תפוזונים, חבושים והל - נירה רוסו
תפוזונים, חבושים והל מאת: נירה רוסו, הארץ מתכון ל-4 ימים וסבלנות בעלי עצי הקומקוואט מכירים את התסכול - שבועיים נמצא הפרי על העץ: שופע, כתום ובשל. אם אין משמרים את טעמו הוא מתכלה ומתבלה. הפעם נוסיף לטעמו את החבושים הנפלאים המיובאים מטורקיה, שעורם חלק ויש להם ניחוח תפוחי. ההל הוא רק אופציה, ולשמחת העצלנים אין צורך לגלען או לקלוף את התפוזונים. רק להרתיח ולשכוח. מצרכים 1 ק"ג תפוזונים 2 חבושים, שטופים, לא קלופים, חתוכים לקוביות 800 גרם סוכר דמררה 5 תרמילי הל 1 כוס ליקר תפוזים אופן ההכנה 1. שוטפים את התפוזונים, שמים בסיר גדול, ממלאים במים כדי כיסוי נדיב, מביאים לרתיחה, משהים שעתיים. למחרת חוזרים על הפעולה הקצרה עם מים חדשים. חוזרים על כך גם ביום הבא, אבל הפעם מוסיפים את קוביות החבושים לפני הרתיחה ומניחים לשהות במים הרותחים. 2. שוב נפטרים מן המים, מוסיפים סוכר, הל וליקר, ומקפידים שהכל ייעשה בסיר גדול ונוח. מחממים תוך ערבוב לפרקים ומועכים את התפוזונים כדי שיתבקעו, יישברו ויספחו את הסוכר. זהירות. כשמועכים את התפוזונים הם משחררים את הנוזלים שבתוכם, ועלולים להיווצר נתזים חמים. בשעת המעיכה ישתחררו ויצופו גם הגלעינים. אוספים אותם בכף מחוררת. 3. מבשלים כ-30 דקות עד לקבלת מרקחת אדמדמה-כהה. מניחים לה להצטנן ואם היא דלילה מדי, מרתיחים שוב הרתחה חזקה של 10 דקות.