תפילה

לקשמי

New member
תפילה

אבא יקר, חזרתי עכשיו מסעודת השבת. היה טעים מאוד ובעיקר משביע מאוד. אני הולכת לישון על בטן מלאה. מובן מאליו? לא לכולם. בסוף הסעודה הקראנו את סעודת המזון כמיטב המסורת. ובכל פעם כשחזרנו על המילים: "שאתה זן ומפרנס אותנו תמיד בכל יום ובכל עת ובכל שעה", חשבתי על אותם אנשים שלא יכולים להגיד מילים אלו עם כל הלב. אותם אנשים שבשבילם ללכת לישון עם קיבה מלאה זה חלום. ילדים שמתקשרים לעמותות הסיוע שמחלקות מזון ומבקשים שיעזרו באוכל, כי ההורים שלהם מתביישים לבקש את העזרה. ילדים שאוספים שאריות של מזון מאולמות אירועים, כי אין להם... אותם אנשים שלא יקראו את מה שאני כותבת כאן עכשיו כי על מחשב ואינטרנט הם אפילו לא חולמים... ערב ראש השנה מתקרב ובזמן ברכת המזון אני חושבת על כל אותם אנשים שנזקקים לידי "מתנת בשר ודם" כדי לעבור את השבת, את החג... קראתי את ברכת המזון בכאב, כי רציתי לבקש ממך אבא יקר, שדואג לכל, אל תשכח גם אותם. נתת את השפע בשביל כולם. אז למה במקום שבו אנשים אוגרים כל פיסת לחם, לא רחוק משם יש את אלה שזורקים "שאריות" של אוכל, של אותו שפע, זורקים את היצירה שלך, כדי לייקר את האוכל, כי הכסף יותר חשוב... אני רוצה לבקש ממך, אפשר , לכולם לברך את ברכת המזון.

ש ו נ י

New member
אמן! ולשמחתי אני רואה משהו מדהים.

אני מאמינה שכל "רע" הוא טוב נסתר ואין רע יורד מלמעלה ואומרים שאם מאמינים שה"רע" הוא טוב, זוכים לראות בעיני בשר את הטובה הטמונה בזה גם אני רואה את כל הפעולות המדהימות שעם ישראל המדהיםםםםםםםםםםםםם מדהים עושה בעזרה הדדית וגמילות חסדים כשמדובר באנשים שאין להם או שקשה להם היום (ומאחלת לנו שזה רק רק לעת עתה והמצוקה תיעלם כלא היתה בבת אחת) * לא אפרט כרגע, אבל אני רואה יום יום פעילות של גמ"ח ועזרה לנזקקים ואומרת - אמנם שלא נזדקק אף פעם אבל הנה, מתוך החושך רואים אור החושך? הקושי וההזדקקות האור? שאם לא היו נזקקים ולא היה קושי לא היינו רואים איזו אחדות יש בעם בשעות משבר, איך אנשים אוהבים זא"ז ועוזרים זל"ז, איזה צדיקים וטובים עם ישראל (שעלינו נאמר כל ישראל צדיקים, וכל ישראל מלאים מצוות כרימון) ואיזו אהבת ישראל ועזרה הדדית יכולה להיות כשרוצים, כשרואים שאנשים צריכים ומושיטים יד לעזרה לא, אני לא מאחלת לאף אחד מאתנו להצטרך ואפשר להאיר מלכתחילה ולא בדיעבד, כלומר לעשות מצוות וחסדים וצדקות גם כשהזמנים פחות קשים (ויש גם צדקה ברוחניות, בחיוך, במילה טובה בהקשבה, בחיזוק, בתשומת לב, בקירוב לדרך האור ולא רק בכסף ובמזון) ושה' ישביע כאו"א מאתנו השנה ותמיד בגשמיות וברוחניות בכל מה שאנחנו צריכים בשפע ושיהיה לכולנו די והותר אבל הנה, מתוך החושך רואים אור שה' לא נוטש אף ברייה (ואפילו אם מקבלים בחסדים של אחרים, זה מאת ה' בכל זאת) וזו הזדמנות לעורר אהבה וחמלה בנו כלפי אחרים ולא להיות אגואיסטים ומכונסים בעצמנו בלבד כי כשהאדם מתעלם מסבלו של האחר לא ירחק היום והוא יסבול גם כן כי כולנו אחד וכי ה' שונא אכזריות ואיך כתוב? עולם חסד ייבנה, שבלי חסד העולם לא מתקיים. רואים את זה במוחש בזמנים האלה גם בעוני וגם בפיגועים שה' ישמור ושהשנה יאמר ה' דייייי לצרותינו ברכת המזון..? ה' אכן זן ומפרנס לכל רק מה? לפעמים זה באמצעי של בני אדם אחרים. שוב, שלא נזדקק, ושלא יהיה לאף אחד בבושות ובחסדים, אבל לעתים ה' רוצה שנקבל את הפרנסה בדרך הזאת ולא "ישירות" ממנו כביכול, כלומר באופן עצמאי לגמרי, וגם לזה יש סיבות אני מאמינה. כשהמנהיגים של המדינה הזאת מנהלים את ענייניה באופן שפוגע באזרחים ואנחנו כחברה שותקים, גם בזה ה' אשם? אני לא חושבת! כחברה יש לנו עניין של אחריות הדדית. אם אנו האזרחים היינו קמים כאחד עם כל הכוח שלנו ומוחים נגד העוולות והפשעים שמתרחשים במדינה שלנו וצועקים כשפוגעים בנו ובאחרים.. ילדים לא היו רעבים, הכסף היה מחולק באופן הוגן יותר, לא היו מתעללים בקשישים ובנכים..., המשכורות של אנשים ונשים בפרט היו הוגנות יותר, נשים לא היו נרצחות חופשי על הבסטה, היו פחות אלימות פשיעה פחד אונס סמים וכל מיני צרות של הדור הזה..., בקיצור, הרבה מהדברים הנוראיים שמתרחשים בדורנו היו קורים הרבה פחות אבל רובנו ישנים בעמידה ורואים דברים ובעצמנו לא יודעים מה אנחנו עושים עם זה לעצמנו ולאחרים ולא שופר מעיר אותנו ולא מכות ישנים בעמידה!!! רואים אבל שכשהמנהיגים שלנו אכזריים ואינטרסנטיים וכשה"מדינה" ומוסדותיה נגועים בשחיתות נוראית צצות להן יוזמות אזרחיות של אנשים שאכפת להם עמותות חסד תורמים מהארץ ומחו"ל??? שמתי לב מאוד לזה ו... לא אלמן ישראל ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים אז אני מצטרפת לתפילתך הרמה ומאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה בגשמיות וברוחניות שה' ידאג לכל מחסורנו (כולנו כאחד) שלא נזדקק זה לזה ולא נזדקק לבריות ושה' יתן לנו פרנסתנו בשפע בשמחה בקלות ובכבוד ושגם בעולם יהיה שקט, שכן העולם כולו נידון ברה"ש
אז... שה' יגזור על כולנו גזירות טובות ולשנה טובה ניכתב וניחתם כולנו
אמן!

אור ה101

New member
מקסימה!

מעט אור דוחה הרבה מהחושך באיזו שיחה זה היה תני להיזכר ...

ש ו נ י

New member
להיזכר? למה, ההתמצאות שלך כזו שאתה

יכול להיזכר בזה אפילו? הרשה לי לומר לך "ואו"

לקשמי

New member
מסכימה

בחגים הקודמים (לצערי החג הזה פספסתי), התנדבתי באחד מאותם ארגונים שמחלקים מזון לנזקקים. התפקיד שלי היה לעמוד בכניסה לסופר (בדרך כלל עם עוד מתנדב/ת, לפעמים לבד) ולהסביר לאנשים שנכנסים מה שאנחנו עושים, והאנשים היו קונים מצרכי מזון ותורמים לארגון. בכל אחד מהפעמים האלה נדהמתי לראות את גודל הנדיבות ורוחב הלב של האנשים. אנשים יצאו מהסופר עם שקיות מלאות מצרכים ותרמו. בהחלט היה מרגש. ואני לא מאשימה את אלוהים אלא את האגו והאנוכיות שעדיין קיימים. כי בזמן שאני שומעת על רעב ומחסור, במקום אחר אני שומעת על חברות מזון שמשליכות לפח כמויות אדירות של אוכל ולא מדובר בשאריות! הם עושים את זה מתוך אינטרס לייקר את מה שהם כן ימכרו, למען הרווח הכלכלי שלהם! וזה מה שמכאיב. בזמן שיש כל כך הרבה אנשים רעבים, במקום אחר זורקים אוכל כדי להתעשר על חשבון האחר...

למעלה