אני מכיר מישהו שהיה מאבחן פסיכומטכני
בלשכת הגיוס בחיפה, מה שאומר שגם גברים יכולים לשרת בתפקיד הזה (כנראה שזה לא נפוץ במיוחד). לגביי מאבחן מחקר או מאבחן מדעי התנהגות - בכל 5.8 שנותיי בצבא לא נתקלתי בחייל שמבצע את התפקיד אלא רק בחיילות, אבל תיאורטית את כל ההכשרות האלה ממילא עוברים בבה"ד 11, ככה שאני לא רואה הבדל גדול, ולכן זה שלא נתקלתי לא אומר שאין כאלה (אם הייתי צריך לנחש - הייתי אומר שיש מעטים כאלה)
ממליץ לך ליצור קשר עם לשכת הגיוס שלך ולברר את העניין - הצבא הוא מערכת גדולה ומטרטרת לפעמים וקל לפתח כלפיו טינה, ואפילו אם לפעמים זה מרגיש "לא הוגן" או "מטופש" (ויכול להיות שאתה צודק, והצבא מפגר באמת וכו' וכו') אבל שווה לנסות בכל זאת, לפעמים יש הפתעות (אני מכיר הרבה מקרים של אנשים שנפלו בין הכסאות בצבא, ובסוף השתבצו למקומות אדירים כי במקרה היה צורך או כי למישהו בתוך המערכת היה חשוב שהם יוכלו למצות את הפוטנציאל שלהם).
עצה נוספת שיש לי, וזה משהו שאתה בוודאי תשנא אותי על זה שאני אומר אותו, אבל ממרומי שנותיי אני אסתכן אומר בכל מקרה (והכל מכוונה טובה ורצון לעזור) - אלה 3 שנים וזה עובר. בסוף שירות בצבא הוא חשוב, אבל לא כולם חייבים להיות בתפקידי ליבה, וזה שהיית בתפקיד כזה או אחר בצבא לרוב לא נותן לך ממילא כלום אח"כ. זאת תקופה יפה, והיא תלויה הרבה יותר בעיניי במקום השיבוץ ובאנשים שאיתך, ופחות בתפקיד שאתה עושה, וחשוב לקחת אותה קצת בקליל (למרות שבתור מלש"ב אני הייתי הכי לחוץ בעולם והייתי בטוח שהתפקיד שלי בצבא הוא קריטי, כי רציתי קצונה ובלה בלה בלה... פסדר, עשיתי את כל זה והייתי באחלה תפקידים. אז מה).
בהצלחה.