תערוכת הגופות

hirshfe

New member
תערוכת הגופות

חושבים ללכת? עם הילדים? ובכלל אתם מהמסוקרנים או מהמזדעזעים?

akavishon

New member
אני חושב ללכת

מאוד מסקרן אותי. הילדים קטנים מדי בשביל זה

Master Stav

New member
כן אני מתכוון ללכת

מדובר בתערוכה שדיברו עליה המון ואני סקרן לגבי הילדים...לא לפחות לא עם שלושת הקטנים אולםי אקח את הגדולה .

hirshfe

New member
אותי מאוד מסקרן לראות

אז כנראה אני אלך. אני חושב שזאת הזדמנות נפלאה ללמוד אבל נדב, יישאר בבית

MrCheff

New member
לא מתכוון ללכת

אני יודע שאני הולך להגיד דברים, השונים פה מחברים אחרים בפורום, אבל בכ"ז, כל אחד מוזמן להביע פה את דעתו. אני לא מהמזדעזעים, אבל אין לי כוונה ללכת לתערוכה. יש לי בעיה מוסרית (לא דתית) עם תצוגה מוזיאונית של גופות. לדעתי, מקומם של גופות הוא בבית העלמין (או בכד לאחר שנשרפו) או לשימוש לצרכי מדע ומחקר בלבד. אני לא חושב ששימוש בגופות לצורך הצגה מוזיאונית (גם אם זה למטרה לימודית) הוא דבר חיובי. בעיניי, הדבר מבזה את כבוד האדם, ומהווה מבחינתי קו אדום. במסגרת לימודי האקדמאים, ניתחתי חיות (למדתי מדעי החיים). הדבר לא היה חוויה גדולה כזו, ואני מאמין שניתן ללמוד גם ללא לנתח חיות, באמצעים אחרים, כגון סרטי וידאו או המחשות תלת-מימדיות.

hirshfe

New member
האמת ידעתי שתתנגד

כנראה אני מתחיל איתך אני מבין את הגישה שלך (שלדעתי השורשים שלה, הם כן סיבה דתית - אבל עקב החינוך) אבל - אם נקבל את טענת מארגני התערוכה - שכל הגופות, הם של אנשים שחתמו שהם עונינים בכך. האם זה עדין ביזוי המת? לדעתי - לא לקיים את הצוואה זה הביזוי. ואם השמועה נכונה, וכן מדובר בסינים שנודנו למוות - אז אכן זה ביזיון וביזיון המת. לגבי הלימודים - לא למדתי את זה (אני למדתי סטטסטיקה) - אבל אני מאוד מאמין שהנסיון הכי טוב מגיע בפרקטיקה. הם סטודנט למדעי החיים, צריך את הפרטיקה של לב של צפרדע זה סיפור אחר.

MrCheff

New member
חייב לענות

זה ממש לא קשור לחינוך הדתי שעברתי. הראיה, חברים שלי, דתיים, מתכוונים ללכת לתערוכה הזו, מכיוון שזה מרתק אותם. אם הייתי אומר שאני מתנגד גם לשריפת הגופה או תרומת גופה למדע, אז באמת היית יכול להגיד שזה קשור לכך שאני דתי. אבל זה ממש לא קשור לחינוך הדתי שלי. אישית, מפריע לי, לראות גופה, בתערוכה. אני מאמין שגופה אין מקומה בתערוכה. מבחינתי זה ביזוי המת. קשה לי להאמין שבן אדם היה מסכים להיות מוצג בתערוכה. ולגבי השמועה שמדובר בסינים שנדונו למוות, גם אני שמעתי את זה וגם מצאתי לכך עדויות באינטרנט. אם יש לך סבלנות תשב ותחפש "the bodies exhibition".. תמצא הרבה דברים מעניינים בנושא.

hirshfe

New member
אתה לא חייב, אבל אני שמח שענית

ראשית, כל הרשה לי להתנצל. ייתכן ופגעתי בך וזה לא הייתה הכוונה. כל הכוונה שלי הייתה, שהחינוך הדתי שקיבלת השפיע על מי שאתה וזה טבעי. ואני חושב שמוסר נקבע בסופו של דבר מהחינוך. אבל שוב, אני מסתבך בלהסביר משהו, שאין כוונה לפגוע. לגבי מקור הגופות קראתי וחקרתי את הדברים, ואני באמת יושב פה על גדר לא יודע למי להאמין. אני רואה מצד אחד בתמונות הרבה קווים אסייתים בגופות. אך אני לא יודע להחליט אם זה הדמיון. וגם לי קשה לראות משיהו תורם את עצמו למוזיאון (אבל אני כן מבין תרומה למדע וזה עובר גם בראש שלי לגביי - אבל יש לי עוד המון שנים לפני שאני אצטרך להתחיל לחשוב). אבל אם נצא מנקודת הנחה שאכן זה כך - אם זה עדין ביזוי?

MrCheff

New member
אין צורך להתנצל

לא פגעת בי בשום אופן
אל תרגיש ככה. העלית נושא מעניין מאוד וטוב שכך! אני לא נפגע, אלא אם-כן יורדים לפסים אישיים או מקללים (וזה לא הסיפור כאן) אני חייב לצין שהנושא מאוד מעניין אותי! אפילו יש לי בבית 2 ספרים, המכילים תמונות אילוסטרציה של גוף האדם. אבל, לא אלך לתערוכה משום שבעיניי, שימוש בגופות הוא ביזוי כבוד המת. וזה לא בא בשום פנים ואופן מהפן הדתי, אלא דווקא מהפן האנושי/מוסרי. אני מרגיש ששימוש בגופות היה מיותר. היו יכולים באותה מידה ליצור הדמיה תלת ממדית מחומרים שונים, ממש כמו במוזיאון השעווה... זה לא היה מוריד מערך התצוגה. בעיניי, העובדה שמדובר בגופות, הוא גימיק , וככזה זה ביזוי המת. קצת קשה אולי להבין בגלל שאני דתי וזה מצופה ממני. אבל, תבין דבר אחד, אני לא מתנגד לעצם התערוכה (כמו הרבה דתיים) אני פשוט אומר שאישית, אני לא אלך, כי אני ארגיש לא בנוח שם, למרות שהדבר מאוד מאוד מעניין אותי.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני חונכתי בבית חילוני למהדרין אין קשר לדת. ההתייחסות לאדם, (וגופה היא סוג של אדם חסר אונים), כאל אובייקט לתצוגה, מבזה לדעתי. אין שום ערך לימודי בתצוגה הזאת, זו מציצנות לשמה בעיניי. מי שרוצה ללמוד על גוף האדם, יקבל הרבה יותר חומר והסברים בספרי-לימוד או סרטים העוסקים בכך. במכוני מחקר וכד' יש מקום לדעתי לאפשר ניתוחי גופות של מי שתרם גופו למדע, אבל התערוכה הזאת פונה לציבור הרחב.

hirshfe

New member
אבל אנחנו עולם מציצני יותר

דברים שעזעזו את דור ההורים שלנו, היום אפילו לו מרימים גבה אצלנו. חומר הידע היום כל כך זמין וכל כל נגיש (מי אמר גוגל). שכנראה ספרים וסרטים לא מספיקים.

Master Stav

New member
זכותך לדעתך שלך ואף להשמיע אותה ברמה

זהו דיו אקדמאי בין חברים וירטואלים אומנים אבל אני מאמין שכן יש פה חברות ( כן במיוחד לאחר מסר מאד מסויים שקיבלתי ) אין פה קשר לביזוי המת מצחינת ההצגה במיוחד באם חתמו כול אותם אנשים ( גופות ) על נכונותם והסכמתם צשונה בעיני מודה אבל אם נכון זוהי צוואתן ועלינו לקבלה כפי שהיא בעיני לקבור גוף של אדם שחלקים ממנו יכולים להציל חיי אדם אינו ביזוי המת אלא ביזוי החיים ...ואיך אומרים אצלנו החיים גוברים על המתים .

MrCheff

New member
מסכים רעיונית

אך מתנגד במעשית... לדעתי שימוש בגופות לטובת מחקר והצלת חיים, כולל שימוש באיברים לצורך הצלת חיים של אדם אחר היא דבר מבורך. מכאן ועד הצגת גופות בתערוכה... העניין רחוק. נגיד והתצוגה היתה לטובת תלמידי רפואה/מדעים ניחא, אבל מכאן ועד כמו שאומרים בהגדה "כל דיכפין יתי ויפסח".. הענין רחוק מאוד וצורם בעיניי. גם אם האנשים שגופותיהם מוצגות בתערוכה הסכימו לכך, בעיניי זה פשוט לא לעניין. הדבר לא תורם לאנושות דבר, מלבד עוד דרך אלטרניטיבית לבידור.. בעיניי הדבר דומה לצפיה בהישרדות או באח הגדול. אין לזה ערך חינוכי/לימודי בעיניי. בכל מקרה, אם מישהו מכם ילך, נשמח לשמוע את חוויותיו ודעותיו, לאחר שיצפה בתערוכה.. ואם מישהו מכם קצר רוח: http://www.youtube.com/watch?v=WdA4wyi6XWI

hirshfe

New member
נשאלת השאלה

אם לראות משהו אמיתי ישפיע יותר על האדם מהרחוב. כולנו יודעים, מה עישון עושה אבל עדיין הרבה אנשים מעשנים. כולנו גם יודעים מה ההבדל בין ראה של מעשן ללא מעשן. כולנו ראינו תמונת, סרטים, הדמיות. אבל האם לראות משהו אמיתי לא יזעזע יותר מאשר תמונה? מעניין אותי לדעת אם נבדק אחוז הגמילה מעישון בעקבות התמונה (ועישון הוא רק דוגמא, כי זה מה שהבנתי שיש) אני הייתי שמח לראות משהו פיזי לגבי שומן - כי זה החטא שלי

MrCheff

New member
ועל זה נשאלת השאלה

מה המטרה האמיתית של התצוגה הזו? האם היא בידור נטו או שמא למטרה לימודית? ואם זה למטרה לימודית, למה שימוש בגופות ממש? למה לא בדמה של גופות? לפי האתר מטרת התערוכה: This Exhibition--which features actual human specimens--allows people of all ages access to sights and knowledge normally reserved only for medical professionals. Take the opportunity to peer inside yourself, to better understand how your elaborate and fascinating body works, and how you can become a more informed participant in your own health care ואני שואל, למה צריך לשם זה להשתמש בגופות ממש? למה אי אפשר לייצר דגמים מחומרים שונים. זה יכול לעשות את העבודה. שוב, בעיניי הדבר הוא גימיק, ותו לא.

יוסף בא

New member
אין סיכוי

ראיתי מספיק גופות בחיי חלקן מספר דקות אחרי שהן היו בני אדם הספיק לי

למעלה