תפקידים למתנדבי צליאק

18taltul

New member
תפקידים למתנדבי צליאק

הייתי בשבוע שעבר בתא מתנדבים וקיבלתי מנילה, על-פי בקשתי בבסיסים סגורים. כמו כן נשאלתי האם אבחר לקבל מזון מהצבא או תשלום ואקנה אותו בעצמי. האם אכן הדבר הזה קיים עדיין? האם לא בגלל זה הפכו את כל הצליאקים לפטורים? ועוד שאלה, כל התפקידים הרשומים במנילה שלי מצריכים קורסים והכשרה, האם אני יעשה בעקבות זאת גם טירונות רגילה? אחרת, איך זה יתכן, שאלך לקורס שמצריך כושר, פיקוד, הדרכה וכו'? מי יכול לתת לי הסברים מפורטים יותר על המנילה שקיבלתי כדי שאוכל לדרג נכון עבורי? ומה יהיה לאחר שאשלח את המנילה לתא מתנדבים, מתי אקבל תשובה? אני מועמדת לגיוס 30 באוגוסט

hillator

New member
תשובות

1. צליאק מהווה פטו מצהל.. למיטב ידיעתי צהל לא מספק יותר מנות מוכנות ומקבלים החזר אבל אולי בבסיסים סגורים כן מספקים מנות.
2. לא תמיד עושים טירונות רגילה לפעמים מצתרפים רק לקורס. ב30 באוגסט זה טירונות מתנדבים.
3. לגבי תפקידים את יכולה להגיד מה קיבלת ואני אנסה לעזור או יפנה לגורמים שיוכלו לעזור בברכה ובהצלחה הילה

DeadlyRose

New member
בתור חולת צליאק בסדיר

אוכל לענות לך

אז ככה, עד לפני חודש הייתה אפשרות להביא אוכל מהבית ולקבל משכורת מטורפת (סביבות 1100 ש"ח), אבל עכשיו בעיקרון יש חמגשיות. גם הבנתי שמגייסים חולי צליאק עם פרופיל 45 עכשיו (לפי מה שהרופא שלי בבסיס אמר לי) עם איזשהן הקלות ת"ש.
אני עשיתי קד"צ של חמישה חודשים ובסוף לא עשיתי שום טירונות - לא רגילה ולא מתנדבים. בעיקרון לתא מתנדבים יהיה יותר קל ונוח שתעשי טירונות מתנדבים מאשר שתעשי משהו שעלול לסכן אותך (לא אותך כחולת צליאק, אבל חולים אחרים עם מגבלות אחרות).
ומה קיבלת במנילה?

hillator

New member
תשובה

למיטב ידיעתי הייתה תקופה עד 2010 שחולי צליאק גויסו על 45 אבל זה נגמר.
ואם היא מתנדבת אז סביר להניח שזה לא חזר
בכ מיקרה אני אבדוק את זה מול תא מתנדבים

נ.ב שחולי צליאק היו 45 הם גם גשו טירונות מתנדבים עקב האוכל

18taltul

New member
אין יותר גיוס צליאקים

מינואר 2010 בוטל גיוס הצליקים. יש רק פטור ו/או התנדבות בפרופיל 21. מגוחך? כן!! הצבא לא יכול להביא לחם שנמכר היום אפילו טרי בכל סופר. המודעות בארץ עלתה אך בצבא לא הבינו שמחלה זו היא לא סוף העולם ואנו כשירים לעשות הכל.

hillator

New member
תגובה

זה יותר מורכב ממה שאת חושבת.. ברור שצליאק זה לאיזשהי נכות..אבל בכנס מנהלים האחרון יצא לי לדבר עם מנהלת הפורום והם כעמותה תומכים שתהיו מתנדבים ולא חילים רגילים... מכוון שברגע שאת חיילת עם פרופיל 45 יכול לבוא מחר מפקד אדיוט ולתקוע אותך באמצע שום מקום בלי מזון מתאים רק כי הוא לא מבין את הבעיה

hillator

New member
לגבי נושא האוכל

פני.י לתא מתנדבים ושאלתי בפורום צליאק
תכלס ניראה לי בלתי הגיוני בעליל שתביאי אוכל לשבועים
בפורום צליאק ענו לי דאת יכולה ליצור קשר עם העמותה הישראלית לצליאק והם יסבירו לך
בברכה

hillator

New member
תשובת תא מתנדבים

חולי צליאק כיום משרתים בצהל כמתנדבים
בבסיסים פתוחים יקבלו תוספת קצבה
בבסיס סגור החייל יבחר בין תוספת קיצבה למנות מוכנות
בברכה

18taltul

New member
תפקידים במנילה

מקווה שניתן לפרט כאן, לא נראה משהו סודי. בקשתי תפקידי הדרכה ופיקוד וזה מה שנתנו לי:
משק"ית ניווט מז"י- מגלן ג'וליס
פצ"ן- גדס"ר גולני- מדריכת צליפה
מז"י בה"ד 1- משק"ית קליעה
פקמ"ז- בא"ח צנחנים- מדירכת סימולטור ירי
אני לא רוצה להיות עוזרת של אחד האנשים שמשרתים בתפקיד זה, היינו בגלל שאני מתנדבת.
כמו כן בחלק מהם יש התניה לראיון ביחידה וסב"ט- מתי אני אספיק ומי קובע לי? חבל שקלודין בתא מתנדבים לא ירדה לפרטים, רק ביקשה את הטופס חזרה עד היום.
אני די מבולבלת אך מאד רוצה באחד מהתפקידים האלה. לדוגמא: ידוע לי כי מדריכת צליפה צריך לעבור קורס ולי כתוב במנילה הזו, כי הכשרה תינתן ביחידה, מה זה אומר?
או במדירכת קליעה רשום קורס מקצועי בלוט"ר. לזה אני מתכוונת כשאומרת, שזה secound best המבין יבין?

hillator

New member
תשובה

לגבי מהות התפקיד ההיתי מציאה לשאול בפורום סדירים..אני אפילו אשרשר את זה לשם כשאחזור הביתה בערב...

הכשרה ביחידה פרוש הדבר שלא תעשי קורס וילמדו אותך את התפקיד תוך כדי
ראיון ביחידה פשוט יקראו לך לראיון איזשהו יום עד סוף אוגוסט

lavifighter

New member
הראשון דווקא כן סודי לדעתי

אבל לא מאוד קריטי... אני לא מבין בתפקידים "על גבול הקרביים"(שכחתי את המונח המקצועי) כמו שקיבלת

18taltul

New member
תודה על העזרה

מקווה שניתן לפרט כאן, לא נראה משהו סודי. בקשתי תפקידי הדרכה ופיקוד וזה מה שנתנו לי:
משק"ית ניווט מז"י- מגלן ג'וליס
פצ"ן- גדס"ר גולני- מדריכת צליפה
מז"י בה"ד 1- משק"ית קליעה
פקמ"ז- בא"ח צנחנים- מדירכת סימולטור ירי
אני לא רוצה להיות עוזרת של אחד האנשים שמשרתים בתפקיד זה, היינו בגלל שאני מתנדבת.
כמו כן בחלק מהם יש התניה לראיון ביחידה וסב"ט- מתי אני אספיק ומי קובע לי? חבל שקלודין בתא מתנדבים לא ירדה לפרטים, רק ביקשה את הטופס חזרה עד היום.
אני די מבולבלת אך מאד רוצה באחד מהתפקידים האלה. לדוגמא: ידוע לי כי מדריכת צליפה צריך לעבור קורס ולי כתוב במנילה הזו, כי הכשרה תינתן ביחידה, מה זה אומר?
או במדירכת קליעה רשום קורס מקצועי בלוט"ר. לזה אני מתכוונת כשאומרת, שזה secound best המבין יבין?

למעלה