תפקודי כליות

ferbit

New member
תפקודי כליות

שלום, אבי חולה סרטן ועקב הטיפוליםהכימותרפיים תיפקודי הכליות שלו נפגעו והקיראטנין שלו גבוה. אני מחפשת איזשהו צמח מרפא שישפר את תפקודי הכליות (לאו דווקא משתן). חיפשתי באינטרנט והבנתי שפולי אזוקי עוזרים. זה נכון? אם כן, איך אוכלים את זה? אני ממש בורה בנושא, אודה על כל עזרה...

סרטן וצמחים

שלום לך, שמחה לשמוע שאת דואגת לאביך ומנסה לשפר את מצבו בדרך הטבעית. לא שמעתי על פולי אזוקי, אבל ישנם צמחים רבים שיוכלו לעזור לו במצבו, גם לכליות וגם לחיזוק המערכת החיסונית שמאוד נחלשת בעקבות הטיפולים הכימותרפיים. המלצתי האישית הינה לפנות להרבליסט/ית אשר יערכו לו אבחון מקיף (ענין של שעה - שעתיים) ויוכלו להתאים לו צמחים ספציפיים אשר יעזרו לו להתחזק ולהתמודד עם ההשלכות השונות של המחלה. המון בריאות !
הילה

פולי אזוקי

אלו קטניות, אותם מבשלים כמו כל קטניה אחרת- בעצם זהו סוג של שעועית. בראייה הסינית, כל סוגי השעועית ובעיקר אזוקי ושעועית שחורה (לא אדומה, כי אם שחורה) הם המחזקים הכי תומכים בכליות. הבישול הוא השרייה למשך לילה במים, סינון ובישול ארוך, בדיוק כמו כל קטניה אחרת... דרך נוספת שמצויינת לאכילה ומכילה את כל הויטמינים והמינרלים הנחוצים שיש בקטניה, ומתאימה גם לתקופה זו יותר מאשר "קדירת חמין" שמתאימה בעיקר לחורף, היא "הנבטה", לשם כך יש להשרות למשך לילה את הפולים, להניח במסננת ולשטוף ולהשאיר את הפולים על המסננת כאשר כלי עם מים מתחתם, מדי כמה זמן, להרטיב את השעועית ולסנן,(לדאוג שתהיה לחות כל הזמן על השעועית) לאחר כ- 3 ימים יצוצו נבטים, זוהי הדרך הכי בריאה למאכל הקטניות. בנוסף לאמור מחזקת את דבריה של הילה בדבר פנייה להרבליסט או נטורופט, על מנת שיערכו תשאול מקיף ויתאימו את הטיפול הכי מתאים לאביך ולמצבו. טיפול הכולל צמחי מרפא, שינוי תזונתי התומך במצבו ועוזר לגוף להתגבר על הטיפולים הכימותרפיים, שימוש בשמנים ארומאטיים המחזקים את רוחו, גופו ונפשו של אביך בתהליך הקשה שהוא חווה. רק בריאות, לך ולאביך תמי

השגת פולי אוזוקי

אני קונה תמיד מבתי טבע. לאחר השרייה, מספיק מנסיוני 4 שעות השרייה, לבשל אותם לאחר רתיחה כ-20-25 דקות וזהו. הם טעימים מאוד. אני גם שותה את מי הבישול כשהם מצטננים, זה גם טעים. רפואה שלמה לאביך.

0 אור 0

New member
שיפור תפקודי הכליות

הי, אני לא ממש יודעת אם התורה הרגילה של צמחי מרפא ומזונות מחזקים תופסת גם אחרי טיפולים כימותרפיים, אבל נקווה שכן. המזונות שידועים כמחזקי כליות: חמוציות ומיץ חמוציות סלק רוזמרין (לא השמן האתרי , אלא שימוש כתבלין או חליטה מהצמח) זה מהזכרון, מאוחר יותר אבדוק אם אני מוצאת בספרים עוד משהו

0 אור 0

New member
מתוך הספר מזונות מופלאים

מזונות שמסייעים לכליות, כבד ושלפוחית השתן: שעועית ועדשים, סלק, דומדמניות שחורות, ברוקולי, כרוב, גזר, גרגירי חומוס, חמוציות, שום, דבש, בטטות, עגבניות, גרגיר נחלים, יוגורט

0 אור 0

New member
מתוך הספר האוכל עושה את האדם

מאכלים להזנת הכליות: דגנים: שעורה, קינואה, גרגירי חיטה, אורז מתוק (אורז לסושי) עשבים /תה: תלתן, מקלות קנמון, חילבה, שום , זנגביל, פטל, אוכמניות, שיסנדרה (אין לי מושג מה זה), פקעות ורדים, שן הארי, ענבי דב שעועית: פולי אזוקי, שעועית שחורה, שעועית אדומה ירקות: שומר, בצל, בצל ירוק, עירית, סלק, פטרוזיליה, סלרי דגים" סלמון, פורל פירות: אוכמניות, פטל שחור מזונות על: אצות ים, כלורלה קטניות: שעועית מש, ערמוני מים זרעי שומשום שחור אגוזי מלך תוספים: מגנזיום, שבטבט (ההמלצה שלי היא לא לקחת תוספים בלי יעוץ של איש מקצוע ובדיקות)

LaSaponaria

New member
שיסנדרה = Schisandra...

לפי מה שכתוב דווקא טובה יותר לכבד. http://en.wikipedia.org/wiki/Schisandra ועוד קישור: http://www.mountainroseherbs.com/learn/schisandra.php סתם תוספת לידע כללי

שכיזנדרה

עוד קצת ידע, אף פעם לא מזיק... שמה הבוטני Schizandra Chinensis שמה הסיני Wu wei zi זהו עץ אשר גדל בסין והשימוש הרפואי נעשה בפירותיו. יש להפריד בין המסורת הסינית לבין המדע המודרני אשר מגדירים קצת שונה את אופן פעולתה. לפי הסינים היא מחזקת את תמצית הכליות וכבעלת אפקט מחמם הינה חודרת למרידיאנים של הריאות והכליות.לפי מחקרים במדע המודרני Schizandra הינה בעלת פעילות אנטי אוקסידנטית (נוגדת חימצון) חזקה מאוד, יותר מויטמין E. בנוסף, מחקר אחר מראה כי יש לצמח גם פעילות מגנה על הכבד. הילה

למעלה