תפקידים בצבא

A2222WSP

New member
תפקידים בצבא

שלום.
אני עוד מעט בן 18 כבר התחלתי תהליך התנדבות, אני מאמין שהכול מסודר אצלי אני גם כבר בתהליכים לקבלה למודיעין טכנולוגי.
עכשיו בדיעבד הבנתי שבגלל שלא היה לי רצון וכוח להתנדב כשרק התחלתי את תהליך ההתגייסות לא הבנתי את החשיבות של בחירת התפקיד ושיכולים להציע לי תפקידים וכל מיני כאלה, וכשביקשו ממנו לבחור שלוש יחידות בעזרת אמא שלי אמרנו את מה שנשמע הכי פשוט בלי הרבה מאמץ וזה אז הם היו מודיעין, מחשבים, וחיל האויר.

אז עכשיו השאלה שלי אם אני אקבל תפקיד לא מעניין כל כך במודיעין, האם בשלב כזה של הגיוס אני אוכל לשנות תפקיד ביחידה אחרת ושיכלו לאמר לי איזה תפקידים ביחידות אחרות אני אוכל לשרת או שזה די אבוד?
וגם בתור חולה קרוהן, ושלאחרונה התחלתי להדלק על הנושא הזה של הצבא, איזה תפקידים מגניבים כמעט קרביים או בסגנון אני אוכל לעשות במסגרת הצבא?

תודה לעונים

hillator

New member
כמה תשובות

א. ברוכה הבאה.
ב. אחרי שרופא תא מתנדבים יאשר את ההתנדבות שלך יציאו לך מגוון תפקידים בהם תוכל לשרת. תאלץ לדרג אותם ולפי הדרוג תוזמן למיונים.
ג. תלוי במצבך הרפואי את זה יקבע רופא תא מתנדבים. קשה להגיד לגבי קרוהן יש חולים שהצליחו להגיע לקרבי ויש כאלו שחייבים מוסד רפואי קרוב. זה משתנה ממקרה למיקרה ואנחנו לא רופאים.

A2222WSP

New member
תודה על התשובות אבל

קודם כל אני בן ואני רואה שתיקנת את עצמך אחר כך
שנית ברגע שהייתי בועדה שאישרה את הפטור שלי ישר ירדתי למטה לחלק של המתנדבים להתחיל את הדבר הזה ובאמת ביקשו ממני לרשום שלוש יחידות שאני רוצה להתמיין אליהם לא הציעו לי שום תפקיד.
אז בגלל שבאותו הזמן לא היה לי ראש לזה להתנדב ולצבא לא חשבתי לעומק ובחרתי יחידות שהם די מוכרות שאולי יתנו לי שמה תפקידים נוחים. אבל לא הציעו לי כלום ואני די מצטער שלא הציעו לי.
יש סיכוי שאם אני לא אוהב את התפקיד שלי במודיעין יכלו להציע לי תפקידים נוספים ביחידות אחרות וכל זה כמו שעושים ב תחילת ההתנדבות או שאי אפשר כבר?

noboya

New member
מנילה

א. תמיד אפשר להתקשר ללשכת הגיוס שאליה אתה שייך, לברר מי אחראי שם על מתנדבים ולשאול אותו/אותה לאן הם העבירו את הבקשה שלך על המיונים (אם הם עוד לא העבירו אז אפשר פשוט לבקש מהם לשנות את זה).
ב. אם אתה מכיר תפקיד שאתה מעוניין בו - ועוד יותר אם אתה מכיר מישהו שם, תנסה ליצור קשר עם היחידה ולהתחיל מיונים אצלה (אתה יכול מרגע שרופא תא מתנדבים אישר לך את ההתנדבות).
ג. יש אפשרות לשנות תפקיד תוך כדי שירות, אבל! זה מאוד לא נעים לעשות את התהליך כי זה לא קורה ביומיים בדרך כלל.
ד. אתה יכול אולי להסביר לי איך זה שהחלטת להתנדב למרות שלא הייתה לך מוטיבציה?
ה. כמה זמן עבר מאז שאישרו לך את הפטור?

יום טוב...

A2222WSP

New member
תשובה

בנתיים אני עוד לא יודע אפילו לאיזה תפקיד אני מתמיין במודיעין פשוט אני מתמיין למודיעין, וזהו בשלב שבתחילת הבקשה להתנדב לא קיבלתי מנילה או משהו כזה ולא אמרו לי רשימת תפקידים פשוט אמרו תבחר שלוש יחידות נראה לי ופשוט בחרתי מה שאני מכיר את הכי מוכרות כאילו.
בתחילת ההתנדבות המחלה שלי הייתה עוד יחסית פעילה טוב כנראה אז לא היה לי חשק להתנדב וזה ואמרתי בשביל מה אני צריך את זה.
אבל לאט לאט ובסבלנות קראתי על כל מיני דברים של הצבא על מתנדבים בצבא וכל זה וחברים שלי התחילו להתגייס וראיתי לאיזה יחידות טובות הם הולכים וזה, אז רציתי להיות כמוהם כי אני ממש מעריך אותם באמת חברה טובים אז לא בא לי להיות שונה שוב.
עבר מלא זמן מאז שאישרו לי את הפטור, אישרו לי כבר את ההתנדבות הייתי אצל הרופאה הראשית בלישכת גיוס והיא אישרה לי את ההתנדבות

hillator

New member
תשובה

יש לך כבר תאריך גיוס?
עד לרגע שלא מאשרים לך רפואית את ההתנדבות לא מתחילים בד"כ כלל שום מיון. קראו לך כבר לועדה רפואית לאישור התנדבות(זה לא ועדה לקבלת הפטור). אם לא אז רק אחריה מתחיל מיון.
בגדול תמיד אפשר לשנות אבל רצוי לא לשגע אנשים יותר מידי

A2222WSP

New member
תשובה

עוד אין לי תאריך גיוס, אני מחכה שיחזירו לי תשובה מהסיווג במודיעין ואז נראה מה השלב הבא.
כה הלכתי לרופאה הראשית בלישכת גיוס והיא אישרה לי מזמן את ההתנדבות. וכשרק התחלתי את התהליך לפני מלא זמן אמרו לי אני זוכר לרשום שלוש יחידות שאני רוצה משהו כזה, ופשוט רשמתי שלוש אני מכיר וגם כי לא הייתי בקיא בחומר של הצבא וזה, וכי לא הייתה לי הרבה מוטיבציה אז. אבל היום זה שונה וקצת מצטער שלא נתנו לי רשימה של תפקידים/יחידות אז הייתי אולי יכול לבחור תפקיד או יחידה שאני רוצה.

hillator

New member
תצור קשר טלפוני עם תא מתנדבים

ותשאל מה ניתן לעשות

למעלה