תפתחו את העיניים תסכלו סביב

sandradee

New member
תפתחו את העיניים תסכלו סביב

אוקיי אז תמיד קל להאשים את המממשלה הישראלית שלא עושה כלום בשביל X ולא עושה כלום בשביל Y שאת כל הכסף שלה היא משקיעה בח"כים ובשרים וגם בדוסים.... ואז אם מדברים על תאונות דרכים כבר לא נשאר למדינה כסף אתם יודעים עם המצב הביטחוני של היום כל הכסף הולך על על הצבא! מסתבר שבכל העולם יש בעיה עם להעביר את המודעות של תאונות הדרכים והסיבות מהציבור שאיכפת לו ישר לידי הממשלה, משום מה המעבר שנראה נורא קל ולגיטימי- לוקח לו הרבה זמן, ובוא לא נדבר רק על זמן אלא גם על מיליונים של הרוגים (אם מחשבים את כל ההרוגים בעולם מתאונות דרכים) בכמה מדינות כבר עשו את זה, בכמה מדינות צמצמו את מספר ההרוגים, גם אם יש הרוג אחד פחות- זה בנאדם אחד חי קחו למשל את הסלוגן של עמותת אור ירוק (שעליה ארחיב בהמשך) : "מעל 500 הרוגים בשנה".... אז עזבו שאנחנו מדברים על 500 משפחות הרוסות, על על עשרות חברים וזה בלי שדיברנו על הפצועים-שחלקם נכים... מה שמזעזע בסלוגן הוא ההרוגים שהפכו להיות מספר, ולא רק מספר אלה מספר עגול, משנה 506? או 504...הרי ברגע שאתה נפטראתה רק מספר בסטטיסטיקה (ושלא נדבר על אסוציאציה שלי למספרים ומוות) עמותת אור ירוק- חתמו על העצומה!!! מה זאת האגודה? יותר קל לי לפרט מי יו"ר האגודה והמשקיע העיקרי (אם לא הבלעדי) אבי נאור, בעל עסק הייטק משגשג, שכל את בנו בתאונת דרכים. עם כל הכאב והצער החליט לתרום את זמנו ואת כספו למלחמה בתאונות הדרכים , העביר את העסק לידי ניהול ופשוט 100% עוסק בעמותה כמובן בשיתוף התכנית רישיון להרוג את מי אני מאשימה פה? 1. את הנהגים וזה אין כל ספק- בנאדם בן 18 (ואפילו 17) הוא כבר לא ילד, הוא נשלח לצבא, וגם מבחינה חוקתית עבר שלב! אז בהחלט הוא יכול לקחת אחריות על עצמו ועל הסובבים כי ההגה בידים שלו. 2. את ההורים- ואל תגידו שלהורים אין השפעה. הורה בהחלט יודע אם הבן שלו ישן 6 שעות בלילה או יותר, אם הבן שלו חזר עם האוטו ב6 לפנות בוקר ועשה הרבה רעש בזמן שהוא עלה במדרגות כי מה לעשות הוא היה שיכור. איך אומרים בגלגלצ? המפתחות לחיים שלו בידיים שלכם... אז חסל סדר להאשים את הכביש (ואת מע"צ וכל עובדיה) חסל סדר להאשים את הממשלה- כי תקציב מגיע גם מאנשים פרטיים למה להעביר אחריות? למה לא לקחת אחריות? *לא כותבת לכם פה מישהי בת 50, שקל לה להעביר ביקורת . כותבת פה בחורה בת 21 שיוצאת כל הזמן ואוהבת אלכוהול. אבל אם אני נוהגת- אני בקושי אשתה משקה אחד. ואם עבדתי ולמדתי באותו היום-אז אני לא אקח את האוטו גם אם אני עירנית והכל רק מחמת הספק די כבר עם ההקטנת ראש חבל

יש לך כמה טעויות :

1. המדינה *לא* מזרימה את כל הכסף לצבא. למעשה , בשנים האחרונות יש קיצוצים , למרות שהמצב החמיר. 2. מלחמה בתאונות דרכים לא עולה כסף למדינה , הכל עניין של החלטות , חינוך והקצאת משאבים. (להגיד לשוטר להקפיד על 1,2,3 ולא לעמוד בכביש ישר כדי לצוד אנשים מהירים , להגיד למנהלי בתי הספר , שפעם בשבוע מכניסים לתלמידים חינוך בנושא תאונות דרכים במסגרת הפעילות החופשית , כגון "שעת חברה" של בתי ספר יודי , או אפילו שמישהו יהיה אמיץ מספיק כדי להפוך את זה לבגרות פנימית) 3. לחתום? למה? מישהו חושב שכרגע לא נלחמים בתאונות דרכים , כי הממשלה משוכנעת שרוב הציבור רוצה מוות על הכביש? אז צריך להוכיח ההיפך? לא חותם , כי זה נראה לי מטופש. רוב האנשים חותמים ומיד יוצאים לכביש להלחם בכל מי שמסביבם. (או שאולי בינתייים, אף אחד ברחבי גוש דן-ירושלים-חיפה והסביבה עדיין לא חתם....) 4. עם כל הכבוד לאותו משקיע עיקרי ובלעדי , תאונת הדרכים המדוברת לא הייתה "תאונת דרכים" , אלא התהפכות של ג'יפ בדרך עפר. לא קשור לא לממשלה , לא לתשתיות , לא לנהגים שיכורים וכו'. היותו בעל ממון לא הופכת אותו לצודק. 5. התכנית רשיון להרוג של מר חיים הכט - מגמתית ומעוררת גיחוך. ייזכר במיוחד "המבחן של המדינה" - תאונות דרכים , אותו מבחן בו הונחו זרי פרחים על משתתפים ש"נהרגו" , למרות שחלק מהתרחישים לא היה מנוגד לחוק (קיצור נתיב נסיעה דרך תחנת דלק) וחלק ממנו היה נתון לפרשנויות ואפילו המומחים שהובאו היו חלוקים בדיעותיהם. מי אשם? כל מי שלא מקפיד. מה הפתרון? חינוך? ענישה? במדינה שאנשים רוצחים את נשותיהם , או דוקרים אנשים בגלל "ריב על נערה" , עוקפים בתור , מתווכחים עם שוטרים , לא משלמים דו"חות , נבחרי הציבור רוכשים תארים פיקטיביים , אנשים בשלילה נוסעים בלי רישיון וכו' - לכי תדברי על "תרבות נהיגה".

isra533

New member
כל הכבוד

כל הכבוד על האומץ להגיד " המלך הוא ערום" אני אתך. יש גם אפשרות אחרת של בקרת בזמן נסיעה אבל בינתיים הרשויות לא מעונינות להקשיב. לי יש סבלנות כי בסוף יקבלו את הפתרון הזה רק חבל שכל כך הרבה אנשים ישלמו בחייהם על בורות וחוסר פתיחות. ישראל פרידמן הדרכה למניעת תאונות במודעות סביבתית ושימוש בטכנולוגיה מתאימה CAPS - Car Accident Prevention Systems http://www.caps4u.i8.com/ 0508561708 025332160

sandradee

New member
תראה ישראל

אני בטוחה שהשיטה שלך יכולה באמת למנוע הרבה (גם להציל חיים של אחד זה הרבה) ביינתים זה לא המצב המדינה כנראה לא מאמצת את הרעיון ,וסיבותיה הגיוניות או ממש לא הגיוניות אבל כמו שאמרתי ואני אגיד שוב מיליון פעם אם לא ננהג במהירות מופרזת (ואני לא מדברת על לנהוג 110 בכביש של 90..) ואם לא נשתה במסיבה (משקה אחד עוד מילא) ואם נהיה עייפים וננוח בצד או שמההתחלה לא נעלה על הגה כל זה יציל חיים! כמה אירוני- במדינה שנאבקת על קיומה, אולי אפילו במידה מסויימת על עצמאותה, מספר ההרוגים הגבוה ביותר הוא לא בבטחון, אלא בתאונת דרכים- דבר שאפשר למנוע בקלות יתרה. אלוהים נתן-אלוהים לקח? גם למאמינים מביניכם אני מזכירה "הגורל ידוע והבחירה נתונה"....

isra533

New member
גם זה וגם זה

את צודקת המדינה אומנם לא מאמצת את ההמלצות שלי ורוב הנהגים לא מאמצים את ההמלצות שלך מה עושים. אם תבדקי , היום בעולם הולכים יותר ויותר בכיוון שאני מדבר עליו תכנסי בבקשה לאתר http:///www.mobileye.com , חברה ישראלית (לא שלי ואין לי שום חלק בחברה רק בערכה גדולה) ותראי מה נעשה בעולם ואיך באמת אפשר ורצוי להתמודד עם הבעיה. להגיד "צריכים" לא פותר את הבעיה.

If6Was9

New member
ברצוני להוסיף: שניסע ברכב תקין

עם צמיגים מנופחים בלחץ מתאים, ופנסים בלי נורות שרופות הדולקים בזמן תאורה ווישרים תקינים, ומהירות לא רק שלא מופרזת, אלא גם כזאת שמתאימה לתנאי הדרך: לא המקסימום המותר גם בזמן גשם שוטף, ונשמור מרחק ובייחוד בגשם כשהכביש חלק!!!

sandradee

New member
הישראלי המכוער

אפרופו הניק שלך אתה באמת (בלי להעליב ) מעורר קצת גועל אתה יודע מי אתה? הישראלי המכוער זה שיודע להגיד על הכל לא.... תרבות נהיגה זה אלף -בית! כי עקיפה בתור/ תאריה פקטיבים/תשלום דוחות ושאר הדברים שדיברת עליהם לא מביאים למוות בלי סיבה!!!!!!!!!1 אל תערבב את זה עם אלימות של דקירות (שזה נושא בפני עצמו) אני יענה לך בדיוק לפי הסעיפים 1- שאני מדברת על עניין של התקציב אני מנסה להראות שלכל ישראלי יש תמיד מה להגיד - ממש בדיוק כמוך! 2. זה גם עניין של תקציב אבל לרוב עניין של מודעות. מודעות לא מקבלים מהאוויר היא גם עולה כסף אם לא ידעת... 3.עולה לך כסף לחתום? מה איכפת לך לחתום? זה מטרה טובה ! לך תדע מה ייצא מזה...לא יודעת מה איתך אבל יש לך מיליון אופציות לחתום גם בקניונים ברחבי הארץ 4. לא מדברת על הממון של אותו משקיע . אבל מבטיחה לך שכל אדם במיוחד בנאדם כמוך!!! לא היה משקיע חצי שקל או זמן בשביל מלחמה בתאונות דרכים 5. התכנית הזאת כמו שאמרתי מעלה מודעות ומספיק שהיא הורידה שיכור אחד מהכביש זה שווה את זה!!! אתה נשמע כמו ילד צעיר בן 25 שהשתחרר מהצבא (אולי אפילו על 21...) ומחפש מה יש להגיד רע על המדינה , החינוך והתרבות שלה בטח אתה מאותם אנשים שמתים לגור בארה"ב ובאירופה כי ארץ ישראל היא חרא של מדינה אם כולם יגנו ואף אחד לא יעשה שום דבר - המצב יהיה רע, יותר רע מעכשיו קל להגיד מה רע, קשה להגיד איך לשנות, ובאמת לעשות משהו למען זה

ofir_y

New member
איזו צדקנות והתייפיפות.

קראתי פעמיים את ההודעה שלו ולא הבנתי למה מגיע לו להיקרא "הישראלי המכוער". "עקיפה בתור/ תאריה פקטיבים/תשלום דוחות ושאר הדברים שדיברת עליהם לא מביאים למוות בלי סיבה!!!!!!!!!" - כשפותרים בעיה, מסתכלים קודם כל לשורשים. והשורשים, הם אלה שלא גורמים למוות בד"כ - אבל הם אלה שמפתחים בנו הרגלים ותכונות כמו חוסר סבלנות וזילזול בסביבה. אותו אחד שחושב שלעקוף מישהו בתור זה בסדר, לא תיהיה לו בעיה להשתחל מצד ימין או מהשול ולעקוף מכוניות בכל צורה שהיא. "עולה לך כסף לחתום? מה איכפת לך לחתום? " - את הגישה הזאת של "עולה כסף לחתום?" גם מכירים מי שיסתכל על העצומה הזאת. כי יודעים שזה סה"כ קליק באינטרנט, והנה למטה כמה שירשורים מישהו חתם על העצומה, ואחרי זה נזכר לשאול על מה הוא חתם בכלל. זה שהמטרה טובה, לא אומר שאני אפזר "חתימות" שלי בכל מקום. צריך לקרוא, גם פה - באינטרנט, מה שחותמים עליו. אחרי זה , אולי יסתכלו עלינו ברצינות. ולגבי המשפט הבא: "אתה נשמע כמו ילד צעיר בן 25 שהשתחרר מהצבא (אולי אפילו על 21...) ומחפש מה יש להגיד רע על המדינה ...." - זה באמת מראה שאת לא מחפשת פתרונות, את מחפשת תמיכה. כמעט כל מה שהוא אמר נכון, ואין שום דבר רע בלהעביר ביקורת על המדינה - זה מה שמבדיל אותנו משלטונות אפורים אחרים. כדי לפתור בעיה צריך להגדיר אותה, את הסימפטומים שלה, את התוצאות שלה, ולהגיע לפרטים הכי קטנים שאפשר. אחרי זה, אפשר למצוא את הגורמים לבעיה, ולהציע פתרונות אפשריים. לשנות את אופי כל האנשים במדינה אי אפשר, מה שכן אפשר זה להגביל אותם. זה בעצם להודות שכל אחד על הכביש הוא עבריין בפוטנציה, ופשוט למנוע ממנו לבצע את העבירה. ממש כמו כלא.

../images/Emo45.gif צודק ב100%

ולמי שקראה לי ישראלי מכוער - כמה שאני זוכר, אני הסברתי בדיוק מה הבעיות שלי עם הדרך בה דברים מנוהלים כיום. לחתום כי "מה אכפת לי לחתום"? זה מה שמרגיז אותי. כולם חותמים , ובטוחים שזהו , ממחר אין תאונות. "ילד בן 25 ..." , את טועה. ובגדול. אני אפילו עושה מיולאים וכו' , בהחלט יותר קל לנפנף בציונות ופטריוטיזם בגרוש , אבל אחרי שתעשי 30-40 ימי מילואים (בשנה-שנתיים) , אולי תקבלי נקודת השקפה קצת שונה לגבי מדינתנו הנאורה והנחמדה והמצויינת למגורים. (ואל תגידי שזה לא קשור , את הכנסת לכאן את ה"ילד בן 25 שיצא על 21 מהצבא". תתמודדי עם זה בכבוד. לך אולי לא קוראים למילואים , אז יותר קל לך להיות אזרחית ממושמעת ולתקוף את מי שאומר שהחיים פה לא כאלה נורמליים ופשוטים. נוח לך לחשוב שאני בכיין ואת אזרחית למופת , אחרת תאלצי לחשוב על המצב... אני בטוח שלא נלחמת עם אף אחד לעשות 3 שנים צבא , יצאת אחרי שנתיים שירות , ומייד תקפת חיילים שבוזים שנמצאים בצבא כבר שנתיים וחצי , בשירות קרבי. לא קשור לתאונות דרכים , אבל את דחפת את הנושא לכאן). אני מסרב לראות בכל הכסת"ח שקורה מסביבי אפילו תחילת הפיתרון לתאונות הדרכים. אולי מתי שהוא , כשאת תגיעי לגיל 25 (את עדיין לא בת 25 , לא? וכבר את מחליטה שגיל 25 הוא "ילד".) יכנס בך מעט הגיון.

sandradee

New member
קשה שאומרים לכם את האמת

אני האחרונה שיכולים להגיד עליה שמדברת משהו אחד ועושה משהו אחר אבל אני לא חייבת לאף אחד דין וחשבון לפורום פה קוראים תרבות נהיגה אם לא שמתם לב ותרבות נהיגה לא מדברת רק על לא לקלל ולא לפצח גרעינים תרבות נהיגה לפחות מבחינתי אומרת שאפשר לעשות הרבה בשביל להציל חיים ואם כל אחד יפיל על מישהו אחר את האשמה- המצב יהיה בכי רע אני לא הולכת אחרי הממשלה בעיינים עצומות, אני מאמינה שכל ארבע שנים (או בד"כ פחות) יש לי הזדמנות להחליף את הממשלה ושגם בתקופת הכהונה מומלץ צריך וחובה לבקר את הממשלה ויש מספיק גופים שעושים את זה וכמובן שזה גם בידי האזרח (ולא האזרח הקטן) מותר להיות ממורמרים על המדינה מותר להגיד מתי היא לא בסדר מותר ואף רצוי לעשות כתבת תחקיר על בכיר מע"צ (עם השלכותיה שהן לא בדיוק השלכות הכתבה...) אבל שוב אני חוזרת ואומרת... מעבר לחינוך ומודעות יש לכל אחד את האני אצלו בפנים... אני אחזור ואני אגיד שמגיע יום חמישי בערב ואני רוצה לצאת, אבל משעה 8 אני על הרגלים, אחרי יום שלמדתי ועבדתי, ואני רוצה לצאת בערב- אני כמובן שלא אקח את הרכב כי לא ישנתי, אני אחייב את עצמי לישון או פשוט לא לצאת, או שמישהו אחר ייקח את הרכב. אם בכל יום שישי אני יודעת שבירה אחת לא משפיעה עליי, דווקא בלילה של הסילבסטר, שרוב הנהגים האחרים שותים ולא משקה אחד , אני לא אשתה כי אני יודעת שבגללם אני צריכה להיות ערנית, עירנות שרק אולי אולי היתה יכולה לקטון גם ב1% אם הייתי שותה בירה אחת- אז עדיף לא לשתות, מחמת הספק ולא אני לא מתיימרת להיות מלאך וכן אני מודה שכולנו בני אדם, וכולנו עושים ונעשה טעויות ופעם הייתי נוסעת עם חברים וסומכת עליהם שהם אנשים שיכולים לשתות ולנהוג אחר כך, גם אם זה יותר ממשקה אחד אבל זאת הייתה טיפשות- טיפשות שלמזלי לא גרמה לי לתאונת דרכים וכן אני מודה שיום אחד כמה משפטים של מישהו שלא הטיף לי רק "הראה לי את האור" גרם לי להאמין שהרבה הרבה תלוי בי וזה בכלל לפי דעתי גישה לחיים לקחת אחריות ולא הייתה לי שום כוונה להעליב פה מישהו לפעמים פרובוקציה משכנעת ואם שכנעתי בנאדם אחד לקחת אחריות אני שמחה ואם לא תחשבו על זה ושיהיה לכם חיים טובים ובטוחים לכולכם

ttzz

New member
יותר קל לפרט מי יו"ר?

נכון אבל תפרטי מה הוא רוצה לעשות?אני שמעתי רק תחתמו וזה ימנע תאונות דרכים,איך? תאשימי את הנהגים למה לא,תאשימי את הנהגים בזה שלא היתה גדר הפרדה והנהג עף לצד השני...את באה לחפש את הנהג האשם או לחפש את האשם שלא שם גדר הפרדה?אתה באה לחפש אשם או להציל חים? אם לחפש אשם,צודקת הנהג אשם,אם להציל חים(גם של הנהג השני אפילו מפציעה) אז מי אשם?מי שלא שם גדר!

shimi100

New member
../images/Emo88.gif לחתום לעמותה? למה מי מת?

לממשלה שלא נלחמת מלחמה נכונה בתרבות הנהיגה אני צריך להילחם? 1 כבר שנים שבכל המדינות המפותחות בעולם (כולל ירדן) יש מירוצים ששם אנשים יכולים תהשתתף ולהתחרות ותוך כדי להשפר את הנהיגה שלהם וכאן בארץ רק חושבים לעביר את החוק עכשיו! (אחרי עשרות שנים של פיגור אחרי העולם) צריך מגרשי אימונים יעודיים ולא למטרת רווחים. גם לנו מגיע ספורט מטורי בארץ הקודש. 2 מע"צ חבורה של מהנדסים סוג ז', חייהם של רבים נקטעו בגלל החברה הזאת שעושה הכל בלי תיכנון בלי סדר (כבישים עם בורות,קטעים מגורדים,כבישים לא מסומנים,תמרורים רחוקים מהמציאות,וכו') לעקור את ההנהלה מהשורש ולשלוח אותם לבית דין לפשעים נגד האנושות. נמאס לי להחליק עם האופנוע על מעברי חצייה שצבועים בצבע לבן של בתים ולא בצבע ייעודי כמו בכל העולם. 2 שר התחבורה- במדינה ששר התחבורה מתחלף בקצב הסמבה אין כאן המשכיות של עשייה כל שר עושה מה שבראש שלו (רק מעשיים בומבסטים) כי גם ככה הוא לא יהיה שם יותר מידי חודשיים אז לפחות שיזכרו אותו שהוא בנה את מחלף חבצלת והוריד את המהירות בכביש 234 ל60 במקום 100. מי בכלל השר עכשיו? 3 מתנ"ע- חבורה של פחדנים שבראש שלהם רק לתת דוחות לעשות כסף ולממן את המשטרה. ברגע ששוטר נותן דוחות בלי קשר למציאות (למרות שהוא צודק רוב הפעמיים) הם נותנים דוחות דבילים, ולא דוחות שיכולות להציל חיים. השוטרים חייבים להביא פרנסה, אז במקום ללכת על העבריני התנועה הכבדים הם הולכים על הדגיגים שלא הפעילו איתות בפניה ימינה במרכז העיר. מתי הם יבינו שמהירות מופרזת לא הורגת? 4.עמותת אור ירוק - עמותה שמנסה לקחת את החוק לידיים ומטפלת רק ברכבים ולא באופנועים, למה אין 30 הרוגים ממוצע בשנה שנהרגים על דו"ג? עמותה שמקפחת דם של רוכבי אופנועים עמדת אור ירוק שונה- מבחינתם דו"ג זה לא חלק ממצב התחבורה הישראלי... ומתרבות הנהיגה בישראל... ועל זה אני לא חותם. 5. במדינה שחייה על עמותות ולכל דבר וחצי דבר פותחים עמותה (כי הממשלה לא מטפלת בנושאים הנ"ל) כמה עמותות יש כבר "שמטפלות" בנגע של התאונות הדרכים ? לא תודה לא רוצים עוד עמותה (רק עמותה לעידוד המעודדות של מכבי). מהצלחה במלחמה כי יש מלחמות של נלחמים איתם עם רובים (קנסות), אלה עם ספרים והרצאות (תרבות נהיגה כבר אמרנו?)

ofir_y

New member
יפה אמרת.

בקשר ל3 - מתנ"א (משטרת תנועה ארצית כמדומני) היא רשות האכיפה. היא אוכפת את החוקים (שבחלקם טיפשיים) ולא אמורה להיות הרשות השופטת או המחוקקת. התקציבים הדלים לא מאפשרים מעצר של העבריינים הכבדים (שכדי לתפוס אותם, צריך לעשות סיבובים על הכביש עם רכבים סמויים. נכון? ) אלא לעמוד עם המכמונות, ובצמתים וכו'. אין מה לעשות בעניין הזה, הוא צריך להתחיל הרבה יותר מגבוהה - הרשות המחוקקת, שצריכה להבין שה10-20 קמ"ש מעל המותר, הם לא מה שהורגים.

shimi100

New member
אבל מה אפשר לעשות עם אלו

שלמעלה לא שומעים את אלו שלמטה ( 2 מטר מתחת לאדמה בגוש 4 בחולון) ולא רואים את אלו שלמטה (בית לוינשטיין קומה 1 מחלקת נפגעי ראש) תמיד הש"ג אשם (סעיף 1-2-3) !!! סעיף 4-5 בא לחפר על מעשיים במקום לשפוט אותם על רצח עם.

anashim beadom

New member
מבקש הסבר

למה אתה מתכוון- "עמותה שמקפחת דם של רוכבי אופנועים" אתה יכול לפרט יותר?

shimi100

New member
כנס לפורום אופנועים (פורום 8)

תקבל שם הסבר מפורט אבל בגדול העמותה הזאת לא מטפלת בנושא הדו"ג. רק רכבים. את הדו"ג מייצגים "מועדון האופנועים הישראלי" ככה יוצא שיש הרבה עמותות שמטפלות בנגע של התאונות הדרכים וכפי שאתה מכיר את הפתגם הידוע "מרוב עצים לא רואים יער" עמותות "כפולות" שעושות "עבודה" כפולה.

shimi100

New member
וזה השירוש מהפורום הנ"ל

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=45721039

ttzz

New member
בקיצור

כמו שאמרתי,אור ירוק טוענים שהם ילחמו אבל אשמח לדעת מה הם רוצים לעשות...

למעלה