תפילת הגומל

explorer32

New member
תפילת הגומל

שלום לכם. מקווה שכן זה הפורום המתאים לשאלה. ביום חמישי הייתי במסיבה ו, איך אומרים, שתיתי יותר מידי. חברים שלי אמרו לי שמזל שהיו חובשים באזור שהעירו אותי איכשהוא, כנראה הייתי מחסור הכרה, לא ניתן לדעת. בכל מקרה, אני, בתור אדם מסורתי, חושב שכדאי להגיד את תפילת הגומל. העניין הוא אני לא יודע בדיוק איך זה הולך. אבא שלי אמר שזה רק בימי שבת, ואני דווקא חשבתי שאפשר גם באמצע שבוע. בכל מקרה, אני יודע שצריך ללכת לבית כנסת בשביל זה, אבל אם אפשר יותר הכוונה בנוגע לזה, זה יעזור עד מאוד. אז שיהיה שבוע טוב לכולם, ובחייאת, אל תשתו יותר מדי:) ותודה על העזרה...

ב ת ח ו ה

New member
ברכת הגומל

ברכת הודאה הנאמרת על צרה שאדם ניצל ממנה אמרו חז"ל (ברכות דף נד,ב) אמר רב ארבעה צריכים להודות: יורדי הים הולכי מדברות ומי שהיה חולה ונתרפא ומי שהיה חבוש בבית האסורים. וצריך לברך ברכה זו בפני עשרה ושנים מהם תלמידי חכמים, שכתוב "וירוממוהו בקהל עם ובמושב זקנים יהללוהו". המנהג לקרוא לעלות לתורה, ואחר ברכה אחרונה יברך הגומל. נוסח הברכה הוא: ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם הגומל לחייבים טובות, שגמלני כל טוב. והקהל עונים אמן ומוסיפים: מי שגמלך כל טוב, הוא יגמלך כל טוב סלה. נוסח אחר: "האל אשר גמלך כל-טוב, הוא יגמלך נצח סלע ועד". ונהגו שלא לאחר את הברכה יותר משלושה ימים מן הארוע עליו מברכים (ש"ע או"ח סי' רי"ט). שבוע טוב בת חוה

sinergia78

New member
אפשר לברך בכל יום בשבוע?

אם כן באיזה שעה צריך, בערב בבוקר, או שזה לא משנה בכלל? או שאפשר בכלל רק בשבת?

tamarhp

New member
אפשר תמיד בנוכחות 10 גברים

אבל יש רק דברים מסויימים שאומרים עליהם הגומל וכדאי לשאול רב, כדי שלא תהיה ברכה לבטלה. אם אתה מרגיש צורך להודות לבורא, אתה יכול לעשות סעודת הודיה לחברים/משפחה :)

למעלה