תפריט התחלה

אוופסס

New member
תפריט התחלה

על המחשב שלי מותקנות WIN 98 ו- Linux של ManDrake, ותמיד היה לי תפריט התחלה שמאפשר לבחור איזה מערכת הפעלה להעלות. הייתה לי בעיה ב-Win (כרגיל) והייתי צריך להתקין מחדש. לאחר ההתקנה, נעלם התפריט בהתחלה ואני לא יכול להגיע ל Linux, למרות שהוא מותקן. למישהו יש פיתרון?

אגב lilo ..

לא זוכר אם זה היית אתה או מיכה .. אבל נשמעה כאן בערך לפני שבועיים טענה כאילו לילו לא יכול לאתחל במצבים מסויימים .. (אגב גם אני חשבתי ככה פעם .. אבל כמו שנאמר " בלינוקס כמו בלינוקס .. אין דבר כזה שאין דבר כזה ..) יש לי מערכת שה Lilo נמצא על hda (הכונן עצמו מיכל מידע המצוי בתיקיה הקרויה /samba ) ה / נמצא על sda2 או sda3 .. וה boot נמצא על sda7 .. עד כאן במסגרת "יותר מוזר ממה שממציאי הלינוקס תיכננו" .. ניסיתי להיות ללכת עם זה קצת יותר קדימה ולהזיז את ה lilo ל sdb או את /boot ל sdb אבל זה ככל הנראה היה יותר מידי בשביל המערכת .. (אולי בהמשך היא תסכים) . כמובן שכל הזזה כזו אני מוחק לחלוטין את המידע מהמקום המקורי ואף מנתק פיסית את הדיסקים כדי לוודא אכן לא נמצא מידע איפה שהוא לא אמור להיות .. שוב האימרה נדושה : בלינוקס .. אין דבר כזה שאין דבר כזה ..

תעלה LINUX מתקליטור האתחול

תעלה אותו מתקליטור האתחול, לחץ F1 בתחילת העליה וכתוב rescue. לאחר מכן, הגדר מחדש את לילו. (קרא את ההוראות) זה הכל.

למעלה