תפוחי אדמה (ואצלי בדרך לא סטנדרטית).
אתם בטח מכירים את התחושה שרוצים לאכול משהו לא סטנדרטי, אבל בלי יותר מדי עבודה וממצרכים שיש בבית. למשל תפוחי אדמה, אבל לא פירה, לא בתנור ולא צ'יפס. אז טיילתי קצת ברשת, אספתי כמה מתכונים, מכל אחד לקחתי קצת והנה מה שיצא לי (דליקטס). כרגיל אצלי הכמויות והמרכיבים ממש לא קדושים.
המצרכים לפי סדר הופעתם.
שמן לטיגון (לא זית. לא מתאים לכאן).
בצל גדול (אבל ממש) קצוץ בינוני.
3-4 פטריות קצוצות בינוני (השתמשתי בענקיות הלבנות, שאין לי מושג איך הן נקראות, שמוכרים בסופר במשקל) קלופות. קצצתי להן את הרגל (למרות שאפשר להשאיר עם).
5-6 תפוחי אדמה די גדולים חתוכים לקוביות בינוניות עד די גדולות.
תבלינים לפי טעמכם. השתמשתי בקצת טימין, מלח ופלפל שחור, תבלין לבשר על האש, חצי כפית מחוקה כורכום וכף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף.
מחבת גדולה – אבל ממש. למי שאין – סוטאז' גדול. הכי חשוב – מכסה תואם.
על המבער הבינוני של הכיריים בלהבה מקסימלית, מחממים היטב את השמן.
כשהוא חם מספיק מוסיפים את הטימין. נותן ריח וטעם משגעים.
בהמשך מטגנים את הבצל עד שקיפות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כמה דקות, גם תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מכסים את המחבת ומנמיכים להבה למינימום, כשתפוחי האדמה מתחילים להתרכך – מתבלים ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים.
מדי פעם מערבבים – עד שתפוחי האדמה רכים מספיק.
לא טעיתי – אין צורך להוסיף מים.
רק לעקוב אחרי השמן שלא יגמר.
בסוף מוציאים על צלחת גדולה מצופה ניר סופג (שמתי שתי שכבות) לספוג את השמן.
יצא לי חבל"ז.
אתם בטח מכירים את התחושה שרוצים לאכול משהו לא סטנדרטי, אבל בלי יותר מדי עבודה וממצרכים שיש בבית. למשל תפוחי אדמה, אבל לא פירה, לא בתנור ולא צ'יפס. אז טיילתי קצת ברשת, אספתי כמה מתכונים, מכל אחד לקחתי קצת והנה מה שיצא לי (דליקטס). כרגיל אצלי הכמויות והמרכיבים ממש לא קדושים.
המצרכים לפי סדר הופעתם.
שמן לטיגון (לא זית. לא מתאים לכאן).
בצל גדול (אבל ממש) קצוץ בינוני.
3-4 פטריות קצוצות בינוני (השתמשתי בענקיות הלבנות, שאין לי מושג איך הן נקראות, שמוכרים בסופר במשקל) קלופות. קצצתי להן את הרגל (למרות שאפשר להשאיר עם).
5-6 תפוחי אדמה די גדולים חתוכים לקוביות בינוניות עד די גדולות.
תבלינים לפי טעמכם. השתמשתי בקצת טימין, מלח ופלפל שחור, תבלין לבשר על האש, חצי כפית מחוקה כורכום וכף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף.
מחבת גדולה – אבל ממש. למי שאין – סוטאז' גדול. הכי חשוב – מכסה תואם.
על המבער הבינוני של הכיריים בלהבה מקסימלית, מחממים היטב את השמן.
כשהוא חם מספיק מוסיפים את הטימין. נותן ריח וטעם משגעים.
בהמשך מטגנים את הבצל עד שקיפות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כמה דקות, גם תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מכסים את המחבת ומנמיכים להבה למינימום, כשתפוחי האדמה מתחילים להתרכך – מתבלים ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים.
מדי פעם מערבבים – עד שתפוחי האדמה רכים מספיק.
לא טעיתי – אין צורך להוסיף מים.
רק לעקוב אחרי השמן שלא יגמר.
בסוף מוציאים על צלחת גדולה מצופה ניר סופג (שמתי שתי שכבות) לספוג את השמן.
יצא לי חבל"ז.
