תפוחי אדמה בתנור - זקוק להכוונה

roger2014

New member
תפוחי אדמה בתנור - זקוק להכוונה

היי,
זקוק לעזרה במתכון פשוט לתפוחי אדמה בתנור...
כמה זמן לבשל לפני במים חמים? האם זה "הסוד" לקראנצ'יות?

כמו כן, האם לחתוך לפני לקוביות, או אחרי?

וכמובן...איך לתבל ובאיזה כמויות?

ושאלה אחרונה - כמה זמן ומעלות לשים בתנור?

תודה רבה מראש!
 

ybo4

New member
מתכון פשוט

לרחוץ את תפוחי האדמה ולא לקלף אותם
לייבש מעט
לחתוך לסירות (תפוח אדמה גדול אני חותכת בשני חתכים לאורך ושלושה או ארבעה לרוחב. קטנים יותר מספיק חתך אחד לאורך ושניים לרוחב).
בשלב זה אפשר לבשל בסיר עם מים רותחים מומלחים במשך מספר דקות. אני מתעצלת...
מחממים תנור לחום של 250 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים עליו די צפוף את סירות תפוחי האדמה.
גרסת העצלנים מאוד:
זילוף שמן זית על תפוחי האדמה ופיזור מלח גס
גרסת העצלנים:
בצלוחית קטנה מערבבים מעט מלח גס, פלפל שחור, פפריקה מתוקה (או חלק חריפה) ואבקת מרק בצל. כשמעורבב מוסיפים שמן זית עד שנראה כמו משחה. את המשחה הזו מורחים בעזרת מברשת בצק קטנה על תפוחי האדמה המסודרים בתבנית.
מכניסים למרכז התנור החם מאוד ואופים כרבע שעה, מורידים את החום ל-200 ואופים עוד כעשרים דקות. תפוחי האדמה צריכים להיות שחומים בחלקם העליון אך עדיין רכים למגע ברובם.
בתיאבון
 

רוני1955

Active member
תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה אדומים בינוניים, שטופים טוב, לא קלופים. חותך כל אחד ל 6 "סירות" לאורך. מרטיב מעט תבנית אפיה של התנור, שם נייר אפיה (ההרטבה נועדה להדביק את נייר האפיה שלא יזוז), מרסס שמן זית (המרסס הוא מאיקאה, עמוד 177 בקטלוג 2016), זורה על זה מלח גס, מסדר את תפוחי האדמה בצורה כזו שכולם פונים עם צד חתוך לאותו כיוון, מרסס שוב שמן זית, מפזר מלח גס, וזורה מעט טימין יבש. זה נכנס לתנור בחום בינוני - גבוה לבערך שעה, עד שמופיעים כתמים חומים על תפוחי האדמה. מוציא מהתנור, מעביר מהר לקעאת הגשה, מכסה עם נייר אלומיניום ומסתיר. אם לא מסתיר, לא נשאר הרבה לארוחה עצמה.
 
אני האמת לא מבשלת לפני בד"כ

סתם מטעמי עצלנות

אם אני מבשלת -אני מבשלת כרבע שעה רק כדי לרכך את תפוחי האדמה ואז מכניסה לתנור.
&nbsp
אם אני לא מבשלת לפני- אני אוהבת לחתוך לפרוסות. אם אני מבשלת- אני חותכת לרוב לקוביות אבל גם עשיתי בפרוסות.
&nbsp
אני אוהבת לתבל בתבלין של עוף לגריל שהוא שילוב של כמה תבלינים ביחד.
אפשר גם לתבל בפפריקה מתוקה,מלח ופלפל וכמובן שמן זית. אני ממש מעסה את התפו"א ואז מפזרת את התיבול.
&nbsp
אני מאוד אוהבת תיבול של שמן זית ומלח גס.
&nbsp
אני שמה על 180 מעלות לכ-45-50 דקות, כאשר אני רואה שיכולה להרים עם מזלג את התפו"א והמזלג נכנס בקלות.
 

חנהפ

Active member
הרבה דרכים להכין תפו"א בתנור

אני לא מבשלת קודם
בפסח למשל קילפתי, פרסתי לפרוסות עבות 2-3 ס"מ
שמתי בתבנית
תיבלתי במלח,פלפל תבלין גריל,שום,פפריקה ושמן עירבבתי היטב כך שכל הפרוסות תהיינה מתובלות
לתנור בחום 200 מעלות, תוך 45 דקות היה מוכן, רך וקריספי בקצוות
 

John the Savage

New member
וגירסה לעצלנים שגם לחוצים בזמן

אם אלו תפוחי אדמה גדולים שצריך לחתוך לקוביות, אני חותך לקוביות לפני. תפוחי אדמה קטנים אני חתוך לרבעים/חצאים או אפילו משאיר שלמים. אני שוטף את תפוחי האדמה אבל לא מקלף. בעיני תפוחי אדמה בתנור יותר טעימים עם הקליפה.

מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל, מספיק זמן בשביל שתפוחי האדמה יהיו לוהטים אבל עדיין לא רכים עד הסוף (לא כדאי להשאיר עד לריכוך כי אז מקבלים מרקם פחות מוצלח). הזמן המדוייק תלוי בעוצמת המיקרוגל והכמות, אז פשוט בודקים מידי פעם.

מחממים מראש תנור לחום גבוה (250 מעלות). את תפוחי האדמה הלוהטים שמים בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח גס, פפריקה מעושנת ועשבי תיבול, ושמים בתנור עד שנהיה קראנצ'י מבחוץ.

הכמה דקות במיקרוגל מקצרים משמעותית את זמן האפיה בתנור. בצורה הזו אפשר לקבל תפוחי אדמה מוכנים תוך 20 דקות בערך.
 
למעלה