תפוגה וחידוש של דומיין בינלאומי.

flyseven

New member
תפוגה וחידוש של דומיין בינלאומי.

שלום. לפני מספר שנים רשמתי דומיין .com דרך חברת "דומיין אינטרנט" (hosting.co.il). לאחר שנים של שירות נוראי, בחודש שעבר פג הדומיין והחלטתי שהפעם אני לא מחדש אותו, בתקווה לעבור לרשם (registrar) אחר. ניסיתי לפנות ל"דומיין אינטרנט" על מנת לברר כיצד להעביר את הדומיין לרשם אחר, או מה קורה כאשר הדומיין פג, אך התשובות שלהם היו סתומות למדיי, נראה שבכוונה, על מנת לעודד אותי לחדש את הדומיין דרכם. יש לציין, שהחברה לא מאפשרת שום דרך ליצירת קשר, פרט לטופס התקשרות באתר שלהם. כאמור, התשובות שמתקבלות מפנייה לטופס הן סתומות וללא כל מידע מועיל, פעם אחר פעם. הטלפונים המופיעים במאגר ה-Whois עבור הדומיין של חברת "דומיין אינטרנט" הם שגויים כמובן, או שאף אחד לא עונה להם. המשך הסיפור: ביום תפוגת הדומיין, התברר שהדומיין לא שוחרר, ומופיע עדיין כרשום תחת אותו רשם, אם כי האתר הפסיק לעבוד ומבמקומו מוצגות פרסומות סטייל parked domain. נסיון לרכוש את הדומיין דרך רשם אחר עלו בתוהו, כמו גם ניסיון העברת הדומיין לרשם אחר, ואף הזמנה מראש דרך godaddy. ניסיון נוסף היה לפנות לחברת DomainBank ששמה מופיע בנוסף לחברת "דומיין אינטרנט", כאשר מבצעים שאילתת Whois עבור הדומיין שלי, אבל גם הם לא עזרו במיוחד. עוד יש לציין כי חברת דומיין אינטרנט דורשת 695 ש"ח עבור חידוש הדומיין. סכום מופרז ולא הגיוני, בהתחשב בכך שדומיין .com עולה בכל מקום אחר עד עשרה דולרים. שאלתי היא, אם כן - מה הצעדים הבאים שאוכל לבצע? האם יש גוף שדרכו ניתן להתלונן על חברת דומיין אינטרנט? כיצד ניתן להשיג פרטי התקשרות אמיתיים? האם יש כאן עבירה על חוק כלשהו והאם יש לי עילה לתביעה או משהו דומה? אשמח לכל הכוונה או עזרה בנושא, שכן האתר שלי כרגע לא פעיל כמו גם אימיילים ושאר שירותים שתלויים בדומיין. תודה מראש

לטס ספיק היברו

למה דומיין? למה לא מתחם? אני כמובן לא מתייחס ספציפית לחברות שאת שמותיהן ציינתי והסברתי כאן 200 פעם שלא ראוי לכתוב כאן שמות. כמו שאם היה לך סכסוך עם שכן שלך, לא היית כותב בפורום פתוח (אני מקווה) שיש לך סכסוך עם מר X מרח' Y עיר Z. עכשיו לשאלותיך. 1. ברגע שיש לך שם של חברה ישראלית, החברה רשומה אצל רשם החברות ואתה מחפש באינטרנט אצל רשם החברות הישראלי ומקבל את כל פרטי החברה. תמצית מידע עולה כסף. ניתן לשלם באינטרנט ולקבל את התמצית מייד. אז אתה יודע לאן לפנות. 2. מי שאין לו טלפון, או במקרים שטלפון לא יעזור, פונים במכתב רשום. 3. לדעתי האישית, מותר לרשם לבקש סכום גבוהה עבור שם מתחם, אך אני די משוכנע שאם תכין תביעה כמו שצריך, תצליח לשכנע שופט לחיי את הרשם להשיר לך את שם המתחם בעלות יותר נמוכה. אני ומר זאת על סמך התרשמות בלתי אמצעית הנובעת מאמירות מחוץ לפרוטוקול של שופטים אצלם אני מופיע מידי פעם. 4. לא כל שם מתחם בסיומת com. עולה אותו הסכום. 5. הבעיה היא שניהול תביעה עלול לעלות לך הרבה יותר מ 695 ש"ח. לכן לא הייתי רץ להגיש תביעה.

flyseven

New member
תודה. אמשיך ואשאל ברשותך.

קודם כל אני מתנצל, אתה צודק לחלוטין בנוגע לשמות. חשבתי (או שמא קיוויתי) שאולי שם החברה ידליק למישהו נורה, שכן קראתי בכמה וכמה פורומים על קורותיה המפוקפקות וקיוויתי שאולי מישהו יוכל לתת פרטי התקשרות. אשתדל גם להשאר בהיברוּ.:) בכל מקרה, שאלתי נוגעת יותר לעניין המדיניות בנוגע לתוקף שם מתחם שפג - האם יש כזו? האם יש חוקים כלשהם הנוגעים לנושא? האם מותר לרשם לנצל את העבודה שאני זקוק למתחם, ואת העובדה שתנועה זורמת אליו בקביעות, על מנת לתפוס בעלות לאחר תפוגתו, במקום לשחרר את המתחם כך שאוכל לרשום אותו באמצעות רשם אחר? שאלה נוספת היא - במידה ואני מחדש את הרישום בלית ברירה דרך אותו רשם - האם הוא מחוייב לאפשר לי לבצע העברה של שם המתחם לרשם אחר (domain transfer)? או שנידונתי לנצח לשלם סכומים מופרזים עבור חידוש שם המתחם כל שנתיים? שוב, תודה מראש.

צריך לבדוק את הזיכיון של הרשם הספציפי

בסופו של דבר, שמות מתחם הם נכסים חדשים למדיי, כמו שהמקחב הוירטואלי הוא חדש למדיי. אפשר לומר שזה קצת דומה לתדרי רדיו. רק שההגבלות של שמות המתחם הן כרגע טכנולוגיות, כלומר, סוג הסימנים ומספר הסימנים בכל שם, בתוך המתחם הבינלאומי או הלאומי. המדינה מעניקה זיכיון לרשמים והרשמים צריכים לכבד את תנאי הזיכיון.

למעלה