תפרחת חיתולים.

תפרחת חיתולים.

שלום רב, בתי בת 5 חודשים. מאז שהיא נולדה, רוב הזמן איזור הטיטול היה אדום. ניסינו שינוי סוג טיטול ומגבונים, שטיפת האיזור בכל החלפה, לצערי כל זה לא עוזר. בכל החלפה אני מורחת לה משחת בפנטן. לפני כשבועיים הרופאה שלה איבחנה פטריה ונתנה טיפול עם משחת קנקומב / פוליקוטן. בסופו של דבר הפטריה עברה אבל האיזור עדיין אדום, בעיקר הטוסיק. מה לעשות?? מאד אודה לעזרתכם, אמא של רעותי ורביד.

תפרחת חיתולים

קשה לענות מבלי לראות . אנסה בכל זאת. צעד ראשון -מניעה. יש להחליף את סוג החיתול וללכת לטובים והמומלצים ביותר. יש להחליף את החיתול לעיתים קרובות ובעיקר מיד לאחר יציאה. רחצה וניגוב בתדירות גבוהה היא לא בהכרח עוזרת לפעמים אפילו מזיקה, רחצה רק לאחר יציאה , כל השאר שטיפה במיים בלבד. לאחר כל החתלה מריחה בשכבה עבה של משחה טובה , פנטן היא משחה טובה , אפשר גם דזיטין. בנושא הטיפול התרופתי יש לי הסתיגות מסוימת מהמשחות בהם השתמשת עד עתה מאחר ושתיהן מכילות סטרוידים . אפשר אומנם להשתמש, אך רק בעת החרפה ורק למשך זמן מצומצם. ישנן משחות נגד פיטריות שאינן מכילות סטרוידים כגון אגיסטן באבי, דקטרין. אני אישית מאמינה גם בריפוי טבעי ע"י איורור התוסיק. נכון שזאת לא העונה האידאלית אך אפשר לנסות לחמם את החדר ופשוט להוריד את החיתול ולהשאיר את התינוקת חופשיה כמה שניתן , אם כל אי הנוחות של סכנת ההרטבה. בהצלחה דר' מילה ברק

למעלה