תפוחי אדמה +צ'ילי מתוק בתנור הכי בסיסי שאפשר?

גםאני5

New member
תפוחי אדמה +צ'ילי מתוק בתנור הכי בסיסי שאפשר?

לא מצאתי מתכון לטעמי (רוצה להכין הכי הכי פשוט,ללא סויה ,סילאן רוזמרין..) ואשמח לעזרה באלתור:
לפי כל המתכונים רצוי לבשל את התפ"א קודם . חשבתי לבשל,לסנן, לערבב ברוטב ולאפות בתבנית רחבה של התנור מרופדת בנייר אפיה.
האם הרוטב צריך תוספת שמן או נוזל נוסף? חשוב לי לא להוסיף יותר מתוק או מלוח (בחלק מהמתכון מוסיפים רוטב סויה,למשל)

 

ybo4

New member
תפוחי אדמה בתנור

אכן מה שכתבת בהחלט סביר:
מציעה (לשטוף ולא לקלף) לחתוך כמובן את תפוחי האדמה לפני הבישול הקצר - מספיק מספר דקות - עד 15 דקות.
להוציא מהמים, לעבב ברוטב ואפות בתבנית במרכז התנור מרופדת בנייר אפיה.
אם הכוונה היא לכך שהטעם יהיה רק של הצ'ילי המתוק זה אפשרי, אבל צריך להוסיף מעט שמן (אפשר קנולה) כדי לסייע בציפוי טוב של תפוחי האדמה.
כדי שלא יהיה טעם מאוד תעשייתי (הרי רוטב צ'ילי מתוק הוא תעשייתי) הייתי שומרת מעט ממי הבישול של תפוחי האדמה ומערבבת רוטב: מעט שמן, מעט מים, רוטב צ'ילי מתוק.
לאפות בתנור בחום של 200-220 עד שיזהיב יפה.
 

גםאני5

New member
תודה, נראה לי שאת צודקת ואחפש מתכון בטעמי צ'ילי ללא

מוצרים מלאכותיים.
 
למעלה