תעשו טובה?

david13il

New member
תעשו טובה?

אני וחבר עושים פרויקט קטן ואנחנו צריכים שתענו על שאלון קצר שעוסק בצ'ה גאוורה 1האם אתה מכיר את צ'ה גאוורה? 2מה דעתך עליו? 3האם לפי דעתך צ'ה עזר לפיתוח קובה או לא? 4האם אתה מסכים עם האידיאולוגיה שהניעה את צ'ה? 5למה לפי דעתך צ'ה הפך לאגדה? 6האם ראית את הסרט או קראת את הספר דרום אמריקה על אופנוע?

הנה

1. מכיר גם מכיר. (אבל לא אישית
) 2. דעתי עליו? מהפכן מטורף, טוב שגמר כמו שהוא גמר. 3. עזרו לפיתוח קובה? ממש לא. הוא וקסטרו שני פנאטים מטורפים, תיראה לאיזה שואה כלכלית הם גררו את המדינה האומללה הזאת. 4. מסכים עם האידיאולוגיה? להוציא להורג כל מי שיותר עשיר ממני? ממש לא. אני מאמין בדמוקרטיה ובזכות של אדם לחיות. 5. למה הוא הפך לאגדה? קסטרו חיפש איזה איידול למהפכה שלו. הוא בעיקרון זה שהתחיל לשווק אותו, ונוע"לניקים ישראלים ואוהדי הפועל החליטו שזה מגניב ללכת עם חולצות שלו, למרות שרובם אפילו לא יודעים איפה זה קובה... 6. תכננתי לרות את הסרט, אבל עוד לא יצא.

Tomak20

New member
תשובות

1)מכיר אותו, מהפכן(נראה לי ארגנטינאי) שתכנן מהפכות לקדם מהפכות סוציאליסטיות בכל דרום אמריקה. הוא עזר לפידל קסטרו ולקובנים להפיל את בטיסטה, ואז סירב להיות שר בכיר בקובה וניסה להפיל את המשטר בבוליביה, אך נתפס והוצא להורג. 2)דעתי עליו שלילית, למרות שהיה עם כוונות טובות המשטר הקובני הוא משטר רקוב מושחת, ובניגוד למשטרים הדיקטטורים שנתמכו על ידי ארה"ב בדרום אמריקה, הוא עוד לא נפל והחזיק מעמד, וזאת תוך כדי הורדת הכלכלה של קובה בצורה כל כך דרסטית שהמדינה מעודדת את תעשיית "תיירות הזנות", מעודדת נערות צעירות להיות זונות ולשכב עם תיירים כדי להציל את הכלכלה הקובנית הקורסת. 3)צה גרם להרס של קובה. אם בטיסטה היה מחזיק מעמד ארה"ב היתה מעיפה את בטיסטה בסוף שנות ה80 ובמקומו היה משטר דמוקרטי. 4)לא מסכים, הוא חשב שהוא יהפוך את מדינות דרום אמריקה לגן עדן אבל בפועל הוא תמך בהפיכתן לדיקטטורות נוראיות. 5)כי הוא היה עממי ושאף להפיכה עממית, "לטובת ההמונים" ונגד דיקטטורים מושחתים שנתמכו ע"י ארה"ב. עם זאת, צריך לזכור שהוא עצמו היה דיקטטור, וכשאחד מהקצינים הבכירים של פידל ביקש לפרוש מהצבא בלי לנסות לעורר התנגדות לפידל, צ'ה דרש שיחמירו איתו, ואכן הוא נשלח לכלא ל20 שנה באשמת "בגידה בהמהפכה". 6)לא, אבל ראיתי את הסרט על פידל קסטרו בהולמרק, פעמיים.

למעלה