תפריט לבן 8 חודשים

הילית111

New member
תפריט לבן 8 חודשים

שלום לכולם איך אני יכולה לגוון תפריט של תינוקי בן 8 חודשים ? בני בגן חמישה ימים בשבוע משבע וחצי עד שעה חמש שם הוא אוכל מרק ירקות ופירות הוא עוד לא יושב אז מאכילים בטרמפולינה.שאר התזונה היא כמובן מטרנה. לאיזה מזונות אני יכולה לחשוף אותו חוץ ממרק ירקות שכולל תפוח אדמה גזר קישוא? האם אפשר לתת לו נניח לחם עם אבוקדו למעוך ביחד ולתת ? ממתי אפשר לתת פסטה למשל ברוטב עגבניות ? כי בינתיים התזונה שלו לא מי יודע כמה מגוונת כאמור מרק ,פירות, ומדי פעם מה שאנו אוכלים אני נותנת לו קצת לטעום –לא כמויות. מתי הוא יוכל לאכול "אוכל של גדולים" כלומר לא מרוסק ו/או טחון "עד מוות" .... אבל חתוך לחתיכות קטנות זה ברור לי. תודה מראש לכל העונים !

akavishon

New member
עכשיו אפשר.

במגבלות גבינה ובייצים שאני לא זוכר מאיזה גיל מותר. תתחילי לגוון לו, להוסיף כל פעם משהו אחר, לראות שהוא לא אלרגי. את יכולה בכיף לתת לו פסטה, הוא יכול ללעוס אותה עם החניכיים. אפשר בטטות רכות, אבוקדו, אורז ממש הכל. הקטן שלנו אכל מרק כתום, עם המון שום, בצל, בטטות, גזרים, דלעת ותבלינים (כולל מוסקט) בגיל ארבעה או ארבע וחצי חודשים. בגיל חצי שנה הוא מצץ פיתה. אין שום סיבה למנוע מהם גיוון באוכל ולהרגיל אותם למוצקים. את יכולה לתת לו קוביות של תפוחי אדמה כדי לתרגל אותו ללעוס. זה לא חייב להיות בגודל מיניאטורי.

hag70

New member
לא ממש יכול לעזור לך בתחום מלבד 2 דברים שאני

כן זוכר. 1. דבש לתת החל מגיל שנה בלבד. 2. אוכל חדש לתת אחד בפעם ולא הכל בבת אחת. לראות שהילד מסתדר איתו, אין אלרגיות וכו' ולעבור לבא אחריו. נראה לי שאפשר לתת 2-3 ימים בין אוכל לאוכל. זה מה שאני זוכר.

9910

New member
בקשר לגבינה וביצים:

גבינה ומוצרי חלב מגיל שנה ביצים מ11 חודש, יש טענה שצריך להתחיל עם ביצים לפני אחד החיסונים של גיל שנה (לא זוכר איזה) לפני גי שנה אפשר לתת סילאן במקום דבש, קטני אהב מאוד.

למעלה