תפוחי אדמה ופאצ'ה בתנור

baronm10

New member
תפוחי אדמה ופאצ'ה בתנור

תפוחי אדמה ופאצ'ה בתנור פאצ'ה ממטעמי המטבח העירקי בתנור בלווית תפוחי אדמה שחומים נימוחים טעים בטירוף . כבר מזמן סיקרן אותי לטעום את הפאצ'ה ובפעם האחרונה כשראיתי את הקצב שלי ממלא את הפצ'ה החלטתי שהשבת נטעם אותה . הפאצ'ה העירקית היא למעשה קיבת פרה שעברה ניקוי יסודי וממולאת באורז ובשר ...... תהיו רגועים מה שאני אכלתי זאת לא קיבת הפרה אלא מעיים רגילים אשר משמשים למילוי המוכר של הקישקע האשכנזי רק עם מילוי של אורז ובשר קצוץ . המקום המתאים ביותר להכנת הפאצ'ה היה בסיר חמין או טבית אבל לא בא לי לאכול אוכל כבד לכן שילבתי את הפצ'ה עם תפוחי אדמה שנאפו בתנור בשקית קוקי . חומרים פאצ'ה ( מעיים ממולאים אורז ובשר ) 10-12 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים 2 בצלים גדולים קצוצים גס מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה כמון 1.5 כוס נוזלי מרק בצל או עוף הכנה להכניס את הפאצ'ה בסיר עם מים ומלח , להביא לרתיחה ולהמשיך עד חצי שעה על אש נמוכה . לשפוך את המים ולהוציא את הפאצ'ה לצינון . ( פעולה זאת מנקה את הפאצ'ה ויוצרת בישול חלקי ) לטגן במעט שמן רגיל את הבצל הקצוץ עד הזהבה . להכניס לקערה גדולה את תפוחי האדמה שחתכנו לרבעים , לתבל בנדיבות , להוסיף את הבצל שטיגנו עם השמן . לערבב היטב את תפוחי האדמה עד שיצופו היטב בתבלון מכל הצדדים . להעביר את תפוחי האדמה לשקית קוקי גדולה , להוסיף מעל את הפאצ'ה לצקת מעל את נוזלי המרק , לסגור היטב את השקית עם הסוגר ולהניח בתבנית התנור . לחורר כמה חורים בחלק העליון של השקית ולהכניס לתנור . לאפות כחצי שעה ב220 מעלות , להוריד את החום ל180 מעלות ולאפות עוד שעה וחצי . להוציא את התבנית מהתנור , לתת שקית הקוקי להתכווץ ( האוויר החם יוצא ) ואז לחתוך את השקית בחלקה העליון , להחזיר לתנור לעוד כרבע שעה להשחמה . תפוחי האדמה יוצאים ספוגי טעם ,נימוחים ועם מעטה פריך אבל הם רק התרוץ לסיבה האמיתית הפאצ'ה המדהימה .
 

סמד13

New member
יא וואלי נשבעת לך

שהרסת אותי פעם אחרונה אכלתי דבר כזה לפני 25 שנה שסבתא שלי הכינה יצאתי לשבת מהפנמיה והיא הכינה אח הזיכרונות תבורך יקירי סמדי
 

א פרח

New member
ארררררררר גרררררררררררר

 

מני.ת

New member
הפלת אותי.

כל כך מעורר חשק. מעודי לא טעמתי את המאכל הזה וזה נראה פנטסתי. חבל שאין להשיג במקום מגורי את המרכיבים. כך שאני יכל רק לפנטז.
 
למעלה