תפסתי בגינה זעמן זיתני צעיר

shanicy

New member
תפסתי בגינה זעמן זיתני צעיר

היום בבוקר מצאתי בגינה שלי זעמן זיתני קטן ודק מאוד באורך של 30 ס"מ פחות או יותר. לכדתי אותו וכרגע הוא מוחזק בצנצנת גדולה עם אבני טופ וענף לטיפוס וקערת מים קטנה. היום אין ביכולתי לשחרר אותו ואני מחכה לאבא שלי שיראה אותו ויסיע אותי לשדה הקרוב. הבעיה שאבא שלי חוזר מאוחר ולכן לא בטוח שאני אשחרר אותו היום. יש לי בגינה המון חשופיות ורציתי לדעתם אם אפשר להאכיל אותו בהן ואם לא אז מה לתת לו? ודבר אחרון, אפשר להחזיק אותו? הוא זריז מאוד וקצת נשכן, אבל הנשיכה שלו לא נראית עוצמתית במיוחד..

naja

New member
אין צורך להאכיל או להחזיק אותו.

שמור אותו בצנצנת בלי הפרעה עד שתוכל לשחרר אותו.(רצוי לעשות את זה כמה שיותר מהר שיספיק למצא מחסה לחורף.).

shanicy

New member
תודה על התשובה המהירה!

בכל זאת, שמתי לו חשופית אחת למקרה שיהיה רעב..

naja

New member
כדאי שתוציא אותה.

אני לא חושב שזעמנים זיתניים ניזונים מחשופיות. בנוסף, לא רצוי להאכיל נחש שנלכד בטבע ומיועד לשחרור, בטח כאשר הוא מוחזק בתנאים לא נכונים ובטח כאשר הוא אמור להיות בשלב של תרדמת חורף.

shanicy

New member
אוקיי אני יוציא אותה..

דרך אגב, בבוקר כשמצאתי אותו הוא היה פעיל מאוד וטיפס במעלה המדרגות לכיוון הבית שלי. חוץ מזה שבשעות היום הוא מתרוצץ רוב הזמן וקצת משתגע מהזכוכית השקופה אבל כרגע שכבר מתחיל להחשיך הוא הלך לישון. הוא נחש פעיל יום נכון? ואתה בטוח שהוא כבר אמור להיות בשנת חורף אם כך?

naja

New member
מרבית הנחשים כבר הפסיקו פעילות.

הצעירים לפעמים עדיין משוטטים, אבל בגדול הפעילות כבר הסתיימה. קרוב לוודאי, שבגל הבא של הימים החמים, תתחדש הפעילות אצל הנחשים שנרטבו בגשם הנוכחי, בתקווה לשפר מיקום לקראת החורף, אבל פעילות של חיפוש מזון כבר כמעט ולא קיימת.

shanicy

New member
טוב תודה רבה..!

חבל שאיאפשר להחזיק אותו בבית לתמיד, הוא כזה חמוד D: מחר הוא ישוחרר לשדה הקרוב..

בiטן

New member
נראה שאתה

מתעניין בחיה הזו כשאתה כותב שחבל שאי אפשר להחזיק אותו בבית לתמיד אז למה שלא תלך עם זה? תלמד את התחום קצת תקרא על נחשים שמתאימים למגדלים מתחילים ויאללה קנה לך נחש לא מוגן שלא גדל בטבע בישראל ונולד בשבי יהיה לך הרבה יותר קל להרגיל אותו לידיים והוא יהיה הרבה יותר סימפטי מהזעמן. העסק הזה לא מי יודע מה יקר במיוחד הנחשים שמתאימים למתחילים שיהיה בהצלחה :)

יש לך מידע על שנת חורף?

שמישו יסביר לי מה זה שנת חורף.... הנחשה שלי לא אוכלת...זה אומר ש?.... וסתם דרך אגב...ההורים שלי הם האחרונים שיסכימו להכניס נחש הביתה,או חיה כל שהיא... וזה קרה...ח...ועוד נחש... שיהיה אחלה לילה..אשמח אם אענה...ש.

למעלה