תפריט שבנוי על ירקות ,,

שרון 4950

New member
תפריט שבנוי על ירקות ,,

דרוש לי כאן הסבר בבקשה:
התחלתי את הבוקר במדידה בצום, עם ערך: 140 ,
והיום "הלכתי" על תפריט של ירקות :
בבוקר :פרוסת לחם שיפון מלא עם ממרח אבוקדו ו-2 מלפפונים.
(אחרי שעתיים מדדתי והיה 180).
ארוחת ביניים קולרבי אחד.
בצהריים מרק -ירקות ,ואחרי שעה סלט ירקות ב-7 צבעים,
עם 4 כפות גרגרי חומוס מבושלים.
מבחינת תוצאות : לאורך היום - זה רק עולה ועולה.
כעת מדדתי ,והגלוקומטר מראה גובה 200.
שתיתי מהבוקר עד עכשיו , ליטר מים, וכוס אחת תה ירוק.
לפני כול ארוחה (אחת ל-4 שעות) הזרקתי 3 יחידות אינסולין "נובורפיד".

למרות שמהבוקר התמקדתי רק באכילת הרבה ירקות ,ורק פרוסה בודדת
להפתעתי לא הייתה ירידה בגובה הסוכר.
הסלט מורכב מ- כרוב ,מלפפונים גמבה,שמיר,וצנונית.
2 כפות שמן זית ,כף מיץ -לימון, שן -שום כתושה ,ומעט מלח.

מישהו יכול להסביר בבקשה, למה יש עליות ולא ירידות?
 
השערה

האינסולין שאת לורחת לא מספיק לכמות הפחמימות שאת אוכלת.
לדוגמא:
ארוחת בוקר: התחלת ב-140.
אחרי פרוסה לחם היה לך 180 כי 3 יחידות נובורפיד לא הספיקו.

בארוחת צהריים אכלת הרבה פחמימות:
מרק ירקות (בטוח שהיו בו ירקות אדומים.כתומים//ורשים ועוד), 4 כפות חומוס שה כמו פרוסה לחם.

בכלל נראה לי שחסר לך אינסולין ארוך טווח אלר אם כן לא כתבת אותו.

בכל מקרה, חסר לך אינסולין.
ארוך טווח או מהיר.

בהצלחה
 

שרון 4950

New member
יש אינסולין "לבמיר'':זריקה אחת כל 12 שעות,(8 יחידות לזריקה.)

אגב,המרק ירקות הכיל: קישואים ,שן -שום ,שמיר ,שורשי -פטרוזילה,
פרחי-ברוקולי ,פרוסת -דלעת עלי-פטרוזיליה ושמיר.לא ממש כמות של פחמימות ).
&nbsp
בקשר לאינסולין:
את בהחלט צודקת, אני טרם הצלחתי להגיע לאיזון הסוכר, כי בעניין חישובי-הפחמימות אני עדיין בתחילת הדרך.
&nbsp
את אכן צודקת,שכמות האינסולין עדיין לא מכסה את כמות המזון ,שבתפריט,
כנראה שיידרש לי עוד תירגול ארוך בנושא, עד שאלמד זאת .
בכול מקרה ,תודה רבה לך יקירה,שהארת את עיניי בנושא .
&nbsp
 
אולי הלבמיר לא בכמות מספקת.

ציירת תתמונה מורכבת.
\אולי גם חסר לבמיר ואלי גם נובורפיד.
את בתקופה של ירח דבש?
אולי את מסיימת ירח דבש?
 

שרון 4950

New member
איפה ראית פה דבש ? רק את העוקץ רואה פה.(דקירות כול היום)


 

שרון 4950

New member
סליחה על השאלה,אבל איך בדיוק - ירח דבש מתחבר לרמות סוכר ?

לא מוכר לי המושג הזה בהקשר לסוכרת.
אשמח לעידכון. (אגב,שכחתי לציין שלי יש סוכרת מסוג 1)
 
ירח דבש

בירח דבש, הלבלב עדין מפריש מעט אינסולין והרמות יותר טובות.
אחרי ירח הדבש או בסופו יש פחות אינסולין או כבר בכלל לא והרמות עולות כי חסר אינסולין.
אם זה המצב שלך, אז ברור שצריך להוסיך עוד אינסולין למנות הקבועות

בהצלחה
 

שרון 4950

New member
אגב לגבי פרוסת לחם,הדיאטנית רשמה לי : 10 גרם לפרוסה,,

ו-2 פרוסות לחם = 20 גרם פחמימה,
וממרח אבוקדו 5 גרם ,
וביחד זה 25 גרם, שלפי הדיאטנית,זה דורש כיסוי של יחידה אחת של איסולין ,
כאמור,זה לפי הרישום של הדיאטנית.(כול יחידה מכסה -50 גרם פחמימות).
בעבר היו לי המון מצבי יפו בגלל שהזרקתי יותר מ-3 יחידות,לכן כדאי לי להיזהר .
אגב,
כמה זמן זה נמשך חוסר האיזון הזה, מהתחלת ההזרקות ועד שמתאזנים ?
 
לדעתי

פרוסה לחם ממוצעת שקונים באריזה בסופר ופרוסה דק במכונה מכילה 15 גרפ פחמימות ולא 10.

אצל כל אחד זה אחרת.
לדעתי עדין לא מצאו לך א המינונים המתאימים
 

שרון 4950

New member
לחם זה באמת שונה,,

וגם שמתי לב ,שלכול דיאטנית יש שיטת חישוב אחרת.
בקיצור בשבילי זה חדש וזה כאב ראש אחד גדול ,עם כול החישובים האלה,
מאוד מקווה שיכניסו לסל הבריאות את מכשירים המשוכללים ,שיידעו לחשב,
את המינון המדוייק של כול ארוחה,ויזליפו אינסולין בהתאם,הכול אוטומטית,
ויבוא לסוכרת גואל.
&nbsp
 
מכשירים לא יעזרו

אם לא יודעים מה יש ב-100 גרם לחם ומה משקל הפרוסה , מכשיר לא יעזור.
הבעיה היא שבלחם קל כבר למדו כתוב נתונים לפרוסה אבל בלחם רגיל יש נתונים רק ל-100 גרם.
אם את רוצה להיות מדויקת, שיקלי פרוסה וחשבי
 

תומרונתם

New member
מנהל
מצטרפת למה שאיריס כתבה...

1. כנראה שהאינסולין ארוך-הטווח שלך לא מספיק.
2. כנראה שהאינסולין קצר-הטווח שלך לא מספיק - עם פרוסה קל יותר לדעת, לקחת 3 יחידות, ואחרי שעתיים ישנה עליה די גדולה - זה מקרה קלאסי של קצר-טווח לא מספיק. בצהרים כיוון שאכלת כמות לא ברורה של פחמימות (גם אם היא לא גדולה, עדיין קשה לחשב כמה), קשה לדעת אם העליה היא ממחסור באינסולין על הארוחה או באינסולין הבזאלי.
&nbsp
אני ממליצה לך להוסיף עוד מדידות ביום, ולהעלות את כמות האינסולין שאת לוקחת מבלי להסתכן בהיפו (סוכר נמוך).
עד שמגיעים לאיזון ולהבנה מה קורה ואיך הגוף מגיב למזונות שונים, צריך הרבה סבלנות והרבה מדידות.
נשמח לעזור לך כאן אם תרשמי מדידות ומה אכלת, ולחשוב יחד על סיבות, רעיונות, ופתרונות
 
למעלה