תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה אדומים בינוניים, שטופים טוב, לא קלופים. חותך כל אחד ל 6 "סירות" לאורך. מרטיב מעט תבנית אפיה של התנור, שם נייר אפיה (ההרטבה נועדה להדביק את נייר האפיה שלא יזוז), מרסס שמן זית (המרסס הוא מאיקאה, עמוד 177 בקטלוג 2016), זורה על זה מלח גס, מסדר את תפוחי האדמה בצורה כזו שכולם פונים עם צד חתוך לאותו כיוון, מרסס שוב שמן זית, מפזר מלח גס, וזורה מעט טימין יבש. זה נכנס לתנור בחום בינוני - גבוה לבערך שעה, עד שמופיעים כתמים חומים על תפוחי האדמה. מוציא מהתנור, מעביר מהר לקעאת הגשה, מכסה עם נייר אלומיניום ומסתיר. אם לא מסתיר, לא נשאר הרבה לארוחה עצמה.