תפריט לליל הסדר

תפריט לליל הסדר

שלום לכולם. לקראת ליל הסדר, רציתי לשאול - האם קורה אצלכם במשפחה שמתעוררים ויכוחים סביב התפריט? מה יהיה על השולחן ומה לא יהיה? מי יכין? כמה להכין?...

d a p h n a

New member
אין אצלנו כל כך ויכוחים

אבל זה כי בדרך כלל יש נוהל קבוע. כשחייתי בארץ, ליל הסדר היה אצל ההורים שלי, ואמא שלי עשתה את רוב הבישולים. היו אורחים, אבל האורחים גם היו בדרך כלל "קבועים" והיו להם מנות רגילות שהם מביאים כל שנה. אם הכוונה מבחינת הצמחונות, הבית של ההורים שלי הוא בית צמחוני, אז אף פעם לא היתה בעיה מהבחינה הזו. ליל הסדר אצלם תמיד צמחוני לגמרי. בשנים שאנחנו חיים בארה"ב, כל פעם עשינו ליל סדר עם קונסטלציה אחרת של אנשים, אבל תמיד תכננו את התפריט מראש כך שלא היו מי יודע מה ויכוחים. השנה לראשונה אני מארחת ליל סדר "משפחתי", כי ההורים שלי וגם אחותי נמצאים בחוף המזרחי ולכן כולם יבואו אלינו לחג... עוד לא התחלתי לתכנן את התפריט, אבל אני משערת שאתייעץ עם אמא שלי ובסופו של דבר אני אכין את הכל/הרוב.

אם כך , אולי תשתפי אותנו בלבטים?

תציגי כאן אפשרויות שונות? כך תתרמי גם לבתים אחרים ליל סדר צמחוני....

d a p h n a

New member
האמת שרוב הדברים אצלנו קבועים

כלומר, יש דברים שבאופן מסורתי אוכלים אצלנו במשפחה כל ליל סדר. תמיד מתחילים עם מרק צח (מירקות) עם קניידעלך אחר כך אוכלים ביצים במי מלח למנה עיקרית אמא שלי בדרך כלל מכינה תפוחי אדמה בכל מיני מליות, אבל בשנים האחרונות אני דווקא מכינה קציצות גבינה (בגרסה עם רוטב ובלי רוטב). אולי השנה נכין גם וגם, או שנחשוב על משהו אחר. בנוסף יש תמיד כמה סוגים של סלט (סלט חסה, סלט כרוב, סתם סתם ירקות קצוץ) וירקות מבושלים (גזר, שעועית ירוקה, ובדרך כלל יש גם אורז מעניין (עם משמשים ושקדים, למשל).

p e b b l e

New member
הסדר שלנו

בשנתיים האחרונות אני אירחתי את הסדר (גרים בחו"ל עושים סדר עם חברים) ובשנה שעברה הסדר היה צמחוני לחלוטין וכולם נהנו (ואפילו התלוננו שהשנה אני לא אכין להם את האוכל). השנה אנחנו מגיעים לארץ לסדר שמתקיים אצל ההורים שלי. סיכמתי עם אמא שלי שיהיו מספיק תוספות טבעוניות, ואני עובדת על כך שמרק העוף יהיה ללא עוף. אני גם עובדת על מתכונים לקינוחים טבעוניים, אם יצאו טוב הם יאומצו. ברור לי שיוגשו דגים ובשר כי כל משפחתי אינה צמחונית. חבל אבל אלו החיים.

lili the one

New member
הסדר שלנו ובכלל

כולם אוכלים בשר דגים וירקות מלבד הבן שהוא טבעוני. לכן אני מקפידה להכין מרק בטעם עוף במיוחד בשבילו, מה ראשונה במיוחד בשבילו ומספיק תוספות טבעוניות. התחלתי אף לאפות עוגות טבעוניות... ואפילו טעימות.

למעלה