אין שום סיבה להתווכח על גישות תזונתיות
כל אחד בוחר בזו שמתאימה לו, או שבוחר ביותר מאחת, ומשלב ביניהן. כשאני כותבת על עקרון תזונתי, שמקובל עלי בחיי היום-יום, אני לא שוכחת לציין שמדובר בגישה הטבעית, ואם יש צורך - מה הסיבות לעקרון זה, לפי אותה גישה. אני לא כותבת על עקרון תזונתי בסגנון של "ככה צריך לעשות", אלא "כך לפי הגישה..." אני לא עוסקת בטיפול או בייעוץ, והיידע שלי הוא מניסיון אישי בלבד. הכוונה היא לספר על הגישה הטבעית (שלטון) ועקרונותיה, ואם זה קשור לנושא, להזכיר את יכולת הריפוי שלה. שאלתי עכשיו את מחבר הספר, יצחק בן-אורי, מדוע הגישה הנ"ל ממליצה להימנע מתפוחי גרנד. לדבריו: הגרנד נקטף בדרך-כלל כשהוא עדיין בוסר, והוא מגיע לשוק לפני שהבשיל, כשטעמו עדיין חמוץ. אם הגרנד יבשיל על העץ, הוא לא יהיה חמוץ. מזון חמוץ, לפי הגישה הטבעית, עלול לגרום נזק למערכת העיכול, לכליות ולפצעים בפה. יש פירות עם טעם חמצמץ, אבל חמצמץ זה לא חמוץ. עד כאן דבריו של בן-אורי. אם יש כאן אנשים שמעדיפים את הגרנד בגלל שהם בדיאטה, או בגלל מחלת הסוכרת, אוכל להעביר אליהם, בנפרד, את דבריו של בן-אורי בקשר לנושא זה.