תפקידים

shabi37

New member
תפקידים

שלום שמי גיא אני חדש בפורום ואני מתנדב שעומד להתגייס בקרוב.. הציעו לי מספר תפקידים והייתי שמח אם משהו יוכל לפרט לי עליהם יותר ואף להמליץ לי על אחד מהם...התפקידים הם: חוקר מודיעין ימי מש''ק קליעה\צליפה (אגוז) מש''ק סיור (גדס''ר צנחנים) מש''ק תוד''א (תודעת אויב)-אוגדה 162 מש''ק אמל''ח(מגלן) אני אשמח אם מישו יוכל להבהיר לי מה בדיוק הדרך שאני יעבור בכל תפקיד ומה אני בעצם יעשה.. בנוסף יש לי פטור מנשק איך אני יכול לעשות הסמכה?

hillator

New member
תשובות

1. לגהי התפקידים - לא מכירה הכי טוב זה לעשות חיפוש בגוגל. 2. במידה ויש לך פטור מנשק א. אם הפטור נובע מסיבות נפשויות או מסיבות מוטריות או שמיעה הסיכוי שתתקרב לנשק זהה לסיכוי שנחתום מחר שלום עם סוריה, כי אף אחד לא ירצה לקחת אחריות ב. אם הפטור נובע רק כי לא תעבור הכשרת נשק תוכל לבקש ואולי יתנו לך לעבור מטווחים במהלך השירות. בנינו לדעתי בזבוז זמן להתעסק עם זה זה כל כך טפל. לי יש אישור נשק ואני אפילו לא טורחת ללכת לחדש אותו רק מהמחשבה שאני אבזבז חצי יום בלשחק עם רובי ליזר בקיריה ושישב לי אישור מטווח בארנק. רוצה לירות להנאתך? לך לסניף הפיטבול הקרוב לביתך

LordNor

New member
תוספת חשובה

אם הפטור הוא מסיבה של ירידה בשמיעה, זה לא "סיכוי אפסי" - פשוט כל מקרה נבחן לגופו. הילה - מטווח לייזר רק מאריך את תוקף אישור המטווח הקיים (אותו מטווח חי) בחצי שנה, לאחר מכן חייבים לעשות מטווח חי :)

hillator

New member
אני יודעת

והפעם אני חייבת לעשות מטווח אמיתי זו אחת הסיבות שאני לא הולכת לחדש.. מלא לנסוע עד הקיריה לחנות גולדה ללכת קילומטר בשביל לשחק עם רובה ליזר אבל ללבוש מדי ב ושעוד תהרס לי ציפורן על השטות הזאת? שבמלא אסור לי להיות קצין תורן? מה כבר יצא לי מזה.. עשיתי כמה פעמים מטווח הבנתי את הקטע

lavifighter

New member
לגבי התפקידים(לא ממש תשובה)

בחלק מהתפקידים(עם דגש של שני האחרונים) לא תקבל תשובה כי זה מסווג. לגבי התפקיד השלישי, לא שמעתי עליו מעולם(איזה חיל זה?). ואני שמעתי על כמעט כל מה שבלמ"ס ככה שזה כנראה מסווג בדרגה כלשהי וצריך למחוק את זה.

תשובות על התפקידים...

חוקר מודיעין ימי- אני לא סגורה בוודאות אבל ככל הידוע לי זה כמו תצפיתנית רק בים צפייה במכ"מים. מש"ק קליעה- אתה עובר הכשרה על הדרכה מטווחים וקליעה ואז את מעבירה הדרכות ללוחמים בקליעה (תרגעו אף אחד מגורמי האויב לא חושב שאין הכשרות נשק באגוז הוא לא פירט את סוג הנשקים ודרכי ההכשרה). מש"ק סיור- התפקיד כולל הכנה ותיאום מסלולים לאימוני הניווט של הלוחמים. התפקיד כולל הרבה ירידה לשטח ובחינת מסלולים אולם גם המון סתם בירוקרטיה ותיאם (לרוב לא ממציאים את הגלגל כל מחזור). אין לי מושג מה זה מש"ק תוד"א. מש"ק אמל"ח במגלן- אם אכן מדובר במש"ק אמל"ח וזה לא רק שם כללי למש"קים שם (אתה צריך לבדוק את זה כי זה קורה הרבה) אז גם גן מדובר בתפקיד יותר בירוקרטיה של הזמנות וקשרים עם ספקים. יש מעט נגיעה פרקטית בתכנון או בניסוי לרוב מדובר בהרבה בירוקרטיה. לגבי היחידות השונות גדס"ר צנחנים אגוז ומגלן הם יחידות מובחרות וקטנות יחסית עם הרבה נגיעה בתחומי עינינים מענינים ובד"כ ת"ש גבוהה שמתאים למתנדבים שזקוקים לכל מיני עינינים. אל תקפצו עם אבטחת מידע, אני הכי צהובה בקטע הזה. האיוב יודע מה זה קליעה, יודע שחיילי צה"ל מתאמנים בניווטים ואפילו מודע לכך שצה"ל משתמש באמל"ח :) המלצה שלי: 1. מש"ק קליעה. 2. מש"ק סיור. 3. מש"ק אמל"ח.

lavifighter

New member
הערות שלי

לגבי חוקר מודיעין ימי-אל תיעלבי, אבל את לא הבנת בכלל מה התפקיד אומר. אני לא חוקר מודיעין ימי וזה תפקיד מסווג, אבל זה יותר מעניין מזה בוודאות(תקראי את התיאור באתר חיל הים). ממה שהבנתי זה תפקיד מעולה ומעניין במיוחד ולא רק להסתכל במכ"ם. לא רשמת שום דבר שקרוב להיות עבירת ביטחון מידע(לא אבטחת מידע-אבטחת מידע זה אנטיוירס ופיירוול וכאלה וזה בכלל לא תחום צבאי בהכרח).

למעלה