תעתועי התפיסה מכים שנית

miss mcmillan

New member
תעתועי התפיסה מכים שנית

לא יודעת איפה זה מופיע האינטרנט, אבל אם מישהו יוכל לאשש לי את זה יהיה נחמד
. וגם סתם מעורר מחשבה על מגבלות התפיסה. וסתם קצת קונספירטיבי. בשבוע שעבר קראתי איפשהו על שיטה חדשה של בעלי חנויות באנגליה לגרש חבורות רחוב וונדליסטים צעירים מתחום החנות שלהם. מסתבר שעד גיל 20 בערך, טווח השמיעה רחב בכ-40 קילוהרץ <הגיוני?> מאצל אדם מבוגר, ולאחר מכן הוא מצטמצם. עכשיו, מכירים את המשרוקיות האלה שבני אדם לא שומעים אבל כלבים מתחרפנים מהן? הם ניסו אותו עיקרון- מתקן שמשמיע צפצוף מעצבן בדיוק בתדירויות שטינאייג'רים בלבד שומעים. אלה, בלי להבין בדיוק מה הם שומעים- ובטח לא המבוגרים, שלא שומעים כלום, פשוט ייצאו מהחנות ויפסיקו לעשות shoplifting או מה שזה לא היה. קונצפט דומה אבל שונה: לאחרונה בכמה פארקים ציבוריים בערים בארה"ב התחילו להשמיע באופן קבוע מוזיקה קלאסית. לטענתם, זה מעצבן את הזונות וסוחרי הסמים, והם מתרחקים מהפארק לצמיתות. מעניין לחשוב על מניפולציות שעושות שימוש בהבדלים בתפיסה בין בני אדם, וגם על הזווית הזו של- אתה רואה בנאדם יוצא מהחנות, אולי הוא אפילו נראה מעוצבן, או אוטם את האזניים- ואין רעש. אבל זה נראה לך מוזר רק כי אתה לא שומע מה שהוא שומע.

Gilliana

New member
קראתי את זה די מזמן

ולדעתי מדובר ב-HOAX. בכל אופן - המידע הזה לא מבוסס על שום ידע פיזיולוגי אמיתי קיים ואני באופן אישי (למרות שחיפשתי) לא מצאתי שום מחקר אמיתי שהגיע למסקנה כי יש ממש בדבר.

A CharmedOne

New member
../images/Emo26.gif

יש תוכנית בערוץ דיסקאבקי/דיסקאברי סיינס, "מכסחי המיתוסים", והם ניסו את המיתוס הזה, ובדקו אותו, והתברר שהוא שקרי ולא נכון.

miss mcmillan

New member
עצם התובנה שהתפיסה שלנו מוגבלת

שזה שאני רואה משהו, או לא רואה- לא אומר שהוא אכן שם, או לא שם.

Gilliana

New member
אההה, כמובן!

ויש לזה כ"כ הרבה דוגמאות - החל מתדרים מסוימים שאנו לא מסוגלים לשמוע ו/או לראות וכלה בחומרים חסרי צבע/ריח. מי אמר שאפשר לסמוך על החושים? לפחות לא על החמישה הקונבציונליים...

AnnabeI Lee

New member
Mythbusters!!!

אני וחברי היקר מורידים את זה וצופים בזה בסריות. אדם סאבג' הוא אחד האנשים המגניבים בעולם.

miss mcmillan

New member
אמנם את מנהלת

אבל הייתי ממליצה, למען בטחונך האישי, למחוק את ההודעה
אחרת יבואו האנשים עם החליפות והמשקפי שמש ויעצרו אותך על שימוש בפירדה אלקטרונית.

Gilliana

New member
בודאי שזה לא נכון

אין לזה שום אחיזה רפואית/ביולוגית.

למעלה