תעתועים

תעתועים

יש אנשים שרואים מישהו מנגן על פסנתר וזה נראה להם כמו קסם! איך הוא יכול להוציא את המוסיקה הזאת ואת ההרמוניה הזאת שמשפיעה כמו סם מהידיים שלו.. אך כמו כל קסם, גם הקסם הזה הוא אשליה, שרק נראית כאילו הבן אדם יודע לעשות קסמים בעוד שהוא עושה משהו אחר. בן אדם שמנגן יפה, יש לו את המודעות שהוא יכול לגן יפה ולכן כל מה שהוא ילחץ יהיה בבטחון, בטאצ' לא מהוסס של הצליל, חוץ מכאשר הוא מחליף מודעות.. למשל כשהוא חושב "אופס טעיתי", אז התו יוצא מהוסס ומעביר בעצם את המחשבות של הנגן - זה נשמע כמו טעות! בעוד שאם הנגן היה נשאר באותה מודעות שאפילו הטעות הזאת או הזיוף או יפהיפה ו אין תווים לא נכונים אז זה גם היה נשמע ככה! אדם שלא נגע בפסנתר מימיו יכול להתיישב על הפסנתר ובאמונה שלמה שהלחיצות שלו על הקלידים יפיקו מוסיקה יפהיפיה יכול להתיישב ולנגן משהו מדהים, אף שלא למד שיעור בחייו. כמה אנשים בעולם הכרתם שעשו דבר כזה? במחשבה ראשונה |דגש|אף אחד!, במחשבה שניה אולי מוסיקה שהיום אתם מכירים ואוהבים היא שושלת של מה שפעם מישהו עשה "ניסוי" או "טעה" או סתם הניח את הידיים על הקלידים ואמר "לזה אני אקרא יפה" והלך עם זה עד הסוף ובכך גם הקהל אמר "זה יפה". "העולם הוא ספר התרגילים שלך הינך חופשי לכתוב או לצייר כל דבר ועל אף לקרוא את הדפים אם רצונך בכך" / תעתועים

seeyou

New member
אדם שלא נגע בפסנתר מימיו

יכול להתיישב על הפסנתר
ובאמונה שלמה
שהלחיצות שלו על הקלידים יפיקו מוסיקה יפהיפיה יכול להתיישב ולנגן משהו (?)
מדהים
, אף שלא למד שיעור בחייו
סליחה החלק הראשון שלך קשור לביטחון עצמי כאשר אתה מדבר על כישרונות. גם האדם המוכשר ביותר חייב ללמוד תחילה צלילים צורמים! ישנם אנשים שלומדים נגינה כול החיים ועדיין לא מסוגלים להוציא צלילים ערבים וישנם כאלו שבחיים שלהם לא ראו תווים,אבל ,למדו מילדות תוך התנסות (דוגמה טובה הצוענים!). הייתי מסכם טוב לאדם להשתמש בתכונות שלו,מאחר ולכולנו ישנם -לחלק יותר לחלק פחות ברור שהאנשים עם ביטחון עצמי מפותח יצליח יותר מאחר בעל אותה תכונה אך עם בטחון עצמי ירוד. יוסי

bios

New member
אני חושב שלא הבנת את המטאפורה

לדעתי הקטע לא מדבר על יחס בין תכונות לבטחון עצמי אלא על נקודת המבט על החיים: אם אתה ברמת מודעות שגורמת לך לראות כל התרחשות בחיים כמושלמת ומאפשרת לך צמיחה, אז אתה תחווה את החיים כמושלמים, גם אם יקרו בהם דברים שיראו מהצד כאסונות. אני לא לגמרי בטוח שזו הייתה הכוונה, ולכן הכותב המקורי מוזמן לתקן אותי.

seeyou

New member
מילים יפות-../images/Emo45.gif תוכל לפרט קצת?

"אם אתה ברמת מודעות שגורמת לך לראות כל התרחשות בחיים כמושלמת " האם תוכל להסביר לי למה הכוונה ? אתה רוצה להגיד בזה,שאלו עם רמת מודעות גבוה שרדו יותר טוב את התשואמי? או מיליוני אדם רעבים צריכים לעסוק בהרמת המודעות שלהם על מנת לראות כל התרחשות בחיים שלהם כמושלם וזה תאפשר להם צמיחה?

bios

New member
אלוהים מסביר את זה טוב יותר ../images/Emo13.gif

בספר "ידידות עם אלוהים". על פי הספר, כל מה שקורה לך בחיים זה הזדמנויות לצמיחה שהנשמה שלך בחרה בשביל לחוות דברים מסויימים וכך להעלות את רמת המודעות. אפשר לראות את זה אצל אנשים שדווקא מתוך אסונות או מחלות מקבלים פרספקטיבה אחרת על החיים שמאפשרת להם לחוות אותם באופן יותר מלא (אני כמובן לא בא לטעון משהו נגד אלה שלא עוברים את זה). עוד דוגמא שאני יכול לתת מהספר (עמוד 97): "ניל: אני החלטתי שאני רוצה לעבוד בתחנת רדיו על טהרת השחורים? אלוהים: לא. אתה החלטת שאתה רוצה להבין בצורה מלאה יותר מהן גזענות וצדקנות. החלטת את זה ברמה גבוהה ביותר. ברמת הנשמה. רצית ללמד את העצמי שלך שיעור. רצית להזכיר לעצמי שלך. רצית להניע את העצמי שלך לכיוון המודעות. ברמת התת-מודע רצית לברוח, להסתלק משם. ברמת האני העליון רצית לדעת יותר ברמת המודע על גזענות ועל חוסר סובלנות, לרבות אלה שלך. צייתת לכל הדחפים האלה יחד." וביחס לאסונות והרעב שהזכרת, לפי הגישה הזאת, יש הרבה פחות חשיבות להשרדות הפיזית של הגוף, כי מי ש"לומד" זה הנשמה, שהיא נצחית ולא ניתן להרוג אותה או לפגוע בה.

seeyou

New member
על פי הספר../images/Emo45.gif

מאז שעזבתי את הסיינטולוגיה,עברתי על הרבה ספרים,דעות,שיטות,גישות... צריך לקחת בע"מ מה שכתוב. אני מאוד נזהר לא לפגוע ברגשות של אחרים. כול אחד חי באמונתו. דבר אחר למדתי עם השנים - הספרים מייצגים את האני מאמין של הכותב(סופר) ישנם ספרים ,סופרים אשר מנצלים את הבורות ואת האמונה של הקוראים למטרות אישיות יותר מאשר לעזור להמונים. לכן הייתי ממליץ לפתוח את העיניים .

bios

New member
אני מאוד משתדל להיות סקפטי

אבל עד עכשיו לא מצאתי בסדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" הזאת שום המלצה שתגרום לי לפגוע במישהו אחר או שמפקיעה ממני את שיקול הדעת בנוגע למעשה כלשהו בחיים שלי. כך, שגם אם לאלוהים אין שום קשר לספר והכל המצאה, הרי שיש שם הרבה דברים חכמים שאני מתחבר אליהם. אני לא רואה שום נזק שיכול להגרם לי מלקחת את הדברים האלה לתשומת לבי, אלא להיפך, כל עוד אני משתדל להשאיר בכל זאת מידה מסויימת של סקפטיות ליתר בטחון.

לקשמי

New member
מסכימה

לאט לאט אני לומדת להקשיב לעצמי קודם כל. הלב לעולם לא ישקר, ככה אני מאמינה. אחת הסיבות שאני אוהבת את סדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" היא שהפילוסופיה שלו ממש דומה לפילוסופיה של היוגה, אותה אני מתרגלת. אבל גם ביוגה אני לא מקבלת הכל, וגם בספר אני לא מקבלת הכל. למשל, כשקראתי בספר את הקטע שמדבר על הדתות, והוא אומר שהדתות הן לא טובות בשבילנו, כשקראתי את זה, ממש הרגשתי כאילו מישהו הכניס לי אגרוף בפרצוף שבא מתוך הספר. אני אמנם מעולם לא הייתי דתיה וגם לא אהיה, אבל להגיד באופן גורף שהדתות הן דבר לא טוב, זה נראה לי קצת מוגזם. גם סותר קצת את מה שהוא אומר בהמשך הספרים, שאין דרך אחת נכונה או טובה יותר, אלא יש אלף דרכים (או יותר) שכולן נכונות.

seeyou

New member
הדתות הן לא טובות בשבילנו-../images/Emo45.gif

גם אני מאמין בזה. הקומוניסטים טענו שזה ה-"אופיום לעניים". דרך הדת-ולא חשוב איזה, קבוצה קטנה שולטת על עם שלם,או דת אחד תשלוט על דת אחר. נוח מאוד להסית דעה של ההמוניים, מבעיה קיומית לבעיה של דת. אין שום קשר בין האמונה ב אל לבין החוקים של אנשי הדת למיניהם. את באמת מאמינה שרב כזה או אחר קיבל זיכיונות מאלוהים להציג אותו? בכול דת יש הרבה זרמים,לפעמים קיצונים אחד מהשניה. קחי לדוגמה מה שקורה באירלנד,או יוגוסלביה לשעבר...ולא רחוק כאן בין אשכנזים לספרדים. הדת תמיד היה וישאר בלם של הקידמה של האנושות. בקשר לפילוסופיה מהספרים "שיחות עם אלוהים". אני לא שולל אותם !!! אני רק סקפטילגבי הכוונה של הסופר. ולמה זה? בגלל הניסיון שעברתי עם הסיינטולוגיה אף פילוסופיה לא יכולה לספק את כול הצרכים-תשובות לאדם הבודד. לכן התחלתי,לפני הרבה שנים,את הקורס של הסיינטולוגיה.... בהרצאות המקדימות הציגו את הסופר(X) הוגה את הרעיון, הוא לקח את החוכמה מכול הדתות על מנת לתת לאנשים כלים ליישם אותם בחיים הרגילים. הכול היה טוב ויפה עד לנקודה שראיתי-הרגשתי את הכוונה האמיתית... להפוך את זה לדת חדשה! בזה לא הסכמתי-ופרשתי. לסיום-לא שמים את כול הביצים בסל אחד...לא רצוי להאמין רק לאדם אחד.

bios

New member
אני לא רואה את זה ב"שיחות"

אין שם שום סימן לניסיון להפוך את הרעיונות האלה לדת חדשה - להיפך, יש שם הרבה אמירות נגד הרעיון שיש דרך אחת נכונה לחיות או לעבוד את אלוהים. למיטב ידיעתי, גם אין כאן שום ניסיון לבנות משהו ממוסד כמו כת, אלא מדובר ברעיונות מאוד דמוקרטיים על פיהם לכל אחד יש קשר ישיר עם אלוהים, והוא לא זקוק לאף מתווך או מתקשר או טקסים ספציפיים שמישהו הכתיב לו. אני לא אומר שצריך לזנוח לגמרי כל סקפטיות, אבל באמת שעוד לא זיהיתי אף אחת מהסכנות הפוטנציאליות בספרים האלה.

seeyou

New member
אז ייתכן שאני סתם פרנואידי-חשדן

Do not trust a person who claims to be honest, and never trust exaggerated friendliness. Chinese Proverb

לקשמי

New member
אני תמיד אומרת ואחזור ואומר

צריך קודם כל ללכת לפי צו הלב, לא משנה איזה חוקים אנשים המציאו בשם אלוהים. אבל בשנה-שנה וחצי האחרונות שבהן אני מתרגלת יוגה, דרך שמכבדת את כל הדתות ורואה את האחדות בשונות, נחשפתי גם לדברים היפים שבדת. יותר מזה, התוודעתי לכך שבסופו של דבר, הבסיס לכל הדתות, מעבר לכל החוקים וכו', האמת היא אותה אמת. מדהים לראות כמה דמיון יש בין כל הדרכים הרוחניות. כולם בסופו של דבר מתבססים על אותה אמת, רק הדרכים להגיע אליה הן שונות. מה שמרחיק אנשים מהדת, זה לא הדת עצמה, בבסיסה, אלא מה שעשו ממנה. כפיה מרחיקה מהדת ולא מקרבת אליה. הפחדות ואיומים שאם לא תשמור שבת, או אם לא תלך לכנסיה ביום א', אז תיצלה באש הגיהנום, כל הדברים האלה מרחיקים מהדת. בגלל המצאות כאלה של כל מיני דתות, אני במשך תקופה ארוכה בחיים שלי הגדרתי את עצמי כאתאיסטית, כמי שלא מאמינה באלוהים. ובאמת, באלוהים הזה שהרבה דתות אימצו, גם היום אני לא מאמינה. אבל אני כן מאמינה באלוהים שהמהות שלו היא אהבה שלא תלויה בדבר. הדת יכולה להיות דבר נפלא אם הולכים לפי האמונה הזאת מבלי להמציא חוקים ואיומים בשם אלוהים. כי שוב, כששמעתי וקראתי ספרים של אנשי דת, ממש התפעלתי והופתעתי לטובה. ממליצה לכל אחד לקרוא את הספר shlomo's stories (סליחה אם יש שגיאות כתיב באנגלית.
) סיפורים של ועל הרב שלמה קרליבך. סיפורים שממש מחממים את הלב, על אדם דתי, שלדעתי היה צדיק אמיתי. הסיפורים שם מראים על כך.

seeyou

New member
זה נכון מה שאת כותבת../images/Emo24.gif-אבל

מצד שני לא ייתכן "משהו" ללא חוקים אשר מגדירים אותו. לכול משחק,כולל משחק החיים,ישנם חוקים.

bios

New member
אני לא חושב שזה בדיוק מה שכתוב שם

ש"דתות הן לא טובות בשבילנו". אל תשכחי שבספרים יש התנגדות לרעיון שיש בכלל כזה דבר "טוב" או "רע" אבסולוטיים, אלא אנחנו אלה שמגדירים את המונחים האלה. את מוזמנת להביא את הציטוט הספציפי מהספר, ואז נוכל לדבר על זה.

כל כך נכון!

אני עושה הרבה דברים בסגנון הזה, כמו נגינה על פסנתר או ג'אגלינג. אבל לי אין את הבטחון הזה שכל מה שאני יעשה יראה או ישמע טוב... בגלל זה אני מסתמך יותר על מבנים קבועים. אני מתקשה לזרום בטבעיות... אבל לאט לאט אני רוכש את המיומנות הזאת ואני מגלה שאכן זה נכון. ובקשר לפסנתר אז יצא לי לראות שכשילדים משחקים עם הפסנתר יש להם את הבטחון הזה שמה שהם עושים נשמע טוב, ובאמת זה נשמע טוב לפעמים... אולי התכוונת במה שאמרת כמטאפורה לחיים שזה גם נכון, אבל זה גם בהחלט מעשי.

למעלה