תצפיות ותיסכול מאיזור החרמון

סאקרה

New member
תצפיות ותיסכול מאיזור החרמון../images/Emo4.gif

נתחיל בזה שאני זקוקה ד-ח-ו-ף לייעוץ בנושא: איך מצלמים נחש לפני שהוא בורח? את הפרט הזה,לא היתה בעיה לצלם. נראה קצת כהה בשביל צפע מצוי,אבל אולי זו תגובה למצבו.. צולם בשטחי המטעים של מג'דל שאמס.

Blackstart

New member
וצפע חי, לשם שינוי

אחד משני פרטים באיזור רחובות, לפני כשבועיים.

dreaming h

New member
נו טוב, בגלל שטרחת.. ../images/Emo8.gif

קודם כל, הצבע הכהה אופייני לאזור. מסתומרת? ככל שתעלי צפונה - כלומר, מתקרר יותר - הזוחלים מתכהים. למה? כי כהה מושך יותר חום. שנית, לגבי עצות לצילום. ואוו, יקירתי. קטונתי. את אלופת התמונות המדהימות. קשה לתפוס את המקום לעצות. צילום זוחלים דורש נסיון רב, והרבה סבלנות. ויש לך, אני יודעת. התמונות הראשונות שלי בעולם הזוחלים נראו רע מאוד, ואני מפקששת לא מעט גם היום. לכל זוחל יש סשן תמונות רחב, וצריך לברור מביניהן. בואי נעשה עסק - את תקחי אותי למקומות שבהם את מטיילת, ואני אביא את נסיוני הדל בצילום. עשינו?

סאקרה

New member
מעניין שעם בני אדם זה הפוך

כמה יותר צפוני ככה יותר כחול עם עינים בלונדיניות.. מוכנה לעסקה המוצעת. תתחילי להכין משפחה של כוח אפור,כמה שפיפונים,שממית עצים ו..כרכן קרינים אמיץ.

dreaming h

New member
ונצל"ש

אתמול קיבלתי צב יבשה שעשה את כל הדרך בטרמפ מרמת הגולן (מכרים חסרי תודעה אקולוגית שנסעו ברמה, ראו צב על הכביש וחשבו עליי, כמה מחמיא..) מה שאילץ אותי למצוא פרטנר משולהב נהיגה לילית, ולעלות לרמה, עם משה הצב. הצב היה כהה מאוד ביחס לצבים מהמרכז, שלא לדבר על הדרומיים, וע-נ-ק. ממש ענק. לא ראיתי צב יבשה ישראלי מעולם בגודל הזה. לשמחתי, כבישי הרמה נטושים בשעות הלילה המאוחרות, ובעלי החיים של האזור מתרוצצים בכל מקום. היו שועלים בהמוניהם, קיפודים, חצי חזיר בר, מכרסמים שלא הצלחתי לזהות, צפע בוגר, ועוד נחש קטן שלפני שהספקנו להסתובב, להתקרב ולזהות, נעלם מהכביש. מי בא לספארי לילה ברמה?

סאקרה

New member
והסתכול-צפע חרמון וכרכן קרינים..

הצפע טייל בין הסלעים,ראינו אותו יפה,ברגע שהתקרבנו הוא נעלם באחד הסדקים. כרכן הקרינים (תודה להדר על הזהוי ) רבץ באדמה בוצית בין עצי הדובדבן, שמן,כהה,עם גחון צהוב וראש סגלגל. היינו על הג'יפ,הוא היה רגוע,ירדנו לצלם ותוך שניות הוא נעלם בסבך. איך אתם עושים את זה? איך אצלכם המצלמה מסתכלת לנחש (באין) לבן של העין והוא מתמסר בשקט? פרס ניחומים קטנצ'יק, מימין למקום העלמות הכרכן הציץ הדבר הירוק הזה..

uncle litchi

New member
מדהים!!

הרבה זמן שלא ראיתי צילום טוב של לטאה ירוקה!!! שלא לדבר על לראות לטאה ירוקה.... איפה התמונה של הכרכן??

OREAL1111

New member
וואו..

הלטאה בתמונה האחרונה היא "לטאה ירוקה" שכרגע אוכלוסיתה בטבע רק יורדת ויורדת ואני מעריך שכל חובב זוחלים היה שמח להיתקל באחת בידיוק כמו שהיה רוצה להיתקל בכרכן הקרינים שגם האוכלוסיה שלו בא"י לא גדולה בימיוחד. אני חייב להגיד,תמונות יפות ולדעתי התיסכול הוא הצפע המצוי שניראה מת :( אני אישית הייתי מיסתפק רק בלראות את בעלי החיים עליהם סיפרת.אחלה סיור!

יש מעט מאוד מיני נחשים בארץ

שאפשר לצלם בלי שהם יברחו לך (שלוון כתמים, חנק משריץ ועוד כמה שפרחו מזכרוני) ולכן בהרבה מקרים אין מנוס להפעיל מניפולציות פיזיות שונות שבשלב זה או אחר דורשות מגע ידני עם הנחש. ברוב המקרים הנחש בכלל בורח עוד לפני שאנחנו מספיקים להבחין בו, אז זה שאנחנו רואים משהו זו כבר התחלה ומעבר לזה זה רק בונוס רציני. התמונה של הלטאה הירוקה ממש יפה (וגם האובייקט) צפית בה פעילה או רק במחילה? יש לך מושג מה היה האורך שלה? (הארכה כללית תהיה טובה) כי הדוגמא היא של פרט צעיר אבל מבנה הגוף נראה מאסיבי כמו של פרט בוגר.

Blackstart

New member
לא נורא סאקרה, בפעם הבאה ../images/Emo13.gif

יש לך כבר מספיק תמונות טובות באוסף, הגיע הזמן לנח קצת. היכן נצפה הכרכן?

סאקרה

New member
עכשיו אתה מדבר בפיקסלים משובחים..

גם זה עם מניפולציה ידנית/כובעית ? הכרכן נצפה במדרון הר כרמים,מפנה צפוני,בין עצי דובדבן שניטעו שם בשנה האחרונה. צריך לשים לב למה שקורה בפינה הצפונית ההיא, שטח מחיה עצום של בעלי חיים, נכבש עי הדרוזים לטובת מטעי נשירים. הם הורגים כל נחש שהם מצליחים להגיע אליו. שווה לחשוב על מפגש הסברתי במתנ"ס של בוקעתא ולהזמין את כל מי שמתעניין.

Blackstart

New member
כן

הפרט שבתמונה נלכד (על ידי תושבי האזור), את התמונות צילמתי בזמן ששיחררתי אותו. לגבי צילומי זוחלים, בכל אופן - את מרביתם ניתן לצלם ללא כל מניפולציות כלשהן.

אתה מדבר גם על נחשים?

ואני לא מתכוון לנחשים שמשחררים אותם אלא לכאלו שאנחנו רואים סתם כך תוך כדי טיול.

Blackstart

New member
גם נחשים

באמת לא רואים הרבה צילומים 'טבעיים' שלהם, אך לדעתי הסיבה היא שלא הרבה צלמים טורחים לצלם אותם. ניתן לצפות בהתנהגות טבעית של נחשים ומכאן שגם לצלם אותה. לטעמי, לרוב הצילומים גם מוצלחים למדי כיוון שהם מציגים את הנחש באופן קצת שונה ממה שרגילים לראות. מצורף צילום של ארבע קו מובהק - דווקא מין שקשה יחסית לצלם בתנועה בגלל זריזותו וראייתו הטובה, אם כי ניתן לפעמים להתקרב לפרטים האורבים לטרף ע"ג שיחים. את הפרט הזה צילמתי מתוך מסתור שהוקם בכוונה לצלם ציפורים, הוא ירד משיח רותם עליו שהה וזחל לכיווני. כמובן שלא הצלחתי להוציא צילומי תקריב, במקרה של המין הזה נראה לי שחייבים ללכוד אותו לשם כך או להשתמש בעדשה ארוכה במיוחד.

יופי של תמונות

הבעיה היא כשאתה מחפש לצלם נחשים... כשאתה מנסה לצלם ציפורים ובמקרה מגיע נחש זה מזל טוב אבל כשאתה הולך ברגל ומחפש נחשים זה בעיה אחרת ברוב המקרים.

למעלה