תפילתו של ישעיהו ליבוביץ

תפילתו של ישעיהו ליבוביץ

לאחרונה שמעתי/ראיתי סרטון בו הרב עדין אבן ישראל שטיינלזץ מעיד שהוא ראה את פרופ' ישעיהו ליבוביץ מתפלל שלא על פי הגותו.
קצת היה קשה לי להבין בדברין של הרב שטיינלזץ האם כוונתו לומר שהגותו של פרופ' ישעיהו ליבובץ בעניין התפילה היא לא נכונה.
ואפילו פרופ' ישעיהו ליבוביץ אחז לא כמוהו בעצם - אם כך למה הוא אמר בכלל את הגותו שאין הוא מאמין בה.
שמא כוונתו הייתה שאנו הצעירים שאינם יודעים טעם תפילה מהי יאבדו את החשק בתפילה - לא יבינו מהי תפילה - לא ידעו מה מונח בתפילה.
ומשכך ייוצר מצב שהרבה בני אדם כלל לא יתפללו ולפיכך ייסד פרופ' ישעיהו ליבוביץ זצ"ל שתפילה היא למעשה כמו קריאת ספר קהלת בשבת חול המועד פסח.
שאין צורך להיכנס לפילוסופיה האגדית של ספר קהלת - על מנת לקרוא אותה.
כן הוא גבי התפילה שפעמים יש שתפילתנו היא לצאת ידי חובה בעלמא - על זה אומר פרופ' ישעיהו ליבוביץ זוהי תפילה ראויה ! ומקובלת....

u r i el

New member
אשמח לקבל פרטים על הסרטון.

היכן ניתן לצפות בו ?

יתכן שכוונתו של הרב שטיינזלץ מתייחסת למה שגם אני חוויתי כשהבטתי בליבוביץ המתפלל בבית הכנסת ישורון בירושלים. ראיתי אותו מתנועע קלות, כמנהג אלה המתפללים בכוונה. ואולם, ליבוביץ לא התפלל ״בכוונה״, הוא התפלל בכוונה לקיים מצוות תפילה ומכאן התמיהה על הנענוע.

יתכן.

זו עבודה זרה גם אם הם קוראים לאלילם בשם ה'

אז הוחל לקרוא בשם ה' ראה רש"י שם ומתאימים לדברי הרמב"ם בפ"א מהל' ע"ז שאמרו שזה רצונו וזהו כבודו

u r i el

New member
האזנתי, תודה על ההפניה.

אני אכן חושב שיש משהו בדבריו של הרב שטיינזלץ שגם אני חשתי בו, אלא שבמקום להשתמש במילים ' מרמה את הבריות' נכון יותר לומר - לדעתי - שליבוביץ היה נתון במאבק פנימי עצמי בין הליבוביץ של השכל ובין הליבוביץ של הלב, לעתים הייתה על העליונה הדמות האחת ולעתים השניה.

הוא אכן מתכוון לומר של' לא נהג ע"פ עצמו

אבל זה כרק בגלל שהוא לא מבין את ל'. הוא אומר "הוא לא התפלל לאיזו נוסחה...". מי שחושב שאלוהי ל' הוא נוסחה לא התחיל להבין את ל'.

למעלה