תפריט צמחוני

תפריט צמחוני

אני חייבת עזרה בבניית תפריט יומי [פחות או יותר] צמחוני. בעיקרון אני לא אוהבת את רוב הירקות [לא מסתדרת עם כרובים למיניהם, גמבות, אבוקדו, וכל הדברים המסובכים], אני מסתדרת רק עם הבסיסי- עגבניות, מלפפונים, גזר, חסה. ארוחת ערב היא פחות בעייתית כי זו ארוחה קלה ואני נהנית מלחם, גבינות, ירקות חתוכים, חביתה, וכו', אבל הבעיה היא עם ארוחות הצהריים כי אני חיה על "טבעול", שחוץ מהעובדה שזה נמאס לפעמים, זה גם לא עד כדי כך בריא [בסביבות ה-150 קל' ליחידה]. בקיצור! השאלה היא- האם יש לכם רעיונות למאכלים טעימים, פשוטים [גם מבחינת טעם וגם מבחינת הכנה] ובריאים? [וצמחוניים, כמובן!] תודה, המשך שבוע נעים!
 

d a p h n a

New member
הממ...

פסטה היא הדבר הקלאסי כמובן (רק שצריך לדאוג לשים משהו חלבוני בה, כמו גבינה, קצת שמנת מתוקה, או קטניות), טופו מוקפץ עם ירקות שאת כן אוהבת ורוטב כלשהו. מג'דרה (אורז עם עדשים), או דברים דומים כמו אורז עם שעועית, אורז עם גרגירי חומוס וכו'. שקשוקה (אבל חשוב להגביל את כמות הביצים שאוכלים בשבוע, אז אם את אוכלת חביתה כל יום זה גם ככה די הרבה ולא כדאי להוסיף עוד).
 
תערובת של דגנים וקטניות קטנות

כמו עדשים לסוגיהם. או גרגרי חומוס, או מש קלוף, שהושרו בלילה במים, מבושלים, בתוספת ירקות מאודים. דלעת, בטטה, ברוקולי, שעועית ירוקה, גזר , קישוא.עלי סלק או עלי תרד. ועשבי תיבול קצוצים לקראת סוף הבישול.(פטרוסיליה, כוסברה, שמיר, ובסלט גם בזיליקום טרי). ירקות מאדים זמן קצר, לכל ירק הזמן האופטימלי שלו. 15 20 דקות בדרך כלל. חוץ מעלי סלק, שלוקח להם יותר. ולגבעולים עוד יותר זמן. בעקרון: תמיד ירק ירוק וירק כתום. אחד לפחות. רצוי עוד צבעים כמו סלק, ושומר לבן.
 
תודה רבה לכולם!

ודווקא ברוקולי ושעועית ירוקה אני די אוהבת. כל הכבוד על תשומת הלב לפרטים!
 

d a p h n a

New member
אבל היא אמרה שהיא לא אוהבת...

ירקות "מסובכים". קישוא, עלי סלק, ברוקולי, שעועית ירוקה... אלה בדרך כלל לא ירקות שאנשים שלא חובבים ירקות אוהבים. גם דלעת לא ממש לרוב. ובטטה היא ירק עמילני, כמו תפוחי אדמה ותירס, כלומר מבחינה תזונתית (וקלורית) אכילתה מקבילה לאכילת פחמימות. שזה בסדר גמור, אבל חשוב לדעת להפריד בין הדברים.
 

d a p h n a

New member
מסובך בטעם, לא מסובך בהכנה

בתור מי שבעצמה לא בעייתי בענייני ירקות, ובתור מי שחלק גדול ממכריה וחבריה סובלים מכל מיני "בעיות" סביב ירקות, נוכחתי שהירקות שבאופן קבוע אנשים בעייתיים בתחום הזה לא אוהבים הם קישואים, חצילים, ברוקולי, שעועית ירוקה, ומגוון הדלועים, ובנוסף כל ירק שהוא "חריג" (כלומר לא משהו שאנשים רגילים לראות בנוף היומיומי של המטבח שלהם). גם הפלפלים למיניהם בעייתיים להרבה אנשים. אני אמנם חולה על פלפלים, חובבת דלעת, ומסוגלת ברגע חסד מסויימים לגעת בברוקולי, אבל שאר הרשימה די לגמרי אוף-לימיט. ארינה, מתברר, כן אוהבת שעועית ירוקה וברוקולי, כך שבסוף זה הסתדר.
 
אני גדלתי בתור בעיתית מאוד עם ירקות

עד גיל 17.5 בערך לא הסכמתי לאכול שום ירק חי, ממש כלום. בתבשיל הייתי לפעמים מוכנה להבליג, אבל גם לא תמיד. רק בגיל 17.5 התחלתי נסיונות, וגם זה היה בבודדים... למעשה עד גיל 20 לא באמת אכלתי ירקות עדיין. רק מגיל 20 התחלתי עם העניין. פעם ראשונה חסה, פעם ראשונה גמבה, אבוקדו... מעולם לא הכנסתי את הדברים האלה לפה. אני זוכרת כמה נגעלתי לגעת בירקות, לחתוך אותם נראה לי אחת החוויות הכי דוחות בעולם
והיום אני אוכלת סלט כמעט כל יום. רק מלפפון עדיין לא טעמתי. ולא אטעם. ירק מרושע.
 

d a p h n a

New member
אני שנאתי פלפלים כל הילדות שלי....

ואז בערך בגיל 17 אמא שלי נתנה לי לטעום פלפלים קלויים, ומאז אני מכורה כבדה. אני עדיין פחות מחבבת אותם חיים בסלט (קוצצת אותם קטן קטן), אבל בכל שאר מצבי הצבירה אני מתה עליהם. אבוקדו אין מצב. חציל מדי פעם מנסה, אבל המרקם לא עושה לי את זה. קישוא הסכמתי לאכול במצבים מסויימים תחת לחץ. ברוקולי כאמור רק במצבים מאוד מסויימים, שעועית ירוקה בכלל לא. חסה תמיד הייתי מוכנה לסבול אבל בקושי, אבל מאז שעברתי לארה"ב פתאום התחלתי לרצות חסה כל הזמן - כנראה כי בלעדיה המרקם של הסלט נהיה ממש מחריד (בכלל איכות הירקות)... והרשימה ממשיכה. רק חלק קטן מהירקות מבחינתי אכיל. אגב, בעלי סובל בדיוק מהבעיה ההפוכה לזו שהיתה לך: הוא כמעט ולא מוכן לגעת בירקות מבושלים. אין לו בעיה עם ירקות חיים, אבל ירקות מבושלים/אפויים כמעט ולא.
 

TheFinalCut

New member
גם אני תיעבתי ירקות מבושלים עד...

שהפכתי צמחוני
מהרגע שהמבחר המוחלט שלי הצטמצם, הרחבתי אותו בחזרה בכך שנפטרתי מהאנטי נגד מאכלים ששללתי קודם לכן, ללא סיבה... אחח, הנוסטלגיה
 

d a p h n a

New member
כן, לא נראה לי שיש "סכנה"....

שבעלי יהפוך להיות צמחוני אי פעם.
 
אז רק אני אוהבת לאכול ירקות בשמחה?

חוץ משום
ובצל
, אין ירק שאני ממש שונאת. הבו לי ירקות ופירות- ואני מסודרת.....
מה שהכי שנאתי לאכול בתור ילדה היה- בשר, עוף ודגים....... אבל הכריחו אותי לאכול, בתקווה שזה מה שיעלה כמה גרמים על גופי....
 
חחח גם אני ככה.

עד שנהפכתי לצימחונית (ככה בכיתה ד') בקושי הייתי נוגעת בבשר, הייתי בערך הילדה היחידה ששונאת המבורגרים
רק תבשילים, נקנקיות וכאלה הייתי אוכלת... ירקות
אבל את רוב הקיטניות ממש שנאתי, רק לאחרונה מחוסר ברירה התחלתי לאכול, עם הזמן מתרגלים. (הרי אי אפשר לחיות על טבעול וטופו וצריך חלבונים).
 
למעלה