תערוכת בוגרים
בצלאל

• פותח הנושא abo1
  • פורסם בתאריך

abo1

New member
תערוכת בוגרים ../images/Emo73.gif בצלאל

לא יפה מצידי להמליץ על תערוכת בוגרי בצלאל,מאחר ובעוד שעות ספורות היא נסגרת ובכל זאת... מעבר לחלל המטריף שהוקצא לתערוכה (נתב"ג הישן בשלמותו),היש חלל טוב מזה??? יש להוריד בפני מארגני התערוכה את הכובע.האירוניה של השימוש בחלל כמו שהוא,וניצולו לטובת המחלקות השונות של בצלאל,מעניק מימד נוסף לעבודות הבוגרים,המרשימות בפני עצמן,מקסים. בלטו לטובה,מחלקות הפיסול (אהבתי במיוחד את יציקת המלט של שני הילדים...),הצורפות (יופי של חומרים),הזכוכית (היציקות זכוכית על רשתות הברזל,הנאה טהורה) והאומנות (איזה ציירים אדירים גדלים שם....) גם מחלקות האדריכלות והעיצוב התעשייתי לא איכזבו. חבל שביציאה,בחלל בו מוצגות תמונות פנים מוגדלות של נשים שונות מארצנו,זיהיתי את תמונתה של מורתי השנואה ללשון מתקופת התיכון שענתה לי פעם כששאלתי לפירוש הפועל "למרק" :"אני לא מבינה מדוע אני צריכה להסביר לך את משמעות הפועל למרק,זו שפת אימך,אימך אינה ממרקת כלים בבית???" אז עניתי לה:" אולי זאת שפת אימך,אמא שלי מנקה כלים!"

בצלאל במחלוקת...

המורה שלך בטח פולניה...אצלינו בפולניה ממרקים מותק...
לגבי בצלאל, בהחלט יש עבודות מעניינות, אם כי לדעתי, אין שום התייחסות מתאימה לחלל המיוחד שנבחר. קירות הגבס שהרימו, לתחום מעט את החללים לא עושים לבדם את העבודה, הייתי מצפה לחיבור נכון יותר, מפתיע יותר ובטח חווייתי יותר. זה כמו התערוכה בבצלאל, רק שזה במקום אחר... טוב ליח"צ. יפעת שגב מנהלת הפורום

scalla

New member
פשוט לא אהבתי את התעורכה...

באמת מגיע כרדית למחלקה לעיצוב קרמי ולמחלקה לעיצוב תעשייתי, כי הם פשוט היו טובות אבל זהו. כל השאר די היה "קקי".

sharonarami

New member
קקי?

למה אתה כל כך מוכשר ויכול לשים את כל הבוגרים של שאר המחלקות בכיס הקטן שככה אתה מדבר??? קקי עאלק... תערוכה מדהימה... רק חבל מאוד שלא כתבו הסבר קצר ליד יצירות מסויימות... כי היו יצירות מדהימות שאנשים לא הבינו מה המשמעות שעומדת מאחריהן.

scalla

New member
רק אל תקחי לליבך...

דבר ראשון, לגבי הכישרון שלי את לא מכירה אותו ואת לא יודעת באילו תחומים הוא אבל הוא ממש לא נושא השיחה. הכישרון שלי ממש לא רלוונטי בקשר להעברת ביקורת. מותר לי להעביר ביקורת כמה שבא לי ושהיא לא תהיה חיובית! רק בגלל שמשהו שייך לשם בצלאל זה לא אומר שהוא טוב. אחותי למדה שם תואר ראשון ועושה בימים אלה תואר שני שם והיא העבירה אותה ביקורת כמוני על התארוכה. שאמסור בשמך תלונות אליה? השוואה שעשיתי היא בין מה שמצפים שבוגר שעבר "טחינה" של בתי ספר לעיצוב יעשה בתקופת של כמעט סוף הלימודים שלו (לרוב סיסמסטר אחרון) ביחס לכלים ששנתנו לו, ומה לעשות ביחס גם לבתי ספר אחרים ויותר מזה גם ביחס לשנה שעברה לטעמי היתה נפילה. אגב, יפה מאוד שאת מתעלמת מהשורה הראשונה שלי בתגובה שמסבירה שהביקורת שלי היא טעמי בלבד! זכותך לאהוב או לא את התערוכה, רק אל תקחי ללבך שמישהו לא אהב אותה.

scalla

New member
*

התכוונתי, ההשוואה בין מה שעושה הסטודנט בין הכלים שנתנו לו בתי הספר לעיצוב שעשו לו "טחינה" לבין מה שהוא עושה בסימסטר האחרון בתור פרוייקט הגמר. אגב, אני אוסיף. כשזמר מיקצועי מזייף זה לא אומר שאני צריך לדעת לשיר כמוהו כדי להעיר על זה שהוא זייף.

למעלה