תפקיד הקומיקס בחברה

NuckBunnies

New member
תפקיד הקומיקס בחברה

כחלק מלימודי התקשורת שלי למדנו מספר דברים. אני לא יפרט את כל תאוריית המודלים של התקשורת (חומר לבגרות), אבל הנה משפט קצר מהספר: "התכנים במדיה" במקרה זה הקומיקס, "אינם משנים אמונות והתנהגות אנושית. עיקר כוחם בחיזוק האמונות וההתנהגות." מה כוונת המשורר? הכוונה שהסיפורים והמסרים שאנחנו מקבלים מקומיקס לא משנים את תפיסת העולם, אלא באים לשרש אמונות, נורמות וערכים (כגון גבורה, אומץ לב, עזרה לזולת). כמובן שזה לא אבסולוטי, אבל אני מדבר על קומיקסים כמו "סופרמן", המציגים, תרתי-משמע, את הסופר-אדם, עם האידיאליזם והערכים שהופכים אותו לאדם עליון. דוגמא נוספת הינו ספיידר-מן. המסר שלו, בבסיסו, הינו המשפט "with great power comes great responsbility" (עם כוח רב באה אחריות רבה). זהו המסר, הערך העליון אשר מנחה את פיטר פרקר לאורך כל חייו כדמות קומיקס. מתי הוא מבין ומקבל את משפט זה? אחרי שבגלל שלא לקח אחריות ולא עצר פושע מלברוח עם שללו. לאחר מכן אותו פושע רצח את דודו. כמו בטרגדיה יוונית, יש כאן מאבק בערכים ורצונות, ולאחר מוות טראגי מתקבלת החלטה ברורה על הערך העליון. יש עוד דוגמאות, כמו אקס-מן וקפטן אמריקה, אבל נראה לי שהעברתי את הנקודה. זאת דעתי שלי. מה דעתכם? NuckBunnies

למעלה