תפקידים לבנים בהתנדבות לצה״ל

adirs1234

New member
תפקידים לבנים בהתנדבות לצה״ל

שלום, קיבלתי פטור מצה״ל מבעיה רפואית כלשהי ואני מעוניין להתנדב. רציתי לדעת איזה תפקידים מוצעים למתנדבים בנים, כי אני מעוניין לשרת אבל שמעתי שמתנדבים לא עושים הרבה.. או שכל היום נמצאים במשרד ולא עושים כלום. אשמח לתשובה בהקדם. תודה

hillator

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון יפה על הרצון להתנדב. דבר שני זה ממש לא נכון שמתנדבים יושבים כל היום במשרד ולא עושים הרבה. צה"ל לא יכול להסתדר רק עם כוח לוחם צריך כוח שישב בעורף ויעשה את העבודה מאחור אחרת במלחמה תוך שעתיים נקרוס. אני בגדול לא מחשיבה את עצמי כ"בן אדם שיושב במשרד כל היום וזורק אבנים על הקיר" דבר שלישי יש משהו שמעניין אותך? צירפתי לקישורים של הפורום תפקידים וגם דרכים לחפש מידע תתחיל בלעבור שם ולראות מה מעניין אותך, בגדול כל תפקיד אפשרי תלוי במגבלות הרפואיות (אי אפשר להיות חולה סכרת וטייס) ובנתונים האישים (אם יש לך קב"א 49 אל תצפה להיות ביחידת התוכנה של 8200) בברכה

adirs1234

New member
קודם כל תודה

דבר שני, חיפשתי באתרים שנתת בקישורים אבל לא ראיתי תפקידים מוצעים. רק באתר ״שבוז״ ראיתי שמוצעים תפקידים, אבל לא למתנדבים. בגדול התפקידים שמעניינים אותי זה במחשבים, אבל אני לא יודע עד כמה התפקיד שייתנו לי יהיה טוב במבחינתי, שאני ארגיש שאני עושה משהו. בנוסף, אחרי ביקור בבקו״ם, עניין אותי מאוד שח״מ (שירות חובה במשטרה) אך אחרי ששלחתי הודעה במלש״ב השיבו לי שאין אפשרות בכלל למתנדבים להשתבץ בשח״מ, דבר שמאוד אכזב אותי. הבנתי שאני יכול להתנדב במשטרה דרך שירות לאומי, אבל אני לא יודע דברים גם על ההתנדבות לצה״ל וגם על השירות הלאומי כך שאני בדילמה קשה! אני קיבלתי פטור מצה״ל על תסמונת טורט ו- OCD (אני חושב שזה פרופיל 21), דפ״ר 70 וקב״א 53. איזה תפקידים לדעתך יכולים להציע לי במצב רפואי ונתונים שכאלה, ועד כמה הם יכולים לתרום לצה״ל?

hillator

New member
ככה

דבר ראשון אני לא רופא ואין לי מושג ספציפית לכל מחלה (למדתי הנדסת מטוסים וטוב שכך) לכן אני לא יכולה להגיד לך תפקידים ספצפים לגבי הפרופיל. דבר שני אין דבר כזה תפקיד שמיועד למתנדב, מתנדב יכול למלא כל תפקיד כל עוד הוא מתאים לו רפואית וברמה המקצועית. לגבי שירות לאומי ולגבי מתנדבים לצהל בגדול בכל מקום אפשר לתרום. אני מציעה שפחות או יותר תגבש דעה מה מעניין אותך. בנוגע למחשבים קורס תכנות סגור למתנדבים אבל יש אפשרות להיות תכניתן שחור במידה ויש לך ידע רחב במחשבים. שלחתי לך הודעה בפרטי. בברכה

MICHELSGIL

New member
אז ככה

דבר ראשון ברוך הבא. דבר שני כמו שאמרו לך אנחנו לא רופאים וגם אם הינו אנחנו לא רופאים צבאים ולכן תסתכל פחות או יותר מה המגבלות שלך ביום יום ותוכל לדעת פחות או יותר מה יהיו המגבלות שלך(בדרך כלל אין בעיות עם ג'ובים) בקשר לשח"מ תשמע אם זה מה שאתה רוצה חבל שתגיע לשם דרך הצבא תתנדב לשם לבד דרך משמר אזרחי וכאלה זה בדיוק אותו הדבר ותאמת ששח"מ נחשב היום לתפקיד גרוע מבחינת תפקידי צבא. בקשר לתפקידי המחשב הילה שוב פעם בבקשה אל תטעי אנשים אני כרגע מתמיין לקורס תוכנייתנים. מבחינת מחשבים תפנה למודעין עם בקשות לתפקידים בנושאי המחשב. ישנם קורסים של מחשבים כגון כותב לומדות שגם פתוחים. בקשר לקורס תוכנייתנים יש להגיש בקשה מיוחד ולקבל אישור מסגן מפקד מיטב כל עוד אין מניע רפואית וכפי שצינת יש לך נתונים טובים לא אמורה להיות בעיה בלהשיג את האישור תא מתנדבים דואג לזה פחות או יותר. לעוד שאלות אשמח אני גם בדקתי כיוונים בתחום המחשב.

hillator

New member
לגבי מחשבים

כותב לומדה תכני רשת זה לא קורס תכנות. הקורסים הנ"ל פתוחים. קורס תכנות הדורש התחיבות של כ-3 שנות שירות חובה גם לבנות+ 2 וחצי חתימת קבע מראש סגור למתנדבים יותר מזה במחזור של לפני שנה היתה בקורס חולת צליאק במהלך הקורס הוחלט לשנות חזרה פרופיל חולי צליאק מ45 ל21 הבחורה סימה את הקורס, השקיעו בה חצי שנה של קורס והיא לא גויסה ויותר מזה מסרבים לתת לה להתנדב כתכניתנית!

MICHELSGIL

New member
אני מדבר על קורס תוכנייתנים גם

אני מוין לשם עכשיו אם תרצי אני אסרוק לך את המנילה שקבלתי מתא מתנדבים שרשום שאפשר להגיע לקורס אבל זה דורש אישור מסגן מפקד מיטב שברוב המקרים זאת לא כזאת בעיה לקבל. (שוב אני מדבר על קורס תוכנייתנים רגיל שדרכו אפשר להגיע ליחידות כמו ממר"ם לש"ם וכו')

hillator

New member
משיחה עם קצינת תא מתנדבים

הובהר לי שהקורס סגור בפני מתנדבים ודרוש אישור חריג ממפקד ממרם ושהיא לא מכירה כמעט מקרים שאישרו כי בעבר היו כמה מתנדבים שעשו את הקורס אבל לא עשו קבע. בכל אופן אני אמרתי כבר שלדעתי צריך גם את הקורס הזה וגם את העתודה לפתוח למתנדבים לפחות עם חלק מהבעיות כי אם מישהו חרש מגיל 4 אני מניחה ש4 שנים באוניורסיטה לא ישפיעו לרעה או לטובה על השמיעה שלו. ככה שאם אתה מצליח להיכנס אז קבל

adirs1234

New member
ובכן,

אני לא מצליח לשלוח הודעה בפרטי. ברגעים אלו אני בודק את עניין הפרופיל שלי עם צה״ל דרך מלש״ב מכיוון שאין לי מושג מהו הפרופיל המדויק שלי. בכל מקרה, אני אברר פרטים גם על השירות לאומי במשטרה במקביל וגם אתחיל את תהליך ההתנדבות (עד יום הגיוס אני יכול להתחרט). אני מאוד רוצה להתנדב במשטרה, אבל אני גם צריך לבדוק איך עובד התהליך שם. אחרי שאני אתחיל את הדברים אני כבר אדע. אני מודה לך על תשומת ליבך לנושא, עזרת לי מאוד. חג שמח!

hillator

New member
אין על מה

בכל הנוגע למשטרה משרתת איתי רס"ן בקבע חולה סכרת (כלומר פרופיל 21) ואני יודעת שהוא מתנדב בשעות הפנאי במשמר האזרחי

MICHELSGIL

New member
תראה

באמת אם אתה רוצה להתנדב למשטרה עדיף לך לעשות את זה לבד ולא דרך הצבא בגלל ההליך המסורבל והארוך של התנדבות. הילה אם אתה אומר בכל מקרה אני אומר לך ממה שאני עובר עכשיו שהאישור הוא מסגן מפקד מיטב ולא ממר"ם ושוב יש בילבול ענקי מישום מה אצל אנשים שהקורס תוכנייתנים זה ממר"ם וזה לא נכון כי ממר"ם זאת יחידה אחת שאפשר להגיע אליה משם. חוץ מזה שיש לי חבר שסיים את הקורס במחזור האחרון ואמר שיש אצלהם מתנדבים. שבוע טוב.

hillator

New member
ציינתי שוב

קורס תכנות של ממר"ם שאורך חצי שנה ודורש קבע ארוך-> סגור ומאפשר כניסה במקרים מאוד חריגים קורסים אחרים של ממר"ם-> פתוחים וכפי שציינת ממר"ם זו יחידה יש שם גם שלישות מש"קית חינוך וחובש במרפאה.. קיצור לא כולם שם תכניתנים

DreamOn1245

New member
רק משהו בקשר למשטרה

מניסיון כי בדקתי את זה אני יכול להגיד לך שהתנדבות למשטרה בשירות לאומי זה בד"כ תפקידים משרדיים, אז קח את זה בחשבון..

adirs1234

New member
נכון

אני יודע את זה.. אני לא מעוניין להיות שוטר סיור או משהו, אלא יותר במחשוב

למעלה