תפקידים נשיים במערכונים

תפקידים נשיים במערכונים

בעיקר במערכונים הישנים נפוצה תופעה ששחקן דבר מגלם תפקיד של אישה (בעיקר אצל 'הגששים', אבל לא רק. אשמח אם תזכירו לנו מקרים נוספים של הרכבים גבריים עם תפקידים נשיים). האם כיום ליהוק כזה היה עובר? האם זה בגלל מחסור בקומיקאיות בשנות ה-60 וה-70, או שמסיבה כזו או אחרת זה נתפס כלגיטימי ששחקן גבר יגלם אישה? תפקידים כאלה הם גם גרוטסקיים יותר, ומגחיכים את הדמות הנשית המשוחקת לסטריאוטיפ בנאלי. האם זה משום שהדמות משוחקת ע"י גבר?

poogi007

New member
שאלה יפה...

יחד עם זאת יש גם תשובה לגבי אם ליהוק כזה היה עובר... נסה להסתכל על ארץ נהדרת כמה פעמים השחקנים הגברים משחקים דמויות נשיות (טל פרידמן לדוגמא שמרבה לשחק נשים גרוטסקיות) וזה עובר מסך בצורה מצויינת. מה שאומר, שזה עובר... לגבי סיבת התופעה יכולה להיות כמו שאמרת, לא היו נשים קומיקאיות בתקופה ההיא. אני מנסה להיזכר והנשים שעולות במוחי הן רבקה מיכאלי, יונה עטרי, עליזה רוזן, מיקי קם, תיקי דיין וחנה לסלאו (שמצאה את הקומיקאיות שלה יותר בשנות ה-80). כשגם אל תשכח שרבקה מיכאלי הייתה גם משחקת דמויות גבריות (בניקוי ראש כשעשתה חיקויים, במסיבה למסיבה, בסרט "שלאגר" כשיחקה את הרב) לא עולה בראשי עוד דמויות נשיות ששוחקו ע"י גברים מלבד הגשש ("קרקר נגד קרקר", "ילד יצירתי")

emh

Member
ודודו דותן (חיקויי זמרות, סטלה טמפ')

שייקה אופיר - במערכון תקרית גבול הוא גילם את סוניה גורביץ בסדרה מוצ"ש דוב רייזר אאל"ט תמיד שיחק את הסבתא בטוח היו עוד כמה ששכחתי

emh

Member
טולה בז'ז'ניה וז'ניה - שלושת הפולניות מזהו-זה

(נכון שבמלחמת המפרץ זה התחיל עם שלושה זקנים, אבל זה עדיין נחשב) רועי בר נתן: מאשה ופריצי אסי וגורי: תקווה ודוד (בדומינו את הדמות הנשית גילמה רותם אבוהב במערכון המספרה) אלי ומריאנו: מריאנו שיחק תיירת בלונדינית בשם קטי, שאלי הערס העילג מנסה להתחיל איתה . (מהמופע שלהם) מה קשור: מערכון שהיה בתוכנית של יצפאן על נשים בהריון אילן פלד וענת מגן: במערכון "את ערבייה?" איציק כהן: ירדנה ג'לעה / דוריס / גלאדיס / בנות פסיה טל פרידמן: לובה, שלי יחימוביץ', מינה צמח, שמחה וששון, צפדינה יצפאן: מלכת אנגליה, דינה חממי, לימור לבנת אדיר מילר: סיוון (בתמונה) נדב אבקסיס: סולטנה כתבה שהזכירה לי כמה דמויות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2488114,00.html

D o r o t h y

New member
אני חושבת

ש]שוט בגלל שההרכב הוא גברי, הם לא יביאו שחקניות אורחות בכל פעם שיש דמות נשית במערכון. ואני לא מסכימה שרק הן דמויות גרוטסקיות או מוקצנות, כל השמויות במערכונים הן כאלו וכולן "יושבות" על סטריאוטיפ בנאלי שאלה ראויה לשאול היא למה בעצם לוהקו רק גברים להרכב מלכתחילה .

מ10

New member
ומה עם "קרקר נגד קרקר"?

במערכון, גברי בנאי מגלם את האישה המגרשת את בעלה החנון (פולי) מהבית?

giba70

New member
הקומדי סטור

איתי שגב בתפקיד הכתבת "ג'ודי-לוץ-אהרונוב..."

למעלה