תפילת פתח אליהו

מורד3

New member
תפילת פתח אליהו

לכל אחי האיספהנים, למשפחת YAKI1 ואוהדי הזמר והחזן המהולל דרדשתי ז"ל(1909-1995) תפילת פתח אליהו, מפיו של המנוח.

Davitak

New member
אצלנו היחה מקובל לקלל ב "אקרא פתח בשבילך"

זאת אומרת אקרא פתח אליהו בשבעה שלך. מן דרך מעודנת להגיד הלוואי שתמות

מורד3

New member
ל Davitak שלום

הנה תגובתי אם הייתה עוקב אחרי הנושא מאז שפרויז העלה לפורום את התמונות מבתי הכנסת מאיראן אשר ברקע נשמע קטע מתפילת פתח אליהו מפי הזמר דרדשתי ז"ל. בעקבות זה YEKI1 שאלה אם יש למי שהוא את התפילה כולה ואני אמרתי שברשותי קלטת טייפ אוכל להעביר אותו לפורום גם פרויז בכבודו עודד אותי לעשות כן . לא ציפיתי לתגובה כל כך חריפה ומעליבה זה לא המקום להומור ולעקיצות אם ידידי פרויז ו YEKI1 היו מגיבים על הנושא לפניך בוודאי תגובה שלך הייתה אחרת אני בכל אופן שומר על כללי הנימוס ומגיב בעדינות מפני שזאת דרכי איחולי הצלחה. מורד

YEKI 1

New member
../images/Emo24.gif אחא מורד היקר אתה ענק ../images/Emo70.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif

המון תודה ושפע ברכות למורד היקר שטרח והעלה לפורום זה,וכן לאתר youtube ,את קולו הנפלא של החזן יונה דרדשתי,בתפילת פתח-אליהו ! נכס תרבות אדיר ליהדות אירן ! (לא פעם שדרני רדיו,המעריכים מוסיקה איכותית,משמיעים את יונה דרשתי בערוצי רדיו נבחרים,ומביעים פליאה לקולו הנפלא והמרטיט). כל הכבוד לאחא מורד על ההשתדלות וההצלחה
הספקתי להשמיע את תפילת פתח-אליהו לסבתות שלי והם ממש מאושרות ,וביקשו לשלוח למורד היקר תודה גדולה ! אין שיעור למצווה הגדולה שעשיתה ! ותודה גם עבור המייל האישי ששלחתה לי - מאד היתרגשתי ! אדון dvitak הניכבד ! ! ----------------------------- ממש הגזמתה ! זה לא המקום והעיתוי להערתך הצינית בשירשור זה ! וחבל שנעשתה ! אני מתרשמת שמורד הוא יהודי מבוגר ומכובד,- ולכל דבר יש עת ומקום . כדאי שפשוט תתנצל. אני בטוחה שמנהל הפורום,פרויז, גם יסכים. כל-טוב לך.

פרויז1

New member
מורד ג'אן, יקירי, יקיר הפורום

שלתרומתך הנפלאה והשוטפת לידיעותינו, אין עוד מתחרה. לדעתי, ברישא, דוידק הביא את ההקבלה בתוך מרכאות כפולות. בהמשך הוא לא היה עקבי בציון המרכאות , כנראה מתוך הנחה שהדברים ברורים לקורא. מהיכרותי איתו אני מבטיח לך נאמנה שהמדובר בטעות במשיכת קולמוס. בוקר טוב !

מורד3

New member
לידידי פרויז ו YEKI1

,תודה על העידוד והתמיכה, אוהב אותכם

Davitak

New member
לכל העצבנים

לידיעתכם אני פה אחראי על ההומור לפי מינוי מיוחד של פרויז. נא לקחת דברים בפרופורציות. הדברים נאמרו כקוריוז, ולא כוונו למישהו ספציפי. מי שלא מבין הומור אני אפילו לא טורח להתנצל בפניו. זו בעייתו ועליו מוטלת החובה לטפל בה.

Davitak

New member
פסוק ממשלי

משלי טז32: "טוֹב אֶרֶךְ אַפַּיִם מִגִּבּוֹר, וּמֹשֵׁל בְּרוּחוֹ מִלֹּכֵד עִיר".

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifדפים מתלמוד :

משהו שעבר הסבה לדאותק : כשדאותק הוציא רשיון נהיגה, בא לאח הגדול שלו וביקש ממנו את המכונית.
האח הגדול : תשפר את הבגרויות, תילמד תלמוד דף יומי, ותסתפר, ואז אשקול את בקשתך לתת לך את המכונית. אחרי חודש : תראה איזה ציונים קיבלתי, הכל מאיות! תלמוד, ראית שלמדתי כמה דפים ביום!
האח הגדול : ומה עם התספורת שלך? לא הסתפרת. דאותק : תראה, למשה רבנו היו שערות ארוכות? היו! לשמשון הגיבור היו שערות ארוכות? היו! אפילו לישו היו שערות ארוכות!. האח הגדול : טוב, אתה צודק, אני מסכים איתך, אתה כמוהם! כולם הלכו ברגל.

Davitak

New member
קטע מתפילת מנחה

פתח אליהו ואמר, רבון עלמין דאנת הוא חד ולא בחושבן, אנת הוא עלאה על כל עלאין, סתימא על כל סתימין, לית מחשבה תפיסא בך כלל, אנת הוא דאפקת עשר תקונין, וקרינן לון עשר ספירן, לאנהגא בהון עלמין סתימין דלא אתגליין, ועלמין דאתגליין, ובהון אתכסיאת (נ"א אתכסייא) מבני נשא, ואנת הוא דקשיר לון, ומייחד לון, ובגין דאנת מלגאו, כל מאן דאפריש חד מן חבריה מאלין עשר, אתחשיב ליה כאלו אפריש בך: ואידך זיל גמור.

למעלה