תפסו אותי על מהירות מופרזת.

onissan87

New member
תפסו אותי על מהירות מופרזת.

תראו אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול בו עליו אבל בכל זאת אני אנסה ואני מקווה שאני אקבל עזרה ולא תשובות כמו "מגיע לך" וכו'. אז ככה. חזרתי לפני שבוע מהים. יום שבת בשעה 18:00 הגעתי לכביש בין-עירוני שהמהירות המותרת בו היא 50. תפסה אותי שם משטרה נוסע במהירות של 87 קמ"ש (82 לאחר הפחתה) למחרת בבוקר שללו לי את הרשיון ל-30 יום ויש לי זימון למשפט באוקטובר. עכשיו, הנהג חדש שלי נגמר לי בספטמבר. זאת אומרת שאני אגיע למשפט כשאני כבר לא נהג חדש. עכשיו השאלה שלי היא (ואני שואל מי שמבין בזה באמת) 1. שאני אצטרך לחדש את הרשיון לנהג רגיל (נהג צעיר) בעוד כחודשיים-3 (כי אוטוטו נגמר לי הנהג חדש) - אני עושה הכל כמו שצריך? או שאני אצטרך לעשות תיאוריה או איזה קורס נהיגה או משו? 2. במשפט? מה בד"כ השופטים נותנים? אין לי שום הרשעה קודמת ולא עשיתי לא תאונה ולא עבירה לפני! זוהי פעם ראשונה. כמו כן אני נהג זהיר ואני מתכוון לנסות לבקש מהשופט שינהג כלפי בסלחנות כי אני בנאדם טוב וזהיר בד"כ וזאת היתה מעידה חד פעמית ועוד כל מיני טענות שאולי יוכלו לעזור לי. שוב - לא באתי שתגיבו לי במטרה לקטול אותי אלא במטרה לתת לי את הידע שאין לי לגבי הפעולות שננקטות במצבים כאלה תודה ושב"ש.

NewUser4

New member
תשובות

1. אין לך מה לדאוג בעניין הזה. תוכל לחדש את הרשיון בלי עיכובים של משרד הרישוי. מכיוון שהמשפט יתקיים לאחר שתסתיים לך תקופת הנהג החדש, משרד הרישוי לא יטיל עלייך סנקציות שמוטלים על נהגים חדשים. 2. "אין לי הרשעה קודמת..." יש לך בקושי שנתיים רשיון. נו באמת. הטיעון של עבר נקי לא יעבוד. תנסה לסגור עם התביעה סעיף מופחת (80 במקום 50) ובכך זה יסתכם ב750 ש"ח קנס בלבד. שים לב שהעבירה הינה בשטח עירוני ולא בבין עירוני. אם המקום הוא שטח בינעירוני, אתה לא אמור להיות מזומן למשפט. אם הטעות היא טעות קולמוס בלבד, אז לא רלוונטי, הדבר יתוקן במשפט. אם לא תסגרו עסקה, השופט יחליט בהתחשב בך, בעברך, בנסיבות המקרה וכו' על העונש. ייתכן פסילה של כ3 חודשים וקנס של כ1000 ש"ח (עונש ממוצע על עבירה כזו).

BlackUnicorn

New member
זה כמעט בטוח שאם

הוא לא יקח עו"ד טוב, הוא יקבל שלילה, ואחרי שלילה מנהלתית לא מחדשים את הרשיון במשרד הרישוי אלא מגיעים ליחידת התנועה בתחנת המשטרה שהקצין שלה שלל את הרישיון.

wil

New member
3 חודשים על 2 קמ"ש מעל הברירה?

אתה קצת פסימי היום... אני מנחש (במידה ולא יסכימו להחליף את הסעיף) עונש של בין חודש לחודשיים (ומזה כמובן מנכים את המנהלתית - כלומר בין רק המנהלתית לחודש נוסף) הקנס תלוי בנתונים של העבריין (חייל בחובה/סטודנט יכול לעזור)

למעלה