תפתרו לי בבקשה שיעורי בית...

אמיתי ר

New member
תפתרו לי בבקשה שיעורי בית...

סתם, אבל חשבתי שזה ימשוך קצת תשומת לב, כי אין פה בכלל אנשים שמבקשים שיפתרו להם את שיעורי הבית
נבחנתי לפני כחודש ברשתות תקשורת א', וקיבלתי היום את צילום מחברת הבחינה. יש לי השגות רבות, ובפרט, בשאלה מסוימת. ארשום אותה מטה, ואשמח לשמוע תשובות אפשרויות שלכם (בכוונה לא ארשום את תשובתי כדי לא "להטות"). "..הנח כי ישנם 3 צמתים ברשת, וכי המשקלות אינן בהכרח 1. תן דוגמא בה עץ היעד לא מהווה עץ פורש מינימלי." (רשת=גרף, לצורך העניין). תודה מראש! (לפותר נכונה מובטח מנוי לשנה חינם בויקיפדיה).

אמיתי ר

New member
מושג מרשתות א'

אתה לומד עכשיו רשתות א', נכון? אז כנראה תתקל בזה בערך באמצע הקורס. תסלח לי שאני לא מסביר את המושג (כרגע) כי, כאן בדיוק טמונה הטעות (?) שלי במבחן. אני כנראה, לפחות בזמן המבחן, טעיתי בהגדרה, ולכן טעיתי בשאלה. אולם אינני בטוח אם טעיתי בהגדרה, ולכן אשמח לשמוע דעות של אנשים. בכל מקרה, באנגלית זה נקרא Sink Tree

johnny d

New member
ממש ממש לא.

עצם העובדה שהמושג נלמד ברשתות א לא עושה אותו למושג מרשתות. בכל מקרה לשאלתך: let G = (V,E), where V = (A,B,C), and E = (AB, BC, AC), and a weight function c, where: c(BC) = 2, c(AC) = 3, c(AB) = 4. oviously {BC, AC} is the MST (with total weight: 5), but {AB, AC} is A's sink tree which weight's 7, hence it's not a MST.

אמיתי ר

New member
לא נכון, ונכון ../images/Emo13.gif

לא נכון: לגבי "מושג מרשתות". לא אמרתי שהוא אך ורק מרשתות, אלא מושג שנלמד ברשתות. לדוגמה, אם אומר "באתי מחיפה" לא אומר שתמיד אני בא מחיפה, אלא כעת באתי מחיפה. להבדיל מ "אני בא רק מחיפה". לגבי הדוגמה, אכן, זה גם מה שאני חשבתי. תודה. אגב, האם אתה במקרה יודע על מקום באינטרנט (ולא ספר של קורמן או טננבאום), אשר יש בו הגדרה ברורה וחד-משמעית לעץ יעד? (לא מצאתי בויקיפדיה). שוב תודה

johnny d

New member
לצורך קורסים של תואר

ראשון ממציאים המון מושגים שלא נמצאים בספרות. מדובר על עץ שבו כל מסלול בין צומת היעד x לכל צומת הוא מסלול קצר ביותר. זו בעית המסלולים הקארדינלים הקצרים ביותר ליעד אחד.

johnny d

New member
אמיתי

פתאום נפל לי האסימון הורידו לך נקודות על התשובה הזו ? אם כן אז כמה ולמה ?, אולי גם אני צריך להזמין את המחברת של המבחן הנ"ל...

אמיתי ר

New member
לא בדיוק

הורידו לי נקודות רק בחלק של הדוגמה (סעיף ב' שציטטתי כאן), מאחר שאכן רשמתי בפועל משהו שאפשר להבין ממנו כטעות. בכל מקרה, רציתי רק לוודא שהמחשבה המקורית שלי, זו שרשמנו כאן, היא נכונה. בכל מקרה, מאוד התפלאתי, כי הוא ממש כיסח בנקודות (10 נקודות בשאלה זו! 5 נקודות על שאלה נכונה לגמרי לגבי T1, שאפילו הוא לא רשם לי שום שגיאה...). אחרי 100 במבני נתונים ומבוא לאלגורתמים, ו96 באלגוריתמיקה, דווקא לקבל 81 בקורס קליל זה... חבל. (ממוצע ממ"נים 98)

למעלה