תצחק, סיר האמפרי. אני צוחק מהנאה.

שי קדמי

New member
תצחק, סיר האמפרי. אני צוחק מהנאה.

לשאלותיך - הוקלט ב-1994. ההרכב: ITZHAK PERLMAN - VIOLIN OSCAR PETERSON - PIANO HERB ELLIS - GUITAR RAY BROWN - BASS GRADY TATE - TRUMS פרלמן נשמע מאוד מעניין. זאת אומרת, הוא אמנם מנגן ג´אז, אבל הFEEL הקלאסי חזק מדי אצלו. זאת אומרת, בדרך הכי פשטנית שאפשר להגיד, הוא לא מנגן את השמיניות כמו בג´אז אלא כמו בקלאסי (2 שמיניות בקלאסי להבדיל משמינית מנוקדת וחלק שש עשרה), אבל הסולואים שלו - פשש, חבל על הזמן. מטורף לחלוטין. סיר האמפרי, לא יכול לענות על שאלותיך, אבל אני רק יכול להגיד לך שזה לא בדיחה, מאחר ואני מחזיק את הדיסק בידי כרגע. :) אתה יכול גם לחפש ביקורות עליו ב-WWW.AMG.COM. ולטענתך לגבי פטרוצ´יאני לצערי אני לא יכול להתייחס כי אם אתה לא אוהב אותו, זה לגיטימי, אבל אני כפסנתרן מבין את הגאוניות שלו ואת החשיבות שלו לג´אז. אתה לא יכול להשוות את טאטום ושות´ אליו. הם תקופות שונות לגמרי. אני רוצה לראות אותך מנגן על פסנתר כנף, כשאתה בגובה 90 סנטימנטר. לבנאדם הייתה טכניקה שלא מהעולם הזה. לפעמים לי היה נדמה שהוא מנסה לראות אם יש משהו שהוא לא יכול לעשות. זה מטורף. אבל אני לא יכול להכריח אותך לאהוב אותו, לצערי. בשבילי, הוא עדיין מס´ 1, הוא וקית´ ג´ארט, אבל הוא לפני. :) שי

שי קדמי

New member
אופס... התלבלבתי...

לא התכוונתי לפתוח נושא חדש אלא להגיב, כך שאם תוכל, אורי, לקחת הודעה זו ולשים אותה כתגובה, אודה לך. :) שי

Sir Humphrey

New member
מר קדמי...

גם אני פסנתרן והויכוח על מי יותר טוב הוא עניין של טעם. אני אישית שמעתי ולא התלהבתי. בסך הכל הערות כמו "אני כפסנתרן מסוגל להעריך" שיש בהם קצת התנשאות לא עושות חן בעיני אף אחד. אגב, הערה בקשר לצחוק לא היתה כי חשבתי שאתה מותח אותי, זה פשוט נשמע כמו בדיחה... תחשוב על סרגיי רחמנינוב מנגן בלוז...

שי קדמי

New member
רגע, העלבתי אותך או משהו??...

כי אם כן ממש לא הייתה שום כוונה שכזו! בטח ובטח אחרי שקראתי שוב את ההודעה שלי ולא מצאתי בה אפילו קמצוץ לדבר כזה, אלא ההיפך! גם אני ציינתי שזה אכן עניין של טעם. הטיעון של "אני כפסנתרן מסוגל להעריך" אינו מכיל שום התנשאות כלשהיא ואתה יודע את זה. הרי פסנתרנים יודעים להעריך פסנתרנים יותר טוב מאשר גיטריסטים יודעים להעריך פסנתרנים, וגיטריסטים יודעים להעריך גיטריסטים הרבה יותר טוב מאשר פסנתרנים יודעים להעריך גיטריסטים. הם נמצאים בתוך העולם הזה עצמם. איפה פה ההתנשאות, ידידי? זוהי דעתי בכל אופן, אני חושב שרוב האנשים יסכימו איתי בנושא זה. סרגיי רחמנינוב מנגן בלוז? סוף העולם! :) תראה, אני, כעצמי (אני כבר מפחד שתגיד שאני מתנשא או משהו...) לא פוסל כלום, גם אם זה נשמע מוזר. גם אני, כשחבר שלי אמר לי: "שמעת את פרלמן מנגן ג´אז?", אמרתי לו: "מההה?????". זה כאילו ממש מוזר, אבל זה ממש לא בדיחה, כי זה הרי כמעט ברור מאליו שמוזיקאי ברמתו של פרלמן מנגן יותר מז´אנר אחד של מוזיקה, כמו שכל מוזיקאי שמכבד את עצמו לעניות דעתי. אני כרגע לא מדבר על מוצארט ושות´. הם עשו עבודה אחרת שהיא הייתה יותר ממבורכת. בלעדיהם לא היינו מגיעים להיום. אני פשוט אומר שאין דבר שצריך לפסול, או להגיד שהוא בדיחה. אם אומרים לך משהו, גם אם זה נשמע לך מוזר, תתחיל להתעניין. אתה יודע, יש דברים שאם לא תעיז, בחיים לא תגלה. העזה היא הדרך הטובה ביותר. כל טוב לך ידידי. :) שי

Sir Humphrey

New member
האהא...

אני לא נעלב כל כך בקלות... האמת חשבתי שהעלבתי אותך ושחשבת שאני צוחק עליך או חושב שאתה מרמה או משהו, אז רציתי להבהיר את זה... לא משנה בכל אופן... אגב, דניאל ברנבוים, עוד גאון, הקליט דיסק של נעימות טנגו. כמו שאתה יודע הוא ארגנטינאי, אז זה צריך להיות מעניין לשמוע... אגב, ראיתי את הדיסק באמאזון, נראה לי אני אקנה אותו מתישהו, רק בשביל לשמוע את פרלמן. אני בטוח אבל שהוא מנגן את הקונצ´רטו לכינור של בטהובן יותר טוב מאשר את Misty... אין מה לעשות... שמעתי צ´יק קוריאה מנגן קלאסית, וזה פשוט לא זה. To each his own

OBZ

New member
אני שמעתי את הדיסק פעם

ואני זוכר שממש ממש לא התלהבתי

למעלה