תפקידי היחסות

1צפלין

New member
תפקידי היחסות

אפשר לקבל את כל תפקידי היחסות? למשל אקיוזטיב לא משמש רק כמושא ישיר אלא משתמשים בו גם כשצריכים השלמה לפועל(או משהו כזה) נ.ב. יש למישהו שיטה איך לשנן מילים< אני זוכר את ההטיות בלי בעיה אבל ממש קשה לי עם המילים נ.ב. 2 יהיו גם שיעורים על ארמית? (או שמישהו יפרסם מאמרים בעברית או אנגלית)

yuval k

New member
ובכן...

אני לא מבין למה אתה מתכוון ב"השלמה לפועל" - לדעתי אתה מתכוון למושא ישיר (הוא לא תמיד לוקח את המילית "את" בעברית, אז אולי מכאן הבלבול). תפקידי היחסות רבים ומגוונים הם: צעד אחר צעד נלמד אותם. שיטה ללימוד מילים - זו שאלה קשה. לכל אחד יש דרך אחרת ללמוד מילים. אתה יכול לעשות לעצמך רשימות ו"לבחון" את עצמך, ואתה גם יכול לתרגל הרבה משפטים עם המילים. מכיוון שחלק גדול מהמילים די יומיומי, אתה יכול לנסות לקשר ביניהן לבין דברים שאתה עושה או רואה במהלך היום, ואולי זה יעזור... אני לא יודע ארמית, כך שזה לא תלוי בי. בכל מקרה, אם מישהו ירים את הכפפה, אני אשחמ
למרות שאולי כדאי להתקדם עם לטינית (לפחות עם הבסיס) לפני שמתחילים עם עוד שפה.

felicitas

New member
לזכור מילים

אני מוצאת שקל מאוד לזכור מילים באמצעות שינון של ביטויים או אמרות לטיניות. לשם כך - "אוצר פתגמים וניבים לטיניים" של גדליה אלקושי. בנוסף, אצל Wheelock למשל, כל פרק לימוד מסתיים ברשימת מילים חדשות ובניבים הקשורים לאוצר המילים החדש; זה ממש עוזר לזכור. חוץ מזה, קל לזכור מילים נוספות שאתה מכיר דרך אנגלית או שפות מודרניות אחרות, וללמוד את צורתן הלטינית המקורית.

אוּרי ד

New member
ארמית

שלום השיטה הזולה ביותר בארץ ללימוד ארמית היא לימוד התלמוד, וישנן כמה דרכים בטוחות לעשות זאת (אם תרצה אני מוכן לפרט). ישנו גם תרגום של הברית החדשה לארמית (קיימא חדתא), אבל לדעתי כיום ניתן להשיג אותו רק בחו"ל.

למעלה