,תפועה

magica

New member
,תפועה

כאשר אתם מדברים פה על אלים מהמסורת היונית הקלאסית ישנם ציון בעיקר של האלים הראשונים שוכני האולמפוס ההאם המסורת הפאגיניות מצינות את האלים הראשונים של מערכות דתיות\עתיקות (יש יותר ויש הרבה פחות) ודרך אגב מישהו טען שבפסלים ובתמונות יש ציור דומה בין אל לאל טוב זה נובע מהציור והפיסול הקלאסי של ייון העתיקה שהוא היינו באופן חד משמעי ציור של אדלזצית הגוף ודמות הריאוית גיבורית בעברית היונים למדו לצייר גוף מושלם גוף של גיבור שלכם בסקרנות magica

../images/Emo35.gif

אחד המשמעויות של להיות פאגאני זה שאתה יוצר את מערכת האמונות של עצמך. אני מכירה הרבה שדווקא מעדיפים את האלים הקלטיים על היוונים והרומאים. חוץ מזה, אני בכלל בכלל לא הבנתי מה השאלה שלך.

Justin Angel

New member
אההה...

אולי צריך להצמיד את ההודעה למראה ולשרוף את הנייר מלמטה? זה נראה כמו כתב סתרים... מג´יקה: אין לי מושג קלוש ,אבל הקלוש שבקלושים מה את אומרת. ככה צריכה ללכת הודעה: - הקדמה להודעה, אירוע כלשהו או עובדה כלשהי שנחשבים כרקע. - תוכן ההודעה, עובדה או מעשה עלשהו. - שאלה כלשהי בנושא התוכן. בין כל אלה צריכים להיות פסקאות, שורות, סימני פיסוק וקצת דקדוק של השפה העברית. שאת כותבת כמו שאת כותבת אני לא מצליח להבין כלום.

יש לי בקשה ממך -

לפני שאת שולחת הודעה, תקראי אותה לעצמך, תעשי תיקונים כדי שבני אנוש פשוטים יוכלו להבין את זה, ורק אחרי זה תלחצי על שלח. בתודה, אגף הגבייה.

magica

New member
אני מקווה שאני יצליח

כבר נמאס לי לחזור אל עצמי או שפשוט אנשים לא מגיבים יש אלים שוכני אלימפוס זאוס הרה (גרה בייונית) פוסדיון וונוס דמטר וכדומה האם במסורת הפגאנית ולא רק היוונית יש יחס גם לאלים משנים אולי זו שאלה מטופשת אבל לא ראיתי שום יחס לאלים לא שוכני אליפוס או כל מעמד ביינים אחר שלכם בסקרנות ועצבות magica

זאת לא אשמתי שאת כותבת הודעות

לא ברורות. תתחילי בזה שתוסיפי סימני פיסוק להודעות. בכל אופן, כל אחד בוחר לעצמו את האלים שהוא רוצה לעבוד איתם. בפאגאניזם יש מקום לכל האלים - שוכני אולימפוס או לא שוכני אולימפוס.

kosh

New member
יש ויש

דבר ראשון דמטר לא מהאלים ששוכנים באולימפוס. יש עוד אני שמקבלים יחוס הרמס, הקטה,איריס אני נותן אישית עורך גם טקסים לניקס יש התיחסות להרבה אלים משניים פשוט לא מדברים אל זה מי ישכח את ארטמיס בטקסי ירח ויש עוד לא חסר. kosh we are gray

kosh

New member
כמה טעויות אני אכתוב מחדש.

דבר ראשון דמטר היא לא מהאלים ששוכנים באולימפוס. יש עוד אלים שמקבלים יחוס הרמס, הקטה,איריס. אני אישית עורך גם טקסים לניקס יש התיחסות להרבה אלים משניים כאלו שיותר רמים במעלה מהאלים האולימפים. מי ישכח את ארטמיס בטקסי ירח ויש עוד לא חסר. kosh we are gray

Dia Leoghann

New member
אלים משניים...

אין דבר כזה אלים משניים. לכל אל יש את "תפקידו". במקרה היווני, נכון שיש את הכנופיה האולימפית (12 במספר), אך ישנם אלים שאינם אולימפיים ובכל זאת מעמדם הוא עצום, כמו למשל דיוניסוס שהיה אל משני (לא אולימפי) ועדיין היה מופקד על אספקטים קוסמולוגיים רמי מעלה כמו טרגדיה וקומדיה, פריון כרמים, חיים ומוות וכמובן יין. בדתות אחרות, כמו הקלטית, אין כנופיה כמו האולימפים. כל האלים הם בעלי תפקיד מסויים ובדרך כלל משתדלים שלא להתערב זה בעיניינו של זה. האלים שהייתי מגדיר כמשניים בדת הקלטית הם אלים מקומיים, אך גם אז, הם רמי מעלה באזור עליו הם שומרים. בברכת אור, Dia Leoghann

magica

New member
תודה רק דבר אחד

בחלק מהספרים ישנו יחס לדמטר אלת הצייד כאלה אולימפית יתכן וזה נובע מהשינוים קטנים בין המסורת היונית לרומאית? נ.ב. למעיין לא את לא אשמה שאני לא יודעת לכתוב נורמלי אני ישתדל אבל ואת תשדלי להבין בסדר? שלך ושלכם magica

kosh

New member
דמטר לא אלה אולימפית

למען הסדר הנה רשימהשל האלים האולימפים: זאוס, פוסידון, האדס, הסטיה, הרה, ארס, אתנה, אפולון, אפרודיטי, הרמס,ארטמיס, והפיסטוס. דמטר ודיוניסוס הם שאלים ששוכנים באדמה. ארטמיס היא אלת הצידת, או דיאנה בשם לםי הרומאים. מאוד יתכן ויהיו הבדלים בין המסורת היוונית והרומאית אבל מאחר ולא השוואתי בין שניהם מעולם אני לא יודע. אולי את יכולה לכתוב באיזה ספרים ראית את זה. מענין אותי לדעת מאיזה מקור הבאת את זה. kosh we are gray

magica

New member
לצערי

הבספר שממנו הבאתי לא נמצא אצלי ולא זוכרת אותו כל כך אני יחפש יתכן וזה היה בילבול שלי לארטמיס אבל אני יבדוק שלך magica

magica

New member
לגסטין

אתה נשמע כמו מורה ללשון אם הייתה קוראה את ההמשך הייתה רואה שכבר כתבו לי בנושא האם אתה חייב להדגיש בחוסר טעם נושא זה שנית? שלך בכעס magica נ.ב. אני לא ממליצה לשירוף עצים סתם בשביל הגאווה

רמץ

New member
Chill

...לא בכפיה, הכל ברוח טובה... ראשית, אני מסוקרן לדעת איך נקבעו האלים האולימפיים כאלים אולימפיים. שהרי האדס שוכן במעמקי השאול (האדס הוא למעשה גם כינוי לשאול עצמה) יחד עם אשתו, פרספוני, וגם הקטה, איריס וכמה יצורים לא סימפטיים אחרים. לפוסידון יש ארמון יפהפה משל עצמו במצולות האוקיינוס (אוקיינוס, דרך אגב, על שם הטיטאן). הרמס, שדוקא לא נחשב לאולימפי, מטרטר כל החיים שלו מהאולימפוס לאדמה ובחזרה, ואם עמדתם להציע שזה הולך לפי המשפחה, אז ארטמיס, שהיא בבירור ארצית, היא אחותו של אפולון, שהוא אולימפי בנשמה. אה, וכולם גם נפגשים מדי פעם לארוחה משפחתית באולימפוס. כן, גם דמטר... דוקא הפגאניות לא מתייחסת לכל ההפרדות האלה ובהחלט מאמצת אלים אחרים וגם מדתות אחרות - כי כולם בעצם אותו דבר. מרדוך, זיאוס, אודין, או גאיה (הטיטאנית), פריה, הסטיה, אפרודיטי, ארטמיס, בסטת, אשרה וכו´...

kosh

New member
אלים, משפחה וכול השאר

האלים האולימפים (לפי "מיתולוגיה" של ע. המילטון) הם הגדולים והנעלים שבין כל שאר האלים שירשו את מקומם של הטיטאנים. כתוב שהם נקרים כך באמת על מקום מושבם אבל מציון למשל שאת למשל פוסידון אפשר היה לרוב למצוא באולימפוס, לעומת זאת האדס היה מגיע לעיתים רחוקות. באולימפוס שוכנים אלים רבים פרט לאלים האלו כך שאין קשר לכך שהרמס, שליח האלים, מגיע לשם הרבה. ונכון גם דמטר מגיע לארוחות משפחתיות. וקצת תיקונים גאיה היא לא טיטאנית היא אמא של הטיטאנים והסבתא של זאוס ואחיו. איאריס היא אלת הקשת בענן וגם שליחה של האלים היא מגיעה לשאול כדי להביא מים מנהר סטיקס שעל המים האלו האלים נשבעים. מקווה שלמדת קצת
kosh we are gray

רמץ

New member
אם כבר מדקדקים...

צודק, אפשר להגיד שגאיה היא לא בדיוק טיטאנית אלא האדמה בעצמה (מכאן כל העיסוק בגיאולוגיה וגיאוגרפיה. באשר לאריס - הרי היא אחותו של ארס, אלת המחלוקות, הריב והמדון. היא זו שהשליכה את תפוח הזהב שהיה מופנה "ליפה מכולן" כדי לסכסך בין אפרודיטי, אתנה והרה (מה שהוביל למלחמת טרויה) לאחר שלא הוזמנה למשתה (סטייל ´היפהפיה הנרדמת´). היא גרה בהאדס, עם שאר החלאות. היבי היא אלת הקשת בענן, אשר הרקולס נשא לאישה לאחר מותו בטרם עת. (כן, גם אני קראתי את ע. המילתון... - עבודה בהיסטוריה כיתה י´. מה התירוץ שלך?)

kosh

New member
.........

נכון אריס כך זו אלת הזדון אבל איריס היא אלת הקשת בענן. הבה או היבי היא (לפי מי ומי במיתולוגיה) "נעורים" או אלת הנעורים הבת של זירוס והרה שנישאה להרקולס כשהוא התקבל לאולימפוס, לפני כן הגישה הבה לאלים את משקה הנקטר. אני קיבלתי את הספר של ע. המילטון לבר מצווה (לפני אלפי שנים) וזה ספר בסדר, לא? kosh we are gray

רמץ

New member
כן, ספר סבבה.

נו טוב, אם טתה אומר... - לא מוצא את הספר שלי כרגע...

למעלה