תפקידים למתנדבים

someone144

New member
תפקידים למתנדבים

שלום, המצב שלי כזה.. התגייסתי לצהל כעתודאי ולאחר כשנה לימודים קיבלתי פטור משירות עקב בעיה רפואית ששונה הסטטוס שלה בצבא. בינתיים כמעט סיימתי לימודים כי התנדבות לצהל במהלך הלימודים נראתה לי בעייתית.. רציתי לשאול אם עכשיו יש סיכוי שצהל יקח אותי בתור מתנדב שעובד כמהנדס (ממוצע סביר מהטכניון) למשך שירות של שנתיים? אחרת יהיה לי בעייתי בשלב זה להתגייס לתפקיד בלי ניסיון או חתימת קבע ארוכה כדי לעבוד במקצוע. אני ממש לא מבין בנושא מתנדבים ואודה מאוד לעצה מה צריך לעשות. תודה מראש!

hillator

New member
איזה מקצוע למדת?

חלק מההנדסות הוגדרו כמקצועות נדרשים ואז יש מצב. אני בעצמי עתודאית לאוירונאוטיקה שהורד לה הפרופיל במהלך השירות ל30 עקב בעיה רפואית שהתפתחה בטכניון. אני יודעת שאוירונאוטיקה מוגדר כמקצוע נדרש כלומר גם עם 21 עושים צבא.

someone144

New member
הנדסת חשמל. פרופיל 30 כמו שאת קיבלת כי רצית

להמשיך מחייב אותך ב-6 שנות שירות כעתודאי רגיל, השאלה שלי היא לגבי התנדבות במסגרת שנתיים.. תודה

hillator

New member
כמה דברים

1. פרופיל 30 לא תלוי ברצונות, בועדה הרפואית שההיתי היו מלאה עתודאים שהתווכחו איתם שהם לא רוצים לשרת. פרופיל 30 משרת 3 שנים חובה(לא יודעת לגבי הקבע) בתנאים מוגנים כמתנדב בין אם הוא רוצה או לא רוצה להתנדב. 2. לדעתי זו תהיה בעיה אם תרצה להתנדב רק לשנתיים. כי גם יש בעיה לעשות אקדמיזציה למתדבים, הייתה לי פה על זה שיחה עם קצינת תא מתנדבים . מה שכן יתכן ואתה מכיר איזשהו סגן אלוף או דרגה בחירה בצבא שמתעסקת בתחום הנדסת חשמל ואז יוכלו לסדר קומינה? נדדמה לי שקבלת תקן סרן ודרגת קמ"א מצריכים להיות במסלול אקדמיזציה או עתודה אבל לא בטוחה. מצרפת קישור לתשובה שענו פה מתא מתדבים

someone144

New member
תגובה

כמו כן - מתנדב אשר מגיע עם תואר אנחנו עושים את מירב המאמצים לשבץ אותו במקצוע אותו למד. זה מה שאני מצוטט מהקישור. מקווה שבמקרה שלי יסכימו. בכל מקרה בגיל כזה אני פחות מעוניין באקדמיזציה עם קבע.. לגבי פרוטקציות צריך לבדוק.. סתם ככה רציתי לדעת אם התפקידים הרגילים שאני יכול להגיע אליהם כמתנדב ביניהם אפשר להגיע ליחידות מודיעין מעניינות יותר בקלות ממתגייס רגיל?

hillator

New member
התואר זה יתרון

אבל צריך לזכור שכמעט כל תפקיד של מהנדס בצבא דורש שנה הכשרה בתוך היחידה . צריך לזכור שתואר בהנדסה נותן כלים, הרבה מהעבודה כמהנדס לומדים תוך כדי המקצוע ולכן לא בטוח שכל יחידה תרצה להשקיע בך בשביל שנתיים

someone144

New member
אני מקווה שאצלי כן יסכימו

תודה על המענה הממש מקצועי שאת נותנת פה!

hillator

New member
שמחתי לעזור

כמו כן אני מציאה שתברר מול מזכירות הפקולטה לחשמל מי הרפרנטים של חשמל שבקשר איתה. באווירונאוטיקה לפחות יש אחד בח"א שכל הזמן בקשר. מדור עתודה לא תמיד נותן תשובות מציאותיות, במיוחד שחסרים לצבא מהנדסים אז אולי אם תציא את עצמך לרפרנט מקצועי הוא ירצה אותך למרות הכמות שנים המעטה

someone144

New member
לא הבנתי כמה דברים

מה זה רפרנטים? אני יודע לא לאכול את רוב מה שאומרים לי בצבא.. מניסיון.. "במיוחד שחסרים לצבא מהנדסים" - התכוונת שלא באמת חסר לו?

hillator

New member
לגבי תקן

כמהנדס אתה תתפוס כי זה דרך מחלקת הסגל רפרנט זה מישהו מתאם חיל מסוים שבקשר עם העתודאים שלומדים בפקולטה. נגיד איזה מהנדס חשמל מחיל חימוש שבסופו של דבר יהיה אחראי על הקליטה בצהל של מהנדסי החשמל

עוז 61

New member
פעם 30 היה פרופיל שניתן לכל מננדב

שהיה לו 21 או 24 כאשר התנדבתי היה לי פרופיל 30 היום נותנים כנראה לקצינים או עתודאים ולמתנדבים שהיה להם מהתחלה 21 או 24 נותנים 25 בכל מקרה הפרופיל עולה ובכך נגרע הפטור משירות סדיר

hillator

New member
נדמה לי

שגם מתנדב רגיל זה 25 וגם הוא נחשב חיל בצהל ברגע שהחליט להתנדב.

למעלה