תפוז ננסי

zelior

New member
תפוז ננסי

יש לנו עץ תפוז ננסי שבשנה שעברה, כאשר נקנה, נתן כמות יפה של פרי ואף פרח. בתקופת הפריחה לפני שנה הוא נתקף במזיקים וכל הפרחים/ פירות נשרו, טיפול בקומפידו אושש את העץ אך הוא לא פרח באותה שנה ומה שמטריד יותר גם לא השנה, אם כי העץ נראה כמתפתח יפה, מה ניתן לעשות בכדי שהעץ יפרח ויתן פרי השנה והאם יש סיכוי שזה יקרה בכלל?

לארי

New member
ברוך הבא ליאור../images/Emo39.gif, לגבי התפוז

יש לי כמה שאלות: האם קנית אותו עם פרי עליו, כבר מהמשתלה, או שהעץ פרח ולבלב אצלך בגינה ואף נתן פרי? פריחת הקומקואט הינה בתקופה זו לערך וכמובן יש סיכוי שזה יקרה. העץ התאושש מטראומת המזיקים שכנראה פגעה בו קשות. התפתחות העץ הינה סימן חיובי ביותר ואני מציע להמתין בסבלנות( אחת מהתכונות החשובות של הגנן). כדאי לתת דישון בזמן הפריחה והלבלוב.
לארי

zelior

New member
פריחת הקומקואט

תודה על התשובה, העץ הגיע עם פרי עליו מהמשתלה אם כי הוא הבשיל על העץ בגינה, הוא כאמור מתפתח יפה וגם מדושן ומושקה כיאות לדעתי. יש לדעתך סיכוי שהוא עדיין יפרח השנה, זה יפה, האם יש משהו לעשות מעבר לכך, ואם לא האם זה אומר שזה אבוד גם לשנים הבאות ופשוט להחליפו?

לארי

New member
יש להמשיך עם הטיפול הסדיר שאתה

נותן. שוב,מכיוון שאין זיהוי מזיקים או מחלה השנה, והעץ מתפתח יפה, אין לך מה לעשות מעבר לכך. לא הייתי ממהר להחליפו כלל או להגיע למסקנות שהעץ אבוד, אלא ממתין, אף לשנה הבאה וממשיך בטיפול הסדיר. לארי

zelior

New member
תודה על העזרה וכל הכבוד על הפורום

פשוט נתעזר בסבלנות...

למעלה