"תפוזינה"

יחיאב

New member
"תפוזינה"

אפשר לקבל הסבר מה זו התוכנה הזו מבית מדרשו של גלעד? נכנסתי לדף שבקישור בטאג-ליין, אבל לא הבנתי למה בדיוק התוכנה הזו משמשת. מה זה אומר "אפליקציה לבדיקת מסרים"? מאיזו בחינה בדיקה? ואולי היה כדאי שבקישור היה מוסבר מה התוכנה הזו עושה ואיך היא יכולה לסייע לגולש המצוי בתפוז.

Ohad18

New member
אני אתן לך דוגמא...

נגיד שאתה גולש לתומך באינטרנט, לפתע מישהו שולח לך מסר אישי בתפוז, אז אתה מקבל הודעה בצד איפה שהשעון - יש תמונה באתר... (צירפתי תמונה)

gilad g

New member
../images/Emo45.gif

איזה כיף שיש צוות הסברה

יחיאב

New member
תגיד, תהיה אפשרות

אולי בעתיד שהתוכנה תדווח לא רק על מסרים חדשים אלא גם על הודעות שהתווספו בפורומים מסוימים כפי שהמשתמש יגדיר? למשל אם יש שניים שלושה פורומים שאני מאוד מתעניין במתרחש בתוכם ורוצה להיות מעודכן כשנוספת שם הודעה. זה יכול לחסוך הרבה ריפרושים. בפורום כמו ASP זה אולי לא כ"כ שווה את הטירחה, כי יש שם הרבה גולשים והרבה הודעות מתווספות כל יום, אבל בתפוז יש כ800 פורומים שרובם לא כאלה פופולריים והפיצ'ר הזה עשוי להיות יעיל.

זה יכול להיות נחמד

אבל מעבר לזה שזה בעייתי לביצוע (אבל לא בלתי אפשרי), אני חושבת שזה יכביד מידי על שרתי תפוז. גם אם רק 100 גולשים ישתמשו בזה, 100 פניות לשרתים לבדיקת דף הפורום, כל כמה שניות, ייצור עומס עצום.

יחיאב

New member
אלא אם כן

מתפוז עצמם יספקו פיצ'ר כזה, שאז לא יהיה צורך לגשת כל כמה שניות ולבדוק אם יש הודעות חדשות. יש לך דיבור איתם?

עדיין

במקום לבדוק את דף הפורום, תפוז יצטרכו לתת לנו דף אחר שיבדוק את הודעות החדשות, וגם הדף הזה יצטרך לגשת לדיבי... אני חושבת (מקווה, האמת) שתפוז יעדיפו קודם לתקן את החיפוש הנוראי, לפני שיעמיסו עוד יותר על השרתים

יחיאב

New member
למה דיבי?

זה אמור לעבוד בערך כך: אחרי שמישהו מוסיף הודעה לפורום, חלק מתהליך ההוספה יהיה גם פונקציה ששולחת מסר לכל אלו שסימנו "וי" ליד האופציה לקבל הודעה על כל הודעה שמתווספת לפורום. כך שאין שום צורך להגיע לדיבי. הרי אותו דבר קיים כבר לגבי האופציה של לקבל הודעה על תגובות להודעה שלי, רק שההודעה הזו נשלחת לאימייל. ולגבי החיפוש, הם אמרו שהם עובדים על זה, לא?

Mapisto

New member
למה להסתבך!?!?!?

אפשר לעשות את זה דרך פעולה פשוטה בVB או בשפה אחרת.. יש רכיב שמאפשר להוריד את הקוד של האתר (תוכלו למצוא בwww.vbip) מכאן נשאר לנו רק לנטר את הקוד מפרסומות ובלאגנים. ואז נשאר לנו לכתוב בצורה בינארית לקובץ ולשמור. כל X זמן או בכל לחיצה של בדיקה, אנו שוב נקבל את גודל האתר המנוטר.. במקרה שזה יהיה גדול מידי אזי השתנה משהו. מפיסטו.

Mapisto

New member
וכדי לפשט עניינים

הקוד הרלוונטי הוא מהפעם השניה שמופיע Marr ועד לפעם הראשונה שמופיע <table width="500"

יחיאב

New member
לא טוב

א. ככה אתה הרי מעמיס על השרתים. אתה צריך לפנות לשרת כל כמה שניות ולקבל את הקוד כדי שאח"כ תראה אם חל בו שינוי. ב. באופן זה לא תדע מה אופי השינוי שחל: האם הודעה אחת נוספה? שתי הודעות? נוספה תגובה או הודעה?

gilad g

New member
פחחחח

VB..... בחיים אני לא אגע יותר ב-VB6... בעעעע
בכל אופן מה שאתה מציע הוא בעייתי כי התוכן של הדף יכול להשתנות מכמה סיבות -
הסיבה העיקרית - הרנדומיזציה של הפרסומות בתפוז. הפרסומת כל הזמן משתנה, ולכן כל הדף משתנה. אני לא סגור על זה כי כיכול להיות שיש פה XSS, ולכן הפלט של הדף נשאר אותו דבר.
שינוי (אפילו פצפון ובלתי נראה) של הדף ע"י תפוז, מסיבות שונות ומשונות.
שינוי של הטגליין.
שינוי המנהלים.
קבלת מסר חדש. ועוד עוד.

Mapisto

New member
לכל הספקנים

רק הפרסומות פה שוקלות טונה תפוז יחיו עם עוד כמה כניסות

Mapisto

New member
כלומר

בגלל שהוא לא טוען תמונות ופלאשים זה יהיה יותר "קל"

למעלה