תפירת שמיכה פשוטה

תפירת שמיכה פשוטה

הקדמה: מזמן לא תפרתי, ועכשיו החלטתי לחזור, ולהתחיל עם שמיכה בסיסית. עדיין לא התחלתי עם טלאים ממש, אבל אני מעוניינת לעשות שתי שכבות בד, ביניהן מילוי והכל יחוזק בתיפורים, לכן נראה לי שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה,
שהיא:
איך מרכיבים שמיכה?
האם שכבת המילוי אמורה להיתפר לאחת השכבות ומעליה השכבה השניה, או שפשוט יוצרים "סנדביץ'" משלוש השכבות (שכבת בד עליונה - מילוי - שכבת בד תחתונה), תופרים מסביב ואחר כך תיפורים על הכל?

וגם-האם התיפורים מגיעים בסוף העבודה כדי לתפוס את השכבות, או שעל כל שכבה עושים תיפורים בנפרד ורק אחר כך מחברים את הכל?
האם כשעושים את התיפורים המילוי לא בורח או מתקמט בתוך השמיכה?

תודה!

תמר400

New member
ברוכה הבאה לפורום

שאלות מצויינות הרכבת השמיכה היא בהכנת סנדוויץ של שלושת השכבות ותיפורם יחד.
כדי שהתיפורים לא "יברחו" בזמן התפירה מכליבים קודם את הסנדוויץ בחוט מכליב או בסיכות.
במאמרי ובקישורי הפורום יש מידע והדרכות בנושא.
כמו כן את יכולה לעשות חיפוש תחת how to baste a quilt יש הדרכות וסירטונים רבים ביוטוב.
בהצלחה, את מוזמנת להשאר.

תודה, ועוד שאלה

אני רוצה להתחיל עם תיפורים פשוטים וישרים.
האם משרטטים את הקוים הישרים על השמיכה ותופרים עליה, או שפשוט מתחילים להוביל את המכונה ומקווים לטוב?...

תמר400

New member
השיטה הכי טובה לדעתי

זה להדביק מסקינטייפ ולעקוב אחריו עם הצד של הרגל. ואז את מרימה אותו ומדביקה מחדש לקו הבא.

תודה, בינתיים תפרתי לי דוגמא קטנה

כעורה אך יציבה.
עדיין לאבדקתי את המדריכים אליהם הנית אותי, אבל האם יש שם הסבר איך הופכים שמיכה כזאת? אם עושים את כל התפירה בצד שמאל, ורוצים להפוך, זה קצת יוצא בלתי אפשרי..י (כמובן שאת התיפורים עושים אחרי ההיפוך, אני מתארת לעצמי, אבל כשחיברתי את 3 השכבות ורציתי להפוך, שכבת המילוי התהפכה עם אחד הצדדים ואז היא נשארת חשופה, וזה מכוער ולא פרקטי).

התיפורים על השמיכה משמשים לחיזוק והן ליופי

עובדים על שלוש השכבות המחוברות זו על גבי זו על הצד הימני היפה, אין צורך להפוך בכלל.

סיום סופי נעשה ע"י תפירה סרט רחב סביב כל השמיכה בצידה החיצוני, כמובן.

בהצלחה!

אריאלה

ש מ ש א

New member
לוותר על הסרט

זה לא "תקני" בשמיכות טלאים מסורתיות.
אני תפרתי שמיכות [רבות] שבהן קיפלתי את הבד התחתון כלפי מעלה,
והשתמשתי בו לגימור מסביב. ואז ה"מסגרת" שרואים היא מאותו בד שמאחור.

רעיון טוב, אבל

זו שמיכה ראשונה (שאיתה אני מתרגלת את המכונה החדשה), אז אני לא רוצה להגזים עם האתגרים

ש מ ש א

New member
אם את רוצה לתפור ולהפוך

את צריכה להניח את שכבת המילוי למטה, מעליה את שני הבדים שבסופו של דבר יעטפו אותה,
כשהם במצב של פנים אל פנים [כלומר "צד ימין" אל "צד ימין"]
ואז לתפור מסביב ולהפוך כך, שהבדים מבחוץ והמילוי מבפנים.
אחרי כל זה תוכלי לסדר ולארגן הכל במקומו ולעשות את סגירת פתח ההיפוך ואת התיפורים.

למעלה