תפירת כובע ברט

לירונעע

New member
היי, שלחתי לך מסר לפני די הרבה זמן

ולא ענית
קיבלת אותו?

http://www.sew.co.il/readArticle.asp?id=36

אם לא עולה תנסי דרך גוגל זה ההסבר שלהם מתוך אתר תפרנים מדריך לתפירת כובע ברט רמת קושי: (בינוני) החומרים הדרושים: - אמצעי תפירה: מכונת תפירה, חוט ומחט - סרט מדידה - סיכות - גיר סימון - מספריים לבדים - שתי חתיכות בד שאינו קשיח יותר מדי: אחת בגודל 36X36 ס"מ, השנייה בגודל 6 ס"מX היקף הראש + שוליים. במדריך זה השתמשנו בפליז - חוט גומי מס' 8 (גומי לתחתונים) באורך היקף הראש - חוט/ סרט באורך 17 ס"מ שלבי התפירה: 1. הניחו את הריבוע בגודל 36X36 ס"מ על משטח כאשר הצד הלא נכון שלו (הצד הפנימי) פונה כלפי מעלה, ובעזרת סיכה חברו את קצה החוט/סרט (באורך 17 ס"מ) אל מרכז הבד. אנחנו נשתמש בחוט בתור רדיוס שלפיו נסמן עם גיר עיגול מושלם. לאחר מכן נגזור את העיגול לפי הסימון ללא השארת שוליים. 2. נמדוד את היקף הראש שלנו ונגזור חתיכה מחוט הגומי בגודל זה. נתפור את שתי קצותיה של החתיכה כך שיווצר מעגל. נחבר את מעגל חוט הגומי שלנו בעזרת סיכות אל שולי מעגל הבד אל הצד הלא נכון (הצד הפנימי) ב-4 מקומות בפיזור שווה נתחיל לתפור את הגומי אל שולי הבד תוך מתיחת הגומי. כאשר נסיים לתפור הגומי יהיה רפוי והבד יתכווץ לפיו. * בתמונה יש טעות ובמקום המילה "מכווץ" אמורה להופיע המילה "רפוי" 3. ניקח את החתיכה השנייה של הבד – זו שבאורך 6 ס"מ וברוחב היקף הראש שלנו ונתפור את קצותיה למעגל שהיקפו הוא היקף הראש שלנו. נניח את החתיכה כאשר הצד הנכון שלה (הצד החיצוני) נוגע בצד הלא נכון (הצד הפנימי) של הכובע שתפרנו בשלב הקודם. ונחבר בסיכות נתפור משמאל לחוט הגומי כך שבתוצר הסופי לא יראו אותו בכלל. נמשוך את חתיכת הפס כלפי הצד הנכון של הכובע, נקפל את השוליים ונתפוס באמצעות סיכה. נעשה זאת בכל ההיקף נתפור לאורך כל ההיקף כמה שיותר קרוב לשוליים ניתן לקשט באמצעות פס דק וקטן שנגזור מהשאריות ונתפור בתפירה ידנית למרכז הכובע.

תודה לכל העוזרים. ועוד שאלה.

תפרתי את הברט מהבורדה. אבל זה לא מספיק עומד טוב. מצאתי תמונה של ברט טוב יותר. אני לא יודעת איך לחשב שזה יצא טוב. בינתיים מה שחשבתי- עיגול שלם לחלק העליון של הברט. באמצע לעשות מעין חרוט קטום. ובסוף מעין סרט אלכסון עם גומי. (יש בכלל דבר כזה?) איך מחשבים שגם העיגול למלעלה לא יהיה גדול מאוד? החלק האמצעי יהיהמספיק רחב. והפתח לראש יהיה מספיק גדול? הלכתי לאיבוד.... הוספתי את התמונה מהאתר הזה, יש בו עוד דגומאות... תודה רבה!!!!!!

ח 0 ה

New member
זה תלוי לאיזה גודל ראש את רוצה את הבארט

אני מתעסקת גם עם כיסויי ראש לנשים (סרוגים וגם תפורים- ממש כמו שהצגת בתמונה) ישנן כמה אפשרויות לתפירת בארט: יש אפשרות לתפור מכמה חלקים שווים. ניתן לראות דוגמא בקובץ המצורף (עוד לא ניסיתי את הגזרה הזו- החלקים שלי נראים קצת אחרת אבל הרעיון דומה) אפשרות נוספת היא לעשות עיגול בתור בסיס ולחבר לו מעין טרפז (כשהבסיס הרחב שווה להיקף העיגול והבסיס הקטן מתקרב להיקף הראש). כדי שהסוף ישב יפה אפשר או לתפור גומי למספר ס"מ בצד האחורי למטה/ לתפור פס נמתח בתור קישוט. ושוב, זה תלוי למה את רוצה את זה. יש בנות שאוהבות בלי גומי ובלי כלום (רק הבד בהיקף קצץ יותר גדול מהראש) וזה טוב בעיניהן איך שזה יושב. (חשוב לגהץ פליזלין במידה ומדובר בבד דק כדי שזה יעמוד יפה. כדי שהעבודה תהיה יפה גם מבפנים כדאי לחבר מעין "בטנה" באותה גזרה של הכובע)

תודה רבה!

מספר שאלות- 1. בקשר לגזרה שהוספת- לא הבנתי מה זה? איך מחברים את זה לצורה של ברט? 2. אם אני גוזרת טרפז אני לא מבינה איך אח"כ אני מחברת אותו לעיגול ויוצרתפתח עגול לראש. - אשמח, אם את יכולה, לתת לי מידות שאנסה לעשות לי דוגמא ואז אולי אבין איך זה עובד. תודה רבה!!!

ח 0 ה

New member
תשובות

אז ככה, הגזרה שהוספתי מתאימה לאפשרות של מספר חלקים שווים (השפיץ מתחבר לשפיץ אחר עד שנוצר עיגול פנימי, החלקים הרחבים גם מתחברים וכנ"ל גם הצריך יותר למטה וכך בעצם נוצר לך חלק שטוח למעלה שמתרחב ואח"כ נהיה צר). לגבי הטרפז אני מוסיפה קובץ ואני מקווה שזה יהיה יותר ברור. אם לא, תשאלי שוב בכיף!

תודה רבה ועוד משהו...

ניסיתי עכשיו לתפור את הטרפז לעיגול. ולא הבנתי איך אני מחברת את הקצוות, יצאה לי צורה ממש מוזרה שהרסה לי את העיגול. תודה רבה לך..

למעלה