תפוחי אדמה במיקרו?

guruyaya

New member
תפוחי אדמה במיקרו?

כן! תפוחי אדמה במקרו! מה אתם כל כך מתפלאים: 1 תפוח אדמה גדול שמן זית למכביר תבלינים (לי יש חיבה לזעתר ושומשום) על פי טעמכם כלי למיקרו עם מכסה \ כלי למיקרו ונייר שקוף קילפו את תפוח האדמה, וחיתכו לקוביות, יחסית קטנות. שימו בכלי פיירקס. מלאו, עד שיכסה את תפו"א בשמן זיית, ושימו תבלינים כיד המלך. שימו במיקרו לשלוש דקות (גג. אני די בטוח שגם בשתיים זה כבר מוכן), הוציאו עם מגבת \ כפפות (חם), את הכלי, ושלו את תפוה"א עם מזלג. תפוחי האדמה יצאו רכים, נעימים, טעימים ועוד כל מיני. ניתן להכין כמות יותר גדולה, בכלי יותר גדול, משך זמן יותר ארוך (נסו עד שיצליח, אני ממש לא יודע כמה). בונאפטיט
 

תֶּשֶׁת

New member
אבא שלי מכין

תפודים חתוכים אבל לא קלופים עם רוזמרין ושמן זית בתנורון. גם טעים מאוד.
 
המלצה לתוספת למתכון!

לקלף בטטות ולחתוך לפרוסות, להוסיף גם לאותו כלי ולתבל באותה צורה.
 

guruyaya

New member
אתה אדם נערץ + תוספת משלי

בצל (אני ניסתי סגול, יצא שווה), ויש שמועות על מישהו שניסה כדורי חומוס מבושלים. אני חושב שעלינו כאן על ליין חדש של מזון צמחוני
 

vegan

New member
כלי למיקרו - לא מפלסטיק

אמנם גורויאיא הזכיר כלי פיירקס, אבל זו הזדמנות להזכיר שכלי הפלסטיק המיועדים למיקרו טובים רק לתבשילים על בסיס מים. המים שומרים על טמפרטורה של עד 100 מעלות המתאימה לכלים. שמן יכול להגיע לטמפרטורות גבוהות בהרבה ולהתיך את הפלסטיק. רצוי גם לא לאכסן מאכלים שומניים בכלים המשמשים למיקרו בגלל שטיפות שמן זעירות הנותרות על הדפנות רותחות במיקרו וממיסות את הפלסטיק במקום. זו הסיבה לקילופים והשריטות שמוצאים לפעמים בכלי מיקרו ישנים. אם הפלסטיק המותך חודר למזון, זה לא נראה לי כל כך בריא. עוד יותר טוב לחמם ישר בצלחת זכוכית, חרסינה או פיירקס.
 
למעלה