מסיבות כלשהן, לדאבוני הרב, תערוכות אלו הפכו לתערוכות משמימות של כלבים וחתולים. זכורה לי תערוכה שנערכה לפני כשנה או שנתיים בהאנגר בתל אביב ושם היו כמה מגדלי זוחלים אבל התערוכה היתה בזעיר ענפין ללא הרצאות ונראה לי שהיא לא היתה כלכך כלכלית. מכל האמור להעיל נראה לי שיהיה קשה למצוא תערוכה. כן אתה צודק יהיה קשה למצוא גוף שיפיק ולכן צריך לחשוב על רעיון מקורי שימשוך אנשים ולא יעלה כלכך הרבה כסף. אין לי רעיונות כרגע אבל חשבתי שאם יהיו מספיק מתנדבים העלות תקטן ואולי אפילו באופן משמעותי. אין לי כרגע רעיונות יותר טובים וגם כאן אני מקווה שיהיו מספיק אנשים שהמטרה והאהבה לחיות מקסימות אלו יניעו אותם קדימה. אולי יש לאנשים בפורום הצעות נוספות? יונתן, האם ניתן להציג איזו שהיא שאלת סקר בעמוד הראשי של נענע אשר תאפשר לנו לעמוד באופן גס את התעניינות הקהל לנושא תערוכת זוחלים(אם זה אפשרי אני בטוח שנמצא שאלה)? יונתן, אולי תעלה שאלה כללית בפורום לגבי רעיונות, שאלה אשר "תשרוד" לפחות כמה ימים. קשה לי להאמין שכל קוראי הפורום יכנסו להודעה זו שכתבתי, מה גם שבעוד יום יומיים היא תרד לתחתית הערמה ואז ניתן יהיה לגנוז את הרעיון לשנים הבאות. רעיונות, רעיונות, רעיונות נראה לי שאם רוצים לעשות משהו אז צריך לפעול אולי בכוחות משותפים משהו יזוז. כולי תקווה.

למעלה