תפוחים ירוקים ופלפל ירוק

Deep Blue Sky

New member
תפוחים ירוקים ופלפל ירוק

אני יודעת שתפוח ירוק ופלפל ירוק הם נחשבים לפרי בוסר, ושמעתי שאם אפשר כדאי להימנע מאכילה שלהם... האם באמת אכילה של תפוח ירוק או פלפל ירוק זה לא הכי בריא?
 

d a p h n a

New member
הם לא פירות בוסר

הם פשוט זנים אחרים של אותם הפירות, כך שאין בעיה עם זה.
 

My Little Fairy

New member
לגבי הפלפל כן

הבנתי שפלפל ירוק זה רק פלפל אדום לא בשל והוא מכיל חומר רעיל. אותו הדבר לגבי עגבניות שאינן אדומות לחלוטין.
 

TheFinalCut

New member
צריך להבדיל בין הפלפל לבין העגבניה

למרות ששניהם שייכים למשפ' הסולניים. כפי שנאמר לעיל, הפלפלים הירוקים הנמכרים בסופרים הם זן ספציפי ולא פירות לא בשלים - וכנ"ל לגבי התפוחים. תפוחים לא בשלים לא נמכרים למאכל למיטב ידיעתי, וטעמם היה רע אם היו נמכרים. עגבניות לעומת זאת, באמת לא כדאי לאכול לא בשלות - ואכן ישנו חומר רעיל, טומאטין, שנמצא בכל חלקי הצמח מלבד הפרי הבשל - המתפרק עם ההבשלה של הפירות.
 

My Little Fairy

New member
אל תטעי ותטעי...

שימי לב שפלפל ירוק הוא פרי בוסר, אך יש מגדלי ירקות שגרמו לכך שהוא יהיה ירוק גם בבשלותו. אם את לא בטוחה בסוג הפלפל, עדיף להמנע.
 

TheFinalCut

New member
בהחלט, עדיף לא לטעות ולהטעות.

למרות שזכרוני מהקורסים בנושא לא הטעה אותי , הלכתי לוודא ב-Encyclopedia of Foods (הוצאת Academic Press, משנת 2002). ובכן: פלפל ירוק יכול להיות לא-בשל, ויכול להיות זן ירוק שלא ישנה את צבעו גם לאחר ההבשלה. מגדלי הירקות לא "גרמו לכך שהוא יהיה ירוק גם בבשלותו", הם פשוט מציעים לנו גם את הזן שירוק גם בבשלותו, בין הזנים שהינם הצבעוניים בבשלותם. בכל מקרה, ניתן ללא חשש לאכול פלפלים בשלים או לא-בשלים. גם הפלפלים הלא-בשלים אינם מכילים חומרים בעייתיים, למרות שהרכבם התזונתי מעט שונה (בייחוד בנוכחות מופחתת של סוכרוז, וויטמין A וויטמין C, ונוכחות מוגברת של כלורופיל). בקיצור, אין שום סיבה להמנע מפלפלים ירוקים, בשלים או לא-בשלים.
 

My Little Fairy

New member
זה בדיוק מה שאמרתי.

רק בניסוח שונה. החשש לבחור פלפל ירוק זה שקשה לדעת אם הוא בוסר או שהוא מזן שצבעו כזה בבשלותו. הפלפל הירוק בוסר מכיל רעלן בשם סולנין שעלול להזיק למי שרגיש לו כגון לאנשים הסובלים מבעיות פרקים. ראי עוד קישור, פסקה אחרונה, ואל תתנשאי. http://www.enerchi.co.il/ChinaSubCategoryPage.aspx?p=9&cid=1&acsid=17
 

TheFinalCut

New member
עם כל הכבוד לאתרי רפואה סינית...

סולנין נמצא בעלווה ובגבעולים של תפו"א, עגבניות, חציל וסולאנום. הסולנין נוכח בכמויות מזעריות עד נעלם בפקעות תפו"א שלא הוריקו ובעגבניות וחצילים בשלים. סולנין לא נמצא בפלפל, אלא ברמות מינוריות וזה נכון גם לגבי הפרי הלא-בשל. פלפל לכל זניו ובכל מצבי הבשלות אינו נחשב כלל כמקור, ובפרט כמקור בעייתי לסולנין. אלקלואיד אחר שנמצא בפלפל הוא הקפסיצאין, שאחראי לחריפות של פלפל חריף, ואינו נוכח בפלפל מתוק. עובדות אלו מתועדות היטב בספרות המדעית. לדוגמא בסקירה הזו. או בספר הלימוד: Alkaloids - Secrets of Life. Alkaloid Chemistry, Biological Significance, Applications and Ecological Role. מאת Aniszewski T, הוצאת Elsevier משנת 2007.
 

My Little Fairy

New member
אחרים טוענים אחרת:

http://www.sheelot.co.il/index.php?page=req&cid=60&quest=1854 http://cafe.themarker.com/view.php?t=219644 וציטוט מהעמוד הבא: "• יש להימנע ממזונות ממשפחת הסולניים ( פלפל ירוק , עגבנייה , תפוחי אדמה , חציל , טבק ) , מזונות אלה מכילים סולנין , אשר יכול להגביר דלקות וכאבים , במיוחד דלקות מפרקים , ולעורר התקף המחלה ." http://www.natshare.co.il/articles/316/0
 

p e b b l e

New member
כל הקישורים עוסקים בהמלצות תזונה לאנשים חולים

גם לאנשים שרגישים לאגוזים לא מומלץ לאכול אגוזים, זה לא אומר שזה מסוכן לכולם.
 

d a p h n a

New member
השאלה היא תמיד מי כותב את האתרים הללו

מידע על תזונה מגיע מכל מיני אנשים, גופים, אתרים וכו', וצריך לבחון לעומק מי כותב כל דבר. למשל, חלק מהקישורים שנתת הם מבלוגים אישיים של אנשים שלא בהכרח ידוע מה ההכשרה שלהם בתחום התזונה. אז כל אחד יכול לעשות את שיקול הדעת שלו, אבל יש הבדל בין מידע שמופיע ללא ייחוס שם המחבר באיזה אתר כללי, לבין מידע שמופיע באתר שמתמחה למשל ברפואה סינית או ברפואה טבעית, לבין מידע שמופיע במחקר מדעי מסודר. שוב - כל אחד יכול להחליט על איזה מידע הוא רוצה לסמוך, אבל לא בהכרח מדובר על מידע שקול מבחינת איכותו.
 
למעלה