תפקיד בצבא שמשלב חינוך / אינטרקציה עם אנשים

שקדיהה1

New member
תפקיד בצבא שמשלב חינוך / אינטרקציה עם אנשים

הי אני לקראת גיוס ועוד אין לי תפקיד, התפקיד שאני הכי רצה זה מורה חיילת אבל נגמרו המיונים וכרגע לא מאפשרים לי להתמיין. חשבתי גם על משקית הו"ד אבל ם בזה נגמרו המיונים. חשוב לי לעסוק במשהו שהוא מול אנשים, אם לא חינוך באופן ישיר אז תפקיד שהוא עבודה מול אנשים, למשל משקית נפגעים ומשקית ת"ש. היו לי מיונים לחובשת קרבית וחשבתי שאולי גם שם אפשר ליצור מפגשים עם חיילים בשהות שם גם אם זה לא מוגדר בתפקיד. רציתי לשאול אם יש לכם רעיונות לתפקידים כאלה. בנוסף אם יש אלמנט של עצמאיות (מורה חיילת שגרה בדירה, משקית נפגעים שנוסעת ודי מנהלת לעצמה את סדר היום). אני באמת מנסה למצוא לי את התפקיד אוכל למצות בו את עצמי הכי טוב...

omri1209

New member
כמה כיוונים כללים מבין רבים...

אני אחלק את הדרישות שלך לכמה קטגוריות, ואציע דברים שקופצים לי לראש אבל כמובן שבטוח יש עוד מלא.

תפקידים שמצריכים התנהלות עצמאית: מדריכת התגוננות (ככה זה נקרא? האלה של פקע"ר שעוברות בין בתי ספר ומלמדות איך לשים מסיכות אב"כ), מדריכת נוער, קש"ח (חלק מהתפקידים כוללים התנהלות מאוד עצמאית ומעבר בין בסיסים שונים), בוחנת תחמושת בחיל חימוש (גם, התנהלות יחסית עצמאית ונדידה בין בסיסים במהלך משימות), תפקידים רבים בחיל הקשר כוללים שירות מאוד עצמאי במוצבי קשר שונים ברחבי הארץ, ובטח יש עוד מלא אחרים.

תפקידי הדרכה: מדריכת חי"ר / שריון / תותחנים / מוד"ש / קשר / הנדסה / אחר, מאמנת סימולטורים בחה"א, מ"כית טירונים, תפקידי הדרכה יש מלא בקיצור...

תפקידים מול אנשים: נפגעים, ת"ש, חינוך, מאבחנת פסיכוטכנית, מאבחנת מחקר, מאבחנת מדעי ההתנהגות, שלישה, וגם כאן בטח יש מלא אחרים בסגנון...

ולסיום עצה (אולי יהיה רלוונטי ואולי לא): שמרי על ראש פתוח - הצבא זה באמת מקום מאוד שונה ויש בו המון תפקידים מגוונים שגם אם לא חשבת שתתאימי להם או תהני בהם, את יכולה להיות מאוד מופתעת. אני רציתי תפקיד של עבודה מול אנשים, ובסוף גויסתי למודיעין וביליתי כמעט 6 שנים בצבא בתפקידים שונים מעניינים ומאתגרים שבכלל לא חשבתי שאתגלגל אליהם או שאתאים להם. חלק מהכיף בשירות הוא גם לגלות את עצמך מחדש - תזרמי עם מה שיש, במידה ולא תקבלי בדיוק מה שאת מכוונת אליו - אולי עוד תופתעי לטובה.

בהצלחה.

מש''קית הו''ד

קורס הוראה ופיקוד של חיל החינוך. דורש מיון בנפרד (יעני תבקשי להתמיין...)
מתחיל בטירונות של 3 שבועות בבה''ד החינוך ונמשך בקורס של בערך 11 שבועות. במהלך הטירונות מתמיינים לאחד מחמישה תפקידים:
1. מש''קית מקא''ם* - אותה חיילת שמלווה חיילי מקא''ם במהלך הסדיר: לאחר שסיימו טירונות הם משתבצים לבסיסים וצריכים עזרה בהסתגלות בתפקיד החדש, קבלת זכויות, מפקדים וכו וכו.... כמות החיילים נעה בין 10 ל 80...
2. נתיב - קורס זהות יהודית-ישראלית לעולים חדשים ומי שלא מוגדרים יהודים על פי ההלכה. מתחלק ל''תחילת שירות'' שזה קורס+טירונות במחוו''ה אלון במהלכו לומדים תכנים ישראליים, יהודיים וציוניים, ו''סוף שירות'' שאלו הם הסמינרים המכינים לגיור. חשוב לי לומר שגיוס לנתיב לא מחייב גיור, כנ''ל עד שלב מסוים בסמינרים.
3. מפק''צ - מפקדת על טירונים - חיילי מקא''ם בחוות השומר או עולים חדשים (רוסיה, ארה''ב, אתיופיה, דרוזים, ועוד ועוד) במחוו''ה אלון. מפקדת על החיילים במהלך טירונות שאורכה חודשיים וחצי (+קורס עברית לחיילים של מחו''ה אלון). מכשירה בתכני רובאי, שדאות, ערכים, אהבת הארץ...
4. עברית - בנות המלמדות עברית חיילים עולים חדשים או בעלי קשיי שפה הן בקורס העברית במחוו''ה אלון (מקבילה של המפק''צית) והן ביחידות הפתוחות: גדס''רים וכדומה
5. השכלה - בנות המלמדות בקורס תג''ת (תעודת גמר תיכון) חיילים לקראת סוף השירות הצבאי שלהם במקצועות כמו אנגלית, מתמטיקה, גאוגרפיה... קורס המקנה תעודת 10/12 שנו''ל.

קורס מושקע מאוד ואיכותי. כבוגרת הקורס, תפקידים משמעותיים ואיכותיים אחד אחד. לא יכולתי לבקש שירות משמעותי יותר

*חיילי מקא''ם הם נערים שבמהלך המיונים לצבא הוכרו כבעלי קשיי הסתגלות גבוהים מאוד למערכות. אלו שכן מתגייסים, עוברים טירונות בחוות השומר והמפקדות מוכשרות לפקד עליהם תוך מתן תשומת הלב המירבית לצרכים שלהם. כנ''ל במחוו''ה אלון

למעלה