תפקיד ללא מיון המשך עזרה בבקשה.

bluegreyeyes

New member
תפקיד ללא מיון המשך עזרה בבקשה.

האם התפקידים ללא מיון המשך נעולים מגדרית?

איך גבר למשל יכול לבקש תפקיד שנחשב "תפקיד לבנות" במיוחד סביב העובדה שתפקידים ללא מיון המשך כאלה לא מופיעים אצל בנים במנילה? (כי תהיו רציניים התפקידים לבנים הם בושה לראות)

bluegreyeyes

New member
בהחלט :)

למשל במקרה ואני גבר (שבגלל החלטת הצבא אינו עובר יום מא"ה) ונגיד ולא עברתי מיונים לכלום אך הקב"א והדפ"ר שלי גבוהים ואני רוצה להשתבץ בתפקיד של כותב לומדה למשל או מאבחן מדעי ההתנהגות איך אוכל לעשות זאת?

היות ותפקידים אלו אינם מופיעים בחלק של תפקידים ללא מיון המשך אצל גברים ללא קשר לנתונים שלהם אי אפשר לדרג אותם גבוה כפי שהפקידים במיטב מבקשים ממך ואני (מנקודת מבטי הקטנה והחמודה) לא רואה סיבה למה שגברים לא יגויסו לתפקידים כאלו במיוחד אם יש להם נתונים גבוהים.

תודה על העזרה :)

Double Oxygen

New member
תגובה

קודם כל-כותב לומדה דורש מיון המשך.
שנית,כל גבר יכול לבקש כל תפקיד ובהתאם למכלול נתוניו האישיים יתחשבו בבקשותיו.
מעבר לזה,לא כל תפקיד של בנות פתוח לבנים. על פי מיטב זכרוני,אין תפקיד כזה מאבחן מדעי ההתנהגות,אולי התכוונת למאבחן פסיכוטכני שכן דורש מיון המשך.

bluegreyeyes

New member
תגובה

דבר ראשון סליחה לא ידעתי שכותבת לומדה זה תפקיד עם מיון המשך.

השאלה היא למה תפקידים ללא מיון של בנות לא פתוחים לבנים? לא חסרים תפקידים איכותיים לבנות בזמן שאם תסתכלי ברשימת התפקידים ללא מיון המשך לבנים חוץ מאולי תפקיד אחד (בודק תכנה) כלל התפקידים אינם איכותיים ואינם מספקים הזדמנות שווה ביחס לבנות.

אכן כן התכוונתי לתפקיד מאבחנת מדעי ההתנהגות (מאבחנת מחקר) שהוא תפקיד לבנות אך מסיבה לא ברורה אינו פתוח לבנים (למרות שיש בנים המעוניינים בתפקיד).

Double Oxygen

New member
שיקולים של הצבא

אי אפשר לדעת מה באמת השיקולים של הצבא בנוגע לבחירת התפקידים שמיועדים לבנים ולבנות.
זה נכון שלבנים לא קרביים יש פחות מבחר של תפקידים ורובם הגדול של התפקידים בהחלט קשים ולא מעניינים...
אבל אל תשכח שאוכלוסיית הבנים בעיקרה מיועדת לקרבי בעוד שרוב אוכלוסיית הבנות מיועדת לתפקידי עורפיים.
כמו שציינתי קודם-אם יש תפקיד שאתה מעוניין בו אז אתה מוזמן לשלוח בקשה ויבחנו אותה.
אבל אם מדובר בתפקיד של פתוח לבנים אז אתה די יכול לשכוח מזה...

bluegreyeyes

New member
מייאש טיפה

תסלחו לי אם "שיקולים של הצבא" זה לא תשובה מספקת בשבילי פשוט אני לא רואה למה במקרה שבת נופלת במיונים יש לה על מה ליפול בזמן שגברים עורפיים שאינם עוברים מיונים מסיבה כזו או אחרת "נידונים" לתפקידים קשים ולא מעניינים.

גם ממתי זה שאוכלוסיית הבנים הולכת לקרבי אמורה להצדיק אפליה כזו...יש לא מעט גברים עם פרופיל 64/ילדים יחידים/קרביים שנפלו לגוב ככה או ככה ואין להם מענה.

ופה בדיוק נופלת הבעיה אמרת שאני יכול לשלוח בקשה לתפקיד שאני רוצה אבל בסופו של יום כלל התפקידים המוצעים לבנים בלי מיון זה חרא (בלשון המעטה) אז מה הטעם לשלוח פקס?

omri1209

New member
אני מכיר מישהו שהיה מאבחן פסיכומטכני

בלשכת הגיוס בחיפה, מה שאומר שגם גברים יכולים לשרת בתפקיד הזה (כנראה שזה לא נפוץ במיוחד). לגביי מאבחן מחקר או מאבחן מדעי התנהגות - בכל 5.8 שנותיי בצבא לא נתקלתי בחייל שמבצע את התפקיד אלא רק בחיילות, אבל תיאורטית את כל ההכשרות האלה ממילא עוברים בבה"ד 11, ככה שאני לא רואה הבדל גדול, ולכן זה שלא נתקלתי לא אומר שאין כאלה (אם הייתי צריך לנחש - הייתי אומר שיש מעטים כאלה)

ממליץ לך ליצור קשר עם לשכת הגיוס שלך ולברר את העניין - הצבא הוא מערכת גדולה ומטרטרת לפעמים וקל לפתח כלפיו טינה, ואפילו אם לפעמים זה מרגיש "לא הוגן" או "מטופש" (ויכול להיות שאתה צודק, והצבא מפגר באמת וכו' וכו') אבל שווה לנסות בכל זאת, לפעמים יש הפתעות (אני מכיר הרבה מקרים של אנשים שנפלו בין הכסאות בצבא, ובסוף השתבצו למקומות אדירים כי במקרה היה צורך או כי למישהו בתוך המערכת היה חשוב שהם יוכלו למצות את הפוטנציאל שלהם).

עצה נוספת שיש לי, וזה משהו שאתה בוודאי תשנא אותי על זה שאני אומר אותו, אבל ממרומי שנותיי אני אסתכן אומר בכל מקרה (והכל מכוונה טובה ורצון לעזור) - אלה 3 שנים וזה עובר. בסוף שירות בצבא הוא חשוב, אבל לא כולם חייבים להיות בתפקידי ליבה, וזה שהיית בתפקיד כזה או אחר בצבא לרוב לא נותן לך ממילא כלום אח"כ. זאת תקופה יפה, והיא תלויה הרבה יותר בעיניי במקום השיבוץ ובאנשים שאיתך, ופחות בתפקיד שאתה עושה, וחשוב לקחת אותה קצת בקליל (למרות שבתור מלש"ב אני הייתי הכי לחוץ בעולם והייתי בטוח שהתפקיד שלי בצבא הוא קריטי, כי רציתי קצונה ובלה בלה בלה... פסדר, עשיתי את כל זה והייתי באחלה תפקידים. אז מה).

בהצלחה.

bluegreyeyes

New member
היי

האמתי קיבלתי היום את הזימון למאבחן פסיכוטכני אז יאיי לי :p

השאלה זה למה יש מעטים כאלה! ממתי שחלות זה דרישה להדרכה או לתפקידים בטיפול באנשים? XD

אני לא שונא אותך אני מבין את מה שאתה אומר אבל אין לך יכולת לשלוט על האנשים שיהיו איתך אז הדבר היחידי שנשאר זה לכוון לתפקיד שלפחות יעניין אותך (או יהיה מספיק נוח) כדי שיהיה לך משהו להתנחם בו במקרה ומזלך לא יביא לך אנשים טובים.

3 שנים זה המון זמון (;

למעלה