תפישת הממסד את נושא: " ריקודי עם"..

תפישת הממסד את נושא: " ריקודי עם"..

קיימת לצערי בחברה איזושהי התנשאות לא מובנת בכל מה שקשור אל ריקודי עם . בתחילת דרכו של התחום הרחב והמבורך הזה הוא זכה לעדנה , פסטיבלי "דליה " ואחרים היו חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית הצומחת ולהערכתי המפגשים שימשו כור היתוך לאותו מיזוג גלויות שהתקבץ לו בארץ האבות אחרי אלפיים שנות. עם השנים חל פיחות במעמדו של כל תחום ריקודי העם ואני שואל למה? מדוע אנחנו מוצאים את עצמנו הרבה פעמים מסתייגים מהשאלה : " מה, אתה רוקד ריקודי עם?" הייתי רוצה לפתוח את הנושא הזה לדיון גם אם הוא הועלה בצורה כזו או אחרת במסגרת הפורום. הייתי רוצה רק לציין דבר או שניים: אומנות כמו כל אומנות פורצת ומוצאת את מקומה דרך יוצרים אשר מן הסתם כאבו ואשר מוצאים באומנות דרך לבטא את רגשותייהם אולם כבר דובר על כך שלא תמיד יוצרי הריקודים (ואני מודה שאני אחד מהם למרות שאני מעדיף את השם מחבר)אכן יצרו משהו שלהם ןמכאן שהצמדת התואר יוצר או אומן עשויים להיות שנויים במחלוקת אבל גם אם קיימת מחלוקת בענין הזה מדוע נוצר הדימוי הזה? הייתכן שהממסד ראה ביוצרי הריקודים מי שמנסה לקרוא תיגר על "אומנויות ריקוד " קיימות כמו בלט , מודרני ועוד...ומכאן התפתח היחס המתנשא? למרות שזו בעצם עוד שאלה אני אשמח לשמוע חוות דעת נוספות מכל זווית ראיה בהקשר זה... ועוד נקודה האם ייתכן שכל נושא שירה בציבור המתעורר כעת לחיים הוא תוצר נילווה של רצון בציבור וכמיהה לשירה העברית ואם כן מדוע אותם שרים לא מפלסים לעצמם דרך אל רחבות הריקודים ומן הסתם יזכו לשמוע שירה עברית ובאותה הזדמנות יוכלו להביא לידי ביטוי שתי יכולות שבהן ניחן אדם שירה וריקוד יש קשר? אני חייב לציין שכבר כמה שנים אני לא ממש רוקד אבל אני מתכוון לחזור לרקוד בתקופה הקרובה. ולסיום האם מישהו מכיר בארץ עוד סוג של מיזוג גלויות חיסול פער עדתי דוגמת ריקודי עם...קצת מורכב אבל התייחסותכם.

רקודי עם - בלוי או פלירט ?

ברצוני להגיב לפי ראות עיני וזוהי רק חוות דעתי האישית שאינה מייצגת את הכלל : א. התנשאות אינה מילה נכונה - נהפוך הוא היום קמה עדנה לרקודי העם רבים החוגים, הרוקדים, היוצרים בכל הארץ ולכל הגילים. ב. ההסתייגות מהשאלה "האם אתה רוקד רקודי עם?" נובעת דוקא מהסטיגמה שנוצרה בקרב הציבור שאתרי ההרקדות לרקודי עם הפכו למקום בו אפשר "לתפוס" בן/ת זוג לחיים או ל.... ולעתים יש חשיבה מוטעית שזה הורס משפחות. ג. היוצרים של רקודי העם - עושים זאת מתוך שמחה בלב וחדוות חיים בניגוד לאמנים אחרים שיוצרים מתוך כאב. ד. אשר לחיבור שירה בציבור לרקודי העם - אתה בהחלט צודק אבל לא תמיד החברה שיודעים ואוהבים לשיר מתחברים גם לרגליים, הרבה פעמים קיבלתי תשובה : "אני מאוד אוהב שירי ארץ-ישראל אבל יש לי רגליים שמאליות". ה. וזה הכי חשוב בכל המסר שלך - אכן יש כאן מיזוג גלויות, חיסול פער עדתי ואהבת הרע

הא לך את זה מנוקד ../images/Emo99.gif

אכן יש כאן מיזוג גלויות, חיסול פער עדתי ואהבת הרֵע אני מאוהבת עד כלות ברקודי העם אשרי שרגלי עוד נושאות אותי ואני יכולה לקפץ.

משחק ומחבר - אני גאה

להודיע לכל שואל - כן, אני רוקד - ריקודי עם. אם תשאל אותו - ומה אתה עושה ? יענה לך, בדרך כלל , שהוא צופה טלויזיה. בין הרוקדים שלנו יש הרבה חברים , משכבה חברתית איכותית. מי שריכל עלינו וניסה ליצור רייטינג לעיתונו, בתאור אולם הריקודים , כמפגש לצורך פורקן מיני - נוכח מיד בטעותו. ראיתי רבים , שנכנסו לאולם וחשבו שכל נערה עומדת ומצפה להם. הם נידחו לקרן זוית ועפו מן האולם בבושת פנים. גם רוקד, אשר מתנהג בגסות, מושיט ידיים, מנבל את פיו - אינו בחוג לקוחותינו. ואם הוא בא - מרגיש אי נעימות. אולי אני מפריז ומתאר עולם אידיאלי , אבל זו היתה שאיפת המיסדים. יכול להיות שמתפתחים ,פה ושם ,יחסים טובים, או מעבר לכך - אבל באותה מידה , שמתפתחים במקומות בידור ועבודה אחרים. אשר לערך המוסף של ריקודי עם - כבר רמזת אתה, וחברתנו היקרה שוגי (השונמית) שלנו. הייתי משנה אצלה את הסיפא , מפני שיכולים לטעות בקריאה : "הרע" - היא התכונה לרעות וחברות. עקרונית ענתה לך התבטאה יפה מאוד.

RUTYAN

New member
האם את רוקדת ריקודי עם? בגילך?

רוב בני הגיל שלי מתיחסים לריקודי עם כאל ספורט מהנה עם מוזיקה אהובה. יש כאלה תולים בכיסם מגבות קטנות לניגוב זיעה נוטפת, וגם למנוע אי הבנה... אם יוצאים משם מידי פעם זוגות, אז יופי. כי ידוע לי שלהיות אחות או רופא... במשמרת... בלילה כשיש שקט מסביב... ובד"כ רגועים וערנים,,, ולו מתוך זמן פנוי ושעמום. פתאום המודעות לריח הבושם של הצד השני יותר גבוהה, וכי מה עושים באותה מבוכה? רוקדים רקודי עם? לא! בד"כ מדלגים על הריקודים, לאאאאא?? אז בהקשר ל"פלירט" נסו לדמיין בוס גדול ומזכירה שחלק מתפקידיה הן נסיעות לחו"ל.. רוצים עוד דוגמאות? שוטר, נהג מונית, כבאי שממש נוגע באנשים/נשים במסגרת חילוץ... כמה קל להתאהב באדם שהציל אותך?! אתם כבר מבינים את הרעיון המרכזי. ריקודי עם = התעמלות = ספורט - בריאות = הוצאת אנרגיה בכיף . האפשרות האחרת: לשבת מול הטלויזיה ולתת ללסתות לעבוד ז"א ל-א-כ-ו-ל ! כמה כיף לראות אדם בן 70 רוקד עם בת 12 או 14, הנכדה שלו, אני עדיין צריכה לברר את גילה. הלואי עלי, אני בינתיים רוקדת עם הבן... מקווה שהבהרתי את עצמי המשך חג שמח רותי

למעלה